Recept na Hovězí vývar se zeleninou

přidal(a) Iveta Kotalová
4/5
   ( 4 hlasů)
1 komentář
Obtížnost: 1
Doba přípravy: do 1,5hod
Pro koho: Ostatní
Příležitost: Běžný den
Hovězí vývar se zeleninou.jpg

Ingredience pro recept

100.00 ghovězího masa
0.50 kostkymasoxu
120.00 gkořenové zeleniny
20.00 gcibule
0.00 sůl
0.00 pepř
Hovězí polévku můžeme doplnit nudlemi, kapáním, jártovými nebo krupicovými knedlíčky. domácí vývar, polévka s masem, zeleninová polévka, masox, vařená zelenina, pažitka, petržel, polévkové koření, česká kuchyně, jednoduchá polévka, vývar s masem, zdravá polévka, polévka s bylinkami

Omyté, rozkrájené maso dáme do studené vody, přidáme koření, masox, sůl, přivedeme do varu a necháme zvolna vařit. Když je maso truchu měkké, přidáme očištěnou zelenimu a vaříme zvolna dál. Měkké maso i zeleninu vyjmeme a vývar přecedíme. Zeleninu nakrájíme na kostičky, vařené maso nadrobno a vložíme do vývaru. Dochutíme solí a polévkovým kořením. Nakonec přidáme drobně nakrájemou pažitku nebo petrželku.

 

Omyté a na menší kusy nakrájené maso vložíme do studené vody, do které přidáme oblíbené koření, masox a sůl. Vodu přivedeme k varu a poté necháme maso pomalu zvolna vařit, aby se krásně propojily všechny chutě. Jakmile maso začne být trochu měkké, přidáme očištěnou a na kostičky nakrájenou zeleninu, například mrkev, petržel, celer nebo petrželovou nať, a pokračujeme ve vaření na mírném ohni.

Když je maso i zelenina měkká, obojí vyjmeme z vývaru a vývar přecedíme, aby byl čistý a bez nečistot. Zeleninu nakrájíme na menší kostičky a maso nadrobno nasekáme nebo nakrájíme. Tyto připravené kousky vložíme zpět do vývaru, který poté dochutíme solí a polévkovým kořením dle chuti. Na závěr polévku ozdobíme čerstvě nasekanou pažitkou nebo petrželkou, které jí dodají svěží a lahodnou vůni i chuť.

Komentáře k receptu:

Přidat nový komentář


  • Autor: Petr17. července 2017 ve 06:50
    Hovězí vývar jak se patří.. prostě parádní klasika.

Podobné recepty

  • Rychlá svačinková

     - svačinková.jpg
    Hodnocení receptu je 4.00Hodnocení receptu je 4.00Hodnocení receptu je 4.00Hodnocení receptu je 4.00Z celkového počtu 5
    Svačinková polévka z vepřového nebo hovězího masa svačinková polévka s masem, polévka z vepřového masa, hovězí polévka s paprikou, polévka s brambory a chilli, recept na vydatnou polévku, domácí polévka s jíškou, kořeněná polévka s majoránkou
    Obtížnost:
    1
    Doba přípravy
    do 1hod
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Iveta Kotalová
  • Uzená polévka s bramborem

     -
    Hodnocení receptu je 3.88Hodnocení receptu je 3.88Hodnocení receptu je 3.88Hodnocení receptu je 3.88Z celkového počtu 5
    Uzený vývar s bramborem uzený vývar, vývar, polévka, brambory, česká kuchyně, uzené maso, domácí polévka, recept, tradiční jídlo, krkovička, koleno, zelenina, petrželka, vývar s bramborem, jednoduchý recept, vaření, kuchyně, jídlo, maso, bramborová polévka
    Obtížnost:
    1
    Doba přípravy
    do 1hod
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Iveta Kotalová
  • Slepičí polévka

     -
    Hodnocení receptu je 3.67Hodnocení receptu je 3.67Hodnocení receptu je 3.67Hodnocení receptu je 3.67Z celkového počtu 5
    Ze slepičího případně kuřecího masa připravíme výtečnou polévku. slepičí polévka, kuřecí polévka, domácí slepičí vývar, recept na slepičí polévku, polévka s masem a zeleninou, zdravá polévka, polévka s nudlemi, tradiční česká polévka
    Obtížnost:
    1
    Doba přípravy
    do 1,5hod
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Iveta Kotalová

Jak vybrat překapávač?

V čem jsou rozdíly a na jakém principu překapávač na kávu funguje?

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!