Recept na Hovězí vývar se zeleninou
Ingredience pro recept
| 100.00 g | hovězího masa | 
| 0.50 kostky | masoxu | 
| 120.00 g | kořenové zeleniny | 
| 20.00 g | cibule | 
| 0.00 | sůl | 
| 0.00 | pepř | 
Omyté, rozkrájené maso dáme do studené vody, přidáme koření, masox, sůl, přivedeme do varu a necháme zvolna vařit. Když je maso truchu měkké, přidáme očištěnou zelenimu a vaříme zvolna dál. Měkké maso i zeleninu vyjmeme a vývar přecedíme. Zeleninu nakrájíme na kostičky, vařené maso nadrobno a vložíme do vývaru. Dochutíme solí a polévkovým kořením. Nakonec přidáme drobně nakrájemou pažitku nebo petrželku.
Omyté a na menší kusy nakrájené maso vložíme do studené vody, do které přidáme oblíbené koření, masox a sůl. Vodu přivedeme k varu a poté necháme maso pomalu zvolna vařit, aby se krásně propojily všechny chutě. Jakmile maso začne být trochu měkké, přidáme očištěnou a na kostičky nakrájenou zeleninu, například mrkev, petržel, celer nebo petrželovou nať, a pokračujeme ve vaření na mírném ohni.
Když je maso i zelenina měkká, obojí vyjmeme z vývaru a vývar přecedíme, aby byl čistý a bez nečistot. Zeleninu nakrájíme na menší kostičky a maso nadrobno nasekáme nebo nakrájíme. Tyto připravené kousky vložíme zpět do vývaru, který poté dochutíme solí a polévkovým kořením dle chuti. Na závěr polévku ozdobíme čerstvě nasekanou pažitkou nebo petrželkou, které jí dodají svěží a lahodnou vůni i chuť.
Komentáře k receptu:
Přidat nový komentář
- Autor: Petr17. července 2017 ve 06:50Hovězí vývar jak se patří.. prostě parádní klasika.
 
Podobné recepty
- 
                          
						
Rychlá svačinková
Svačinková polévka z vepřového nebo hovězího masa svačinková polévka s masem, polévka z vepřového masa, hovězí polévka s paprikou, polévka s brambory a chilli, recept na vydatnou polévku, domácí polévka s jíškou, kořeněná polévka s majoránkou- Obtížnost:
 - 1
 - Doba přípravy
 - do 1hod
 - Pro koho
 - Ostatní
 - Příležitost
 - Běžný den
 - Autor
 - Iveta Kotalová
 
 - 
                          
						
Uzená polévka s bramborem
Uzený vývar s bramborem uzený vývar, vývar, polévka, brambory, česká kuchyně, uzené maso, domácí polévka, recept, tradiční jídlo, krkovička, koleno, zelenina, petrželka, vývar s bramborem, jednoduchý recept, vaření, kuchyně, jídlo, maso, bramborová polévka- Obtížnost:
 - 1
 - Doba přípravy
 - do 1hod
 - Pro koho
 - Ostatní
 - Příležitost
 - Běžný den
 - Autor
 - Iveta Kotalová
 
 - 
                          
						
Slepičí polévka
Ze slepičího případně kuřecího masa připravíme výtečnou polévku. slepičí polévka, kuřecí polévka, domácí slepičí vývar, recept na slepičí polévku, polévka s masem a zeleninou, zdravá polévka, polévka s nudlemi, tradiční česká polévka- Obtížnost:
 - 1
 - Doba přípravy
 - do 1,5hod
 - Pro koho
 - Ostatní
 - Příležitost
 - Běžný den
 - Autor
 - Iveta Kotalová
 
 






