Recept na Česnečka se ztraceným vejcem

přidal(a) Iveta Kotalová
3/5
   ( 3 hlasů)
0 komentářů
Obtížnost: 1
Doba přípravy: do 30min
Pro koho: Ostatní
Příležitost: Běžný den

Česneková polévka česneková polévka, pošírované vejce, krutony, polévka s česnekem, recept na česnekovou polévku, česká kuchyně, brambory, vývar, bylinky, tymián, rozmarýn, domácí polévka
Česnečka se ztraceným vejcem 1
  • Česnečka se ztraceným vejcem -

Ingredience pro recept

2 lžíceolivového oleje
5 stroužkůčesneku
1 lhovězího vývaru
2 ksbrambor
1 ksmenší cibule
1/2 lžičkytymiánu
1/2 lžičkyrozmarýnu
1 lžičkadrceného kmínu
sůl
1 lžíceocta
4 ksvejce

Na oleji zpěníme podrcený česnek, zalijeme vývarem, přidáme kostičky brambor, pokrájenou cibuli, tymián, rozmarýn, kmín, osolíme  a necháme na mírném ohni vařit. Ve větším hrnci přivedeme k varu vodu s octem a pak do ní postupně rozklepneme opatrně vejce a uvaříme je (bílek by měl ztuhnout a žloutek zůstat polotekutý). Vejce opatrně vyndáme naběračkou, rozdělíme na talíře a zalijeme polévkou. Podáváme s osmaženými krutony.

 

Na pánvi rozehřejeme trochu oleje a krátce na něm zpěníme podrcený česnek, aby se rozvoněl, ale nezhořkl. Poté zalijeme česnek horkým vývarem a přidáme na malé kostičky nakrájené brambory, pokrájenou cibuli a bylinky – tymián, rozmarýn a špetku kmínu. Směs osolíme a necháme pomalu vařit na mírném ohni, dokud nejsou brambory měkké a polévka získá výraznou česnekovou chuť.

Mezitím si připravíme pošírovaná vejce. Ve větším hrnci přivedeme k varu vodu s trochou octa. Do mírně vroucí vody pak opatrně rozklepneme vejce tak, aby se bílek obalil kolem žloutku. Vejce vaříme přibližně 3 minuty – bílek by měl ztuhnout, zatímco žloutek zůstane příjemně krémový. Hotová vejce vyjmeme děrovanou naběračkou a rozdělíme je do talířů.

Každé vejce zalijeme horkou česnekovou polévkou a nakonec doplníme křupavými osmaženými krutony. Polévka je ideální jako vydatný oběd nebo večeře, zvlášť v chladnějším období.

Komentáře k receptu:

Přidat nový komentář



Podobné recepty

  • Zelná kyselica

     -
    Hodnocení receptu je 4.50Hodnocení receptu je 4.50Hodnocení receptu je 4.50Hodnocení receptu je 4.50Hodnocení receptu je 4.50
    Polévka z kysaného zelí polévka z kysaného zelí, kyselica, kysané zelí, smetanová polévka, tradiční polévka, česká kuchyně, slovenská kuchyně, zelňačka, mléko, smetana, žloutky, bobkový list, kmín, křepelčí vajíčka, domácí polévka, recept, vaření, jídlo, polévka se zelím, zimní polévka
    Obtížnost:
    1
    Doba přípravy
    do 1hod
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Iveta Kotalová
  • Kulajda

     -
    Hodnocení receptu je 4.40Hodnocení receptu je 4.40Hodnocení receptu je 4.40Hodnocení receptu je 4.40Z celkového počtu 5
    Pravá jihočeský kulajda jihočeská kulajda, kulajda s houbami, tradiční česká polévka, kulajda recept, polévka s koprem, polévka s vejcem, krémová polévka, kulajda s brambory, česká kuchyně, jihočeská specialita
    Obtížnost:
    1
    Doba přípravy
    do 1hod
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Iveta Kotalová
  • Vaječná polévka

     - Vaječná polévka.jpg
    Hodnocení receptu je 4.33Hodnocení receptu je 4.33Hodnocení receptu je 4.33Hodnocení receptu je 4.33Z celkového počtu 5
    Smetanová vaječná polévka s kuřecím masem smetanová polévka, vaječná polévka, kuřecí maso, hovězí vývar, smetana, vejce, česká kuchyně, recept, tradiční polévka, domácí polévka, majoránka, smetanová vaječná polévka, polévka s vejci, kuřecí recept, vaření, jídlo, polévka se smetanou
    Obtížnost:
    1
    Doba přípravy
    do 30min
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Iveta Kotalová

Jak vybrat překapávač?

V čem jsou rozdíly a na jakém principu překapávač na kávu funguje?

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!