Recept na Česnekovo-bylinkové bulky

přidal(a) Administrátor
4/5
   ( 6 hlasů)
0 komentářů
Obtížnost: 2
Doba přípravy: do 1,5hod
Pro koho: Ostatní
Příležitost: Běžný den

Domácí kynuté bulky od Michaely Sadovské česnekové bochánky, domácí pečivo, bochánky recept, kynuté pečivo, česnekové pečivo, bylinkové pečivo, pečení doma, jednoduchý recept
Česnekovo-bylinkové bulky

Ingredience pro recept

250 gpolohrubé mouky
150 mlmléka
3 lžičkycukru
0,5 kostkydroždí
1 lžícemásla
1 lžičkasoli
3 stroužkyčesneku
sušené bylinky

Do prosáté mouky přidáme vzejitý kvásek z vlažného mléka, curku a droždí, máslo, sůl, česnek a bylinky. Důkladně prohněteme a vypracujeme těsto (na hnětení můžeme použít pekárnu), které necháme na teplém místě 30 minut kynout. Potom vytvoříme z těsta bochánky, které uložíme na plech s pečícím papírem, svrchu je trochu sploštíme a necháme ještě nakynout. Pak potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme kmínem a pečeme ve vyhřáté troubě při cca 200st. C 15-20 minut podle velikosti.

 

Česnekové bochánky s bylinkami

Suroviny
hladká mouka
mléko
cukr
droždí
máslo
sůl
česnek
čerstvé nebo sušené bylinky
vejce
kmín

Postup

  1. Z vlažného mléka, cukru a droždí připravíme kvásek a necháme ho vzejít.

  2. Do prosáté mouky přidáme vzešlý kvásek, změklé máslo, sůl, prolisovaný česnek a bylinky.

  3. Vše důkladně prohněteme a vypracujeme hladké těsto. Na hnětení můžeme použít i domácí pekárnu.

  4. Těsto necháme na teplém místě kynout asi 30 minut.

  5. Z vykynutého těsta vytvoříme bochánky, které uložíme na plech vyložený pečicím papírem.

  6. Bochánky lehce sploštíme a necháme je ještě krátce nakynout.

  7. Potřeme je rozšlehaným vejcem a posypeme kmínem.

  8. Pečeme v troubě předehřáté na 200 °C asi 15–20 minut, podle velikosti bochánků, dozlatova.

  9. Podáváme teplé i studené jako přílohu nebo samostatné pečivo.

Komentáře k receptu:

Přidat nový komentář



Podobné recepty

  • Domácí žitný chléb z kvásku

     - zitny-chleba.jpg
    Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00
    Nejlepší chléb je domácí žitný. Vyzkoušejte ho, a uvidíte že bude chutnat celé rodině.
    Obtížnost:
    4
    Pro koho
    Ostatní
    Doba přípravy
    více jak 2hod
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Barbora Holková
  • Bagetky

     - foto: Dáša Petráková - Léblová
    Hodnocení receptu je 4.00Hodnocení receptu je 4.00Hodnocení receptu je 4.00Hodnocení receptu je 4.00Z celkového počtu 5
    Čestvé bagetky jsou ideální přílohou k různým polévkám nebo jen se sýrem, šunkou či jinou možností. Příprava je jednoduchá a bagetky jsou lahodné. Autor: Dáša Petráková - Léblová domácí pečivo, rohlíky recept, housky recept, bulky recept, pečení pečiva, domácí pekárna, kynuté těsto, domácí chleba a pečivo
    Obtížnost:
    2
    Doba přípravy
    do 30min
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Administrátor
  • Mazanec od tety

     - mazanec 3.JPG
    Hodnocení receptu je 3.67Hodnocení receptu je 3.67Hodnocení receptu je 3.67Hodnocení receptu je 3.67Z celkového počtu 5
    Podle mě asi nejlepší recept na mazanec - vždy mi nakyne a je super vláčný! mazanec, velikonoční mazanec, kynutý mazanec, tradiční český mazanec, kynuté těsto, velikonoční pečení, sladké pečivo, domácí mazanec, mazanec s rozinkami, česká klasika
    Obtížnost:
    1
    Doba přípravy
    do 2hod
    Příležitost
    Vánoce
    Příležitost
    Velikonoce
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Adel Postránecka

Jak vybrat překapávač?

V čem jsou rozdíly a na jakém principu překapávač na kávu funguje?

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!