Recept na Frankfurtská polévka

přidal(a) Iveta Kotalová
4/5
   ( 2 hlasů)
0 komentářů
Obtížnost: 1
Doba přípravy: do 1hod
Pro koho: Děti
Příležitost: Ostatní
: Běžný den

Polévka s bramborem a párkem. Můžeme podávat i s chlebem. polévka s bramborem, polévka s párkem, růžová jíška, česká kuchyně, bramborová polévka, polévka s mlékem, osmažené párky, polévkové koření, recept na polévku, jednoduchá polévka, rychlá polévka
Frankfurtská polévka.jpg

Ingredience pro recept

1 ks cibule
40 goleje
40 g hladké mouky
mletá sladká paprika
sůl
100 g brambor
80 g párků
10 g oleje
1 dlmléka

Drobně nakrájenou cibuli zpěníme na oleji, přidáme hladkou mouku a mícháním připravíme růžovou jíšku. Rozdředíme ji vodou, dobře rozmícháme, aby nezůstaly kousky, osolíme, přidáme papriku a zvolna vaříme. Brambory očistíme, nakrájíme na kostičky , vložíme do polévky a necháme vařit, až jsou měkké. Párky nakrájíme na tenká kolečka, osmažíme na oleji a zároveň s mlékem je zamícháme do polévky, kterou necháme již jen krátce povařit. Hotovou polévku okořeníme polévkovým kořením a podle chuti přisolíme.

 

Na oleji zpěníme drobně nakrájenou cibuli do zlatova a přidáme hladkou mouku, kterou za stálého míchání opatrně osmahneme, až vznikne růžová jíška – základ chutné a jemné polévky. Poté jíšku postupně rozdředíme vodou, důkladně promícháme, aby nevznikly žádné hrudky, a osolíme. Přidáme mletou papriku, která polévce dodá krásnou barvu a jemnou chuť, a polévku necháme pomalu vařit.

Mezitím oloupeme brambory, nakrájíme je na malé kostičky a přidáme je do polévky. Vaříme, dokud nejsou brambory měkké a krásně propíchnutelné vidličkou. Párky nakrájíme na tenká kolečka a na troše oleje je osmažíme dozlatova, čímž získají příjemnou křupavost a zvýrazní svou chuť. Na závěr je spolu s trochou mléka zamícháme do polévky a necháme ji už jen krátce provařit, aby se chutě spojily a polévka získala krémovou konzistenci.

Hotovou polévku dochutíme polévkovým kořením a případně podle chuti ještě dosolíme. Tento pokrm můžeme podávat samotný nebo doplnit čerstvým chlebem, který polévku krásně doplní a zahřeje.

Komentáře k receptu:

Přidat nový komentář



Podobné recepty

  • Zelná kyselica

     -
    Hodnocení receptu je 4.50Hodnocení receptu je 4.50Hodnocení receptu je 4.50Hodnocení receptu je 4.50Hodnocení receptu je 4.50
    Polévka z kysaného zelí polévka z kysaného zelí, kyselica, kysané zelí, smetanová polévka, tradiční polévka, česká kuchyně, slovenská kuchyně, zelňačka, mléko, smetana, žloutky, bobkový list, kmín, křepelčí vajíčka, domácí polévka, recept, vaření, jídlo, polévka se zelím, zimní polévka
    Obtížnost:
    1
    Doba přípravy
    do 1hod
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Iveta Kotalová
  • Kulajda

     -
    Hodnocení receptu je 4.40Hodnocení receptu je 4.40Hodnocení receptu je 4.40Hodnocení receptu je 4.40Z celkového počtu 5
    Pravá jihočeský kulajda jihočeská kulajda, kulajda s houbami, tradiční česká polévka, kulajda recept, polévka s koprem, polévka s vejcem, krémová polévka, kulajda s brambory, česká kuchyně, jihočeská specialita
    Obtížnost:
    1
    Doba přípravy
    do 1hod
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Iveta Kotalová
  • Vaječná polévka

     - Vaječná polévka.jpg
    Hodnocení receptu je 4.33Hodnocení receptu je 4.33Hodnocení receptu je 4.33Hodnocení receptu je 4.33Z celkového počtu 5
    Smetanová vaječná polévka s kuřecím masem smetanová polévka, vaječná polévka, kuřecí maso, hovězí vývar, smetana, vejce, česká kuchyně, recept, tradiční polévka, domácí polévka, majoránka, smetanová vaječná polévka, polévka s vejci, kuřecí recept, vaření, jídlo, polévka se smetanou
    Obtížnost:
    1
    Doba přípravy
    do 30min
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Iveta Kotalová

Jak vybrat překapávač?

V čem jsou rozdíly a na jakém principu překapávač na kávu funguje?

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!