Recept na Pečivo s medem

přidal(a) Iveta Kotalová
2/5
   ( 3 hlasů)
0 komentářů
Obtížnost: 2
Doba přípravy: do 2hod
Pro koho: Děti
Příležitost: Ostatní
: Běžný den
Pečivo s medem

Ingredience pro recept

200 mlvody
2 lžičkysušeného droždí
500 ghladké mouky
0,5 lžičkysoli
2 lžícemedu
2 ksvejce
60 grozpuštěného másla
Domácí pečivo s medem od Betyna Marta

Droždí nasypeme do misky s vodou, necháme 5 minut stát a potom zamícháme aby se rozpustilo. Mouku a sůl smícháme ve velké míse, do středu uděláme důlek a přilijeme vodu s droždím. Vařečkou nahrneme mouku, zakryjeme a necháme 20 minut nakynout. Potom přidáme med, rozšlehaná vejce a máslo a umícháme těsto. Po vykynutí rozdělíme na kousky, vytvarujeme uzly, pletýnky, šneky a pod. Necháme na plechu ještě nakynout, potřeme vejcem, posypeme mákem a upéčeme na 180° asi 20 minut.

 


Komentáře k receptu:

Přidat nový komentář



Podobné recepty

  • Česnekovo-bylinkové bulky

     - foto-Michaela Sadovská
    Hodnocení receptu je 4.00Hodnocení receptu je 4.00Hodnocení receptu je 4.00Hodnocení receptu je 4.00Z celkového počtu 5
    Domácí kynuté bulky od Michaely Sadovské
    Obtížnost:
    2
    Doba přípravy
    do 1,5hod
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Administrátor
  • Bagetky

     - foto: Dáša Petráková - Léblová
    Hodnocení receptu je 3.50Hodnocení receptu je 3.50Hodnocení receptu je 3.50Hodnocení receptu je 3.50Z celkového počtu 5
    Čestvé bagetky jsou ideální přílohou k různým polévkám nebo jen se sýrem, šunkou či jinou možností. Příprava je jednoduchá a bagetky jsou lahodné. Autor: Dáša Petráková - Léblová
    Obtížnost:
    2
    Doba přípravy
    do 30min
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Administrátor
  • Domácí péřové pečivo

     - foto-Betyna Marta
    Hodnocení receptu je 3.00Hodnocení receptu je 3.00Hodnocení receptu je 3.00Z celkového počtu 5Z celkového počtu 5
    Pletýnky od Betyna Marta
    Obtížnost:
    2
    Doba přípravy
    do 2hod
    Pro koho
    Děti
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Iveta Kotalová

Chci ZDE článek / odkaz


Je libo ostrý a kvalitní kuchyňský nůž? Naše nabídka moderních kuchyňských nožů vás jistě zaujme!


Jedlé papíry

Máme skladem: Cukrářské potřeby, pomůcky na pečení, suroviny, marcipán

Rizoto recepty

Nejlepší recepty na rizoto na Receptnajidlo.cz

Jak vybrat překapávač?

V čem jsou rozdíly a na jakém principu překapávač na kávu funguje?

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!