Recept na Trnková-povidlová omáčka

přidal(a) Iveta Kotalová
3/5
   ( 2 hlasů)
0 komentářů
Obtížnost: 1
Doba přípravy: do 30min
Pro koho: Děti
Příležitost: Ostatní
: Běžný den

V minulosti velmi oblíbená , nyní trochu zapomenutá sladká omáčka. povidlová omáčka, omáčka z povidel, sladká omáčka k masu, česká kuchyně, povidla recept, uzené maso s omáčkou, tradiční recept, domácí omáčka
Trnková-povidlová omáčka.jpg

Ingredience pro recept

0.5 lvody
5 lžicšvestkových povidel
2 lžícestrouhaného perníku
3 kshřebíčku
celá skořice
smetana

Do kastrolku dejte vařit asi půl litru vody. Přidejte povidla, perník, hřebíčky a skořici a znovu přiveďte k varu. Na závěr vmíchejte smetanu pro zjemnění chuti a podle potřeby můžete dosladit cukrem. Podávejte s uzeným masem a houskovými knedlíky.

 

Povidlová omáčka k masu

Suroviny
voda
povidla
strouhaný perník
hřebíček
skořice
smetana
cukr

K podávání
uzené maso
houskové knedlíky

Postup

  1. Do kastrolku nalijeme asi půl litru vody a přivedeme ji k varu.

  2. Přidáme povidla, strouhaný perník, hřebíček a skořici.

  3. Směs znovu přivedeme k varu a krátce povaříme.

  4. Nakonec vmícháme smetanu pro zjemnění chuti.

  5. Podle potřeby dosladíme cukrem.

  6. Omáčku podáváme teplou.

Podávání
Podáváme s uzeným masem a houskovými knedlíky.

Komentáře k receptu:

Přidat nový komentář



Podobné recepty

  • Křenová omáčka

     - s jazykem
    Hodnocení receptu je 4.17Hodnocení receptu je 4.17Hodnocení receptu je 4.17Hodnocení receptu je 4.17Z celkového počtu 5
    Dobrá omáčka k vařenému jazyku. omáčka ke jazyku, křenová omáčka, bešamel, vařený jazyk, uzený jazyk, česká kuchyně, domácí recept, křen, smetanová omáčka, bešamelový základ, vařené maso, omáčka s křenem, tradiční recept, vaření, jídlo
    Obtížnost:
    2
    Doba přípravy
    do 1hod
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Iveta Kotalová
  • Kuře v paprikové omáčce

     -
    Hodnocení receptu je 4.00Hodnocení receptu je 4.00Hodnocení receptu je 4.00Hodnocení receptu je 4.00Z celkového počtu 5
    Kuře s paprikou kuře s paprikou, kuře na paprice, kuřecí maso recepty, paprikové kuře, pečené kuře s paprikou, kuře v troubě, kuře ve vývaru, dušené kuře s paprikou, sladká paprika kuře, jednoduché kuřecí recepty, kuře s rýží, kuře s těstovinami, kuře na zelenině, kuře na másle, kuře v kastrolu, české recepty kuře, omáčka s paprikou, kuře do měkka, paprikové jídlo, rychlé kuřecí jídlo, domácí kuřecí recepty, kuře s barevnými paprikami, kuře pod pokličkou, tradiční kuřecí pokrm
    Obtížnost:
    1
    Doba přípravy
    do 1hod
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Iveta Kotalová
  • Játrová omáčka

     -
    Hodnocení receptu je 3.67Hodnocení receptu je 3.67Hodnocení receptu je 3.67Hodnocení receptu je 3.67Z celkového počtu 5
    Omáčka z vepřových nebo kuřecích jatýrek. játrová omáčka, játra recept, játrová omáčka s knedlíkem, česká kuchyně, vnitřnosti recept, tradiční jídlo, domácí omáčka, klasický oběd
    Obtížnost:
    1
    Doba přípravy
    do 1hod
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Iveta Kotalová

Jak vybrat překapávač?

V čem jsou rozdíly a na jakém principu překapávač na kávu funguje?

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!