Recept na GULÁŠOVKA Z HLÍVY

přidal(a) Romča Langerova
4/5
   ( 2 hlasů)
0 komentářů
Obtížnost: 2
Doba přípravy: do 30min
Pro koho: Ostatní
Příležitost: Běžný den

Houbová polévka je snadná na přípravu a chuťově vyvážená. Výborná s čerstvým pečivem. Autor: Romča Langerová gulášovka z hlívy, houbová polévka, hlíva ústřičná, recept na gulášovku, houbový guláš, polévka z hlívy, česká kuchyně, polévka s bramborami, kořeněná polévka, jednoduchý recept, vegetariánská polévka, polévka s majoránkou, hustá polévka, rychlá polévka, česká houbová polévka
Gulášovka z hlívy

Ingredience pro recept

mouka/chléb
kmín drcený
vývar
chilli
mletá paprika
pepř
nové koření
bobkový list
majoránka
sůl
česnek
3 lžícesádla
3 ksbrambor
3 kscibule
400 ghlívy

GULÁŠOVKA Z HLÍVY

400g hlívy/nejlépe mladé plodnice
3 cibule
3 brambory
3 lžíce sádla
vývar
sůl
pepř
kmín drcený
mletá paprika
chilli
česnek
bobkový list
nové koření
majoránka
mouka/chléb

Hlívu si nakrájíme na proužky, krájím i nožičky, ale déle se vaří. Z velkých plodnic použijeme jen hlavičky. Na sádle si orestujeme cibuli, přidáme nakrájenou hlívu, restujeme, ale již na mírném plameni, přidáme koření, míchneme párkrát a podlijeme vývarem, nebo vodou a dusíme do měkka. Asi v půlce vaření přidáme brambory na kostičky. Nakonec zaprášíme moukou, nebo zahustíme chlebem, přidáme česnek a majoránku , krátce povaříme a podáváme s pečivem.

 

 

 

 

Komentáře k receptu:

Přidat nový komentář



Podobné recepty

  • Zelná kyselica

     -
    Hodnocení receptu je 4.50Hodnocení receptu je 4.50Hodnocení receptu je 4.50Hodnocení receptu je 4.50Hodnocení receptu je 4.50
    Polévka z kysaného zelí polévka z kysaného zelí, kyselica, kysané zelí, smetanová polévka, tradiční polévka, česká kuchyně, slovenská kuchyně, zelňačka, mléko, smetana, žloutky, bobkový list, kmín, křepelčí vajíčka, domácí polévka, recept, vaření, jídlo, polévka se zelím, zimní polévka
    Obtížnost:
    1
    Doba přípravy
    do 1hod
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Iveta Kotalová
  • Kulajda

     -
    Hodnocení receptu je 4.40Hodnocení receptu je 4.40Hodnocení receptu je 4.40Hodnocení receptu je 4.40Z celkového počtu 5
    Pravá jihočeský kulajda jihočeská kulajda, kulajda s houbami, tradiční česká polévka, kulajda recept, polévka s koprem, polévka s vejcem, krémová polévka, kulajda s brambory, česká kuchyně, jihočeská specialita
    Obtížnost:
    1
    Doba přípravy
    do 1hod
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Iveta Kotalová
  • Vaječná polévka

     - Vaječná polévka.jpg
    Hodnocení receptu je 4.33Hodnocení receptu je 4.33Hodnocení receptu je 4.33Hodnocení receptu je 4.33Z celkového počtu 5
    Smetanová vaječná polévka s kuřecím masem smetanová polévka, vaječná polévka, kuřecí maso, hovězí vývar, smetana, vejce, česká kuchyně, recept, tradiční polévka, domácí polévka, majoránka, smetanová vaječná polévka, polévka s vejci, kuřecí recept, vaření, jídlo, polévka se smetanou
    Obtížnost:
    1
    Doba přípravy
    do 30min
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Iveta Kotalová

Jak vybrat překapávač?

V čem jsou rozdíly a na jakém principu překapávač na kávu funguje?

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!