Recept na Česnekovo-bylinkové bulky
Ingredience pro recept
| 250 g | polohrubé mouky |
| 150 ml | mléka |
| 3 lžičky | cukru |
| 0,5 kostky | droždí |
| 1 lžíce | másla |
| 1 lžička | soli |
| 3 stroužky | česneku |
| sušené bylinky |
Do prosáté mouky přidáme vzejitý kvásek z vlažného mléka, curku a droždí, máslo, sůl, česnek a bylinky. Důkladně prohněteme a vypracujeme těsto (na hnětení můžeme použít pekárnu), které necháme na teplém místě 30 minut kynout. Potom vytvoříme z těsta bochánky, které uložíme na plech s pečícím papírem, svrchu je trochu sploštíme a necháme ještě nakynout. Pak potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme kmínem a pečeme ve vyhřáté troubě při cca 200st. C 15-20 minut podle velikosti.
Česnekové bochánky s bylinkami
Suroviny
hladká mouka
mléko
cukr
droždí
máslo
sůl
česnek
čerstvé nebo sušené bylinky
vejce
kmín
Postup
-
Z vlažného mléka, cukru a droždí připravíme kvásek a necháme ho vzejít.
-
Do prosáté mouky přidáme vzešlý kvásek, změklé máslo, sůl, prolisovaný česnek a bylinky.
-
Vše důkladně prohněteme a vypracujeme hladké těsto. Na hnětení můžeme použít i domácí pekárnu.
-
Těsto necháme na teplém místě kynout asi 30 minut.
-
Z vykynutého těsta vytvoříme bochánky, které uložíme na plech vyložený pečicím papírem.
-
Bochánky lehce sploštíme a necháme je ještě krátce nakynout.
-
Potřeme je rozšlehaným vejcem a posypeme kmínem.
-
Pečeme v troubě předehřáté na 200 °C asi 15–20 minut, podle velikosti bochánků, dozlatova.
-
Podáváme teplé i studené jako přílohu nebo samostatné pečivo.
Komentáře k receptu:
Přidat nový komentář
Podobné recepty
-
Domácí žitný chléb z kvásku
-
Bagetky
Čestvé bagetky jsou ideální přílohou k různým polévkám nebo jen se sýrem, šunkou či jinou možností. Příprava je jednoduchá a bagetky jsou lahodné. Autor: Dáša Petráková - Léblová domácí pečivo, rohlíky recept, housky recept, bulky recept, pečení pečiva, domácí pekárna, kynuté těsto, domácí chleba a pečivo- Obtížnost:
- 2
- Doba přípravy
- do 30min
- Pro koho
- Ostatní
- Příležitost
- Běžný den
- Autor
- Administrátor
-
Mazanec od tety
Podle mě asi nejlepší recept na mazanec - vždy mi nakyne a je super vláčný! mazanec, velikonoční mazanec, kynutý mazanec, tradiční český mazanec, kynuté těsto, velikonoční pečení, sladké pečivo, domácí mazanec, mazanec s rozinkami, česká klasika- Obtížnost:
- 1
- Doba přípravy
- do 2hod
- Příležitost
- Vánoce
- Příležitost
- Velikonoce
- Příležitost
- Běžný den
- Autor
- Adel Postránecka






