Recept na Frankfurtská polévka
Ingredience pro recept
| 1 ks | cibule |
| 40 g | oleje |
| 40 g | hladké mouky |
| mletá sladká paprika | |
| sůl | |
| 100 g | brambor |
| 80 g | párků |
| 10 g | oleje |
| 1 dl | mléka |
Drobně nakrájenou cibuli zpěníme na oleji, přidáme hladkou mouku a mícháním připravíme růžovou jíšku. Rozdředíme ji vodou, dobře rozmícháme, aby nezůstaly kousky, osolíme, přidáme papriku a zvolna vaříme. Brambory očistíme, nakrájíme na kostičky , vložíme do polévky a necháme vařit, až jsou měkké. Párky nakrájíme na tenká kolečka, osmažíme na oleji a zároveň s mlékem je zamícháme do polévky, kterou necháme již jen krátce povařit. Hotovou polévku okořeníme polévkovým kořením a podle chuti přisolíme.
Na oleji zpěníme drobně nakrájenou cibuli do zlatova a přidáme hladkou mouku, kterou za stálého míchání opatrně osmahneme, až vznikne růžová jíška – základ chutné a jemné polévky. Poté jíšku postupně rozdředíme vodou, důkladně promícháme, aby nevznikly žádné hrudky, a osolíme. Přidáme mletou papriku, která polévce dodá krásnou barvu a jemnou chuť, a polévku necháme pomalu vařit.
Mezitím oloupeme brambory, nakrájíme je na malé kostičky a přidáme je do polévky. Vaříme, dokud nejsou brambory měkké a krásně propíchnutelné vidličkou. Párky nakrájíme na tenká kolečka a na troše oleje je osmažíme dozlatova, čímž získají příjemnou křupavost a zvýrazní svou chuť. Na závěr je spolu s trochou mléka zamícháme do polévky a necháme ji už jen krátce provařit, aby se chutě spojily a polévka získala krémovou konzistenci.
Hotovou polévku dochutíme polévkovým kořením a případně podle chuti ještě dosolíme. Tento pokrm můžeme podávat samotný nebo doplnit čerstvým chlebem, který polévku krásně doplní a zahřeje.
Komentáře k receptu:
Přidat nový komentář
Podobné recepty
-
Zelná kyselica
Polévka z kysaného zelí polévka z kysaného zelí, kyselica, kysané zelí, smetanová polévka, tradiční polévka, česká kuchyně, slovenská kuchyně, zelňačka, mléko, smetana, žloutky, bobkový list, kmín, křepelčí vajíčka, domácí polévka, recept, vaření, jídlo, polévka se zelím, zimní polévka- Obtížnost:
- 1
- Doba přípravy
- do 1hod
- Pro koho
- Ostatní
- Příležitost
- Běžný den
- Autor
- Iveta Kotalová
-
Kulajda
-
Vaječná polévka
Smetanová vaječná polévka s kuřecím masem smetanová polévka, vaječná polévka, kuřecí maso, hovězí vývar, smetana, vejce, česká kuchyně, recept, tradiční polévka, domácí polévka, majoránka, smetanová vaječná polévka, polévka s vejci, kuřecí recept, vaření, jídlo, polévka se smetanou- Obtížnost:
- 1
- Doba přípravy
- do 30min
- Pro koho
- Ostatní
- Příležitost
- Běžný den
- Autor
- Iveta Kotalová






