Recept na Trnková-povidlová omáčka
Ingredience pro recept
| 0.5 l | vody |
| 5 lžic | švestkových povidel |
| 2 lžíce | strouhaného perníku |
| 3 ks | hřebíčku |
| celá skořice | |
| smetana |
Do kastrolku dejte vařit asi půl litru vody. Přidejte povidla, perník, hřebíčky a skořici a znovu přiveďte k varu. Na závěr vmíchejte smetanu pro zjemnění chuti a podle potřeby můžete dosladit cukrem. Podávejte s uzeným masem a houskovými knedlíky.
Povidlová omáčka k masu
Suroviny
voda
povidla
strouhaný perník
hřebíček
skořice
smetana
cukr
K podávání
uzené maso
houskové knedlíky
Postup
-
Do kastrolku nalijeme asi půl litru vody a přivedeme ji k varu.
-
Přidáme povidla, strouhaný perník, hřebíček a skořici.
-
Směs znovu přivedeme k varu a krátce povaříme.
-
Nakonec vmícháme smetanu pro zjemnění chuti.
-
Podle potřeby dosladíme cukrem.
-
Omáčku podáváme teplou.
Podávání
Podáváme s uzeným masem a houskovými knedlíky.
Komentáře k receptu:
Přidat nový komentář
Podobné recepty
-
Křenová omáčka
Dobrá omáčka k vařenému jazyku. omáčka ke jazyku, křenová omáčka, bešamel, vařený jazyk, uzený jazyk, česká kuchyně, domácí recept, křen, smetanová omáčka, bešamelový základ, vařené maso, omáčka s křenem, tradiční recept, vaření, jídlo- Obtížnost:
- 2
- Doba přípravy
- do 1hod
- Pro koho
- Ostatní
- Příležitost
- Běžný den
- Autor
- Iveta Kotalová
-
Kuře v paprikové omáčce
Kuře s paprikou kuře s paprikou, kuře na paprice, kuřecí maso recepty, paprikové kuře, pečené kuře s paprikou, kuře v troubě, kuře ve vývaru, dušené kuře s paprikou, sladká paprika kuře, jednoduché kuřecí recepty, kuře s rýží, kuře s těstovinami, kuře na zelenině, kuře na másle, kuře v kastrolu, české recepty kuře, omáčka s paprikou, kuře do měkka, paprikové jídlo, rychlé kuřecí jídlo, domácí kuřecí recepty, kuře s barevnými paprikami, kuře pod pokličkou, tradiční kuřecí pokrm- Obtížnost:
- 1
- Doba přípravy
- do 1hod
- Pro koho
- Ostatní
- Příležitost
- Běžný den
- Autor
- Iveta Kotalová
-
Játrová omáčka






