Recept na GULÁŠOVKA Z HLÍVY
Ingredience pro recept
| mouka/chléb | |
| kmín drcený | |
| vývar | |
| chilli | |
| mletá paprika | |
| pepř | |
| nové koření | |
| bobkový list | |
| majoránka | |
| sůl | |
| česnek | |
| 3 lžíce | sádla |
| 3 ks | brambor |
| 3 ks | cibule |
| 400 g | hlívy |
GULÁŠOVKA Z HLÍVY
400g hlívy/nejlépe mladé plodnice
3 cibule
3 brambory
3 lžíce sádla
vývar
sůl
pepř
kmín drcený
mletá paprika
chilli
česnek
bobkový list
nové koření
majoránka
mouka/chléb
Hlívu si nakrájíme na proužky, krájím i nožičky, ale déle se vaří. Z velkých plodnic použijeme jen hlavičky. Na sádle si orestujeme cibuli, přidáme nakrájenou hlívu, restujeme, ale již na mírném plameni, přidáme koření, míchneme párkrát a podlijeme vývarem, nebo vodou a dusíme do měkka. Asi v půlce vaření přidáme brambory na kostičky. Nakonec zaprášíme moukou, nebo zahustíme chlebem, přidáme česnek a majoránku , krátce povaříme a podáváme s pečivem.
Komentáře k receptu:
Přidat nový komentář
Podobné recepty
-
Zelná kyselica
Polévka z kysaného zelí polévka z kysaného zelí, kyselica, kysané zelí, smetanová polévka, tradiční polévka, česká kuchyně, slovenská kuchyně, zelňačka, mléko, smetana, žloutky, bobkový list, kmín, křepelčí vajíčka, domácí polévka, recept, vaření, jídlo, polévka se zelím, zimní polévka- Obtížnost:
- 1
- Doba přípravy
- do 1hod
- Pro koho
- Ostatní
- Příležitost
- Běžný den
- Autor
- Iveta Kotalová
-
Kulajda
-
Vaječná polévka
Smetanová vaječná polévka s kuřecím masem smetanová polévka, vaječná polévka, kuřecí maso, hovězí vývar, smetana, vejce, česká kuchyně, recept, tradiční polévka, domácí polévka, majoránka, smetanová vaječná polévka, polévka s vejci, kuřecí recept, vaření, jídlo, polévka se smetanou- Obtížnost:
- 1
- Doba přípravy
- do 30min
- Pro koho
- Ostatní
- Příležitost
- Běžný den
- Autor
- Iveta Kotalová






