Recept na Srdce na smetaně (pajšl)
Ingredience pro recept
| 600.00 gr | vepřového srdce |
| 40.00 gr | hladké mouky |
| 2.00 dl | smetany |
| 0.00 | sůl |
| 0.00 | bobkový list |
| 0.00 | celý pepř |
| 0.00 | nové koření |
Vepřové sdrce dobře očistíme, vložíme do hrnce s vodou a osolíme. Přidáme bobkový list, několik zrnec nového koření a celého pepře a vaříme doměkka. Vaření můžeme urychlit použitím tlakového hrnce. Měkké srdce vyjmeme a nakráníme na kostičky. Vývar přecedíme a zahustíme moukou rozmíchanou ve smetamě. Povaříme, dochutíme vegetou, případně dosolíme. Do hotové omáčky přidáme nakrájemé srdce. Podáváme s houskovým knedlíkem.
Vepřové srdce na smetaně s knedlíkem
INGREDIENCE:
- Vepřové srdce
- Voda
- Sůl
- Bobkový list
- Nové koření (několik zrnek)
- Celý pepř
- Hladká mouka
- Smetana
- Vegeta nebo univerzální koření
- Houskový knedlík k podávání
POSTUP:
1) Příprava srdce
Vepřové srdce důkladně očistíme od blan a přebytečných částí.
Vložíme do hrnce s vodou, osolíme a přidáme bobkový list, nové koření a celý pepř.
2) Vaření
Vaříme doměkka, ideálně v tlakovém hrnci pro rychlejší přípravu.
Po změknutí vyjmeme srdce z vývaru a nakrájíme na menší kostičky.
3) Příprava omáčky
Vývar přecedíme.
V misce rozmícháme hladkou mouku ve smetaně a pomalu vlijeme do vývaru.
Za stálého míchání povaříme, až omáčka zhoustne.
Dochutíme vegetou a podle potřeby dosolíme.
4) Dokončení
Do hotové omáčky vložíme nakrájené měkké srdce a krátce prohřejeme.
5) Podávání
Podáváme tradičně s houskovým knedlíkem.
TIPY:
- Pro výraznější chuť lze do základu přidat kousek cibule.
- Omáčku můžeš dochutit i kapkou octa nebo lžičkou hořčice pro jemnou kyselost.
Komentáře k receptu:
Přidat nový komentář
- Autor: Marek Kotala05. listopadu 2020 ve 00:17Děkuju mami :-* . . . nikdy lepšího nebylo, a bohužel už nebude.. jsi zde s námi :-(
- Autor: J. Ticha08. října 2013 ve 13:59Text Prominte, ale pajsl neni srdce ale plice, neboli plicky na smetane.
Podobné recepty
-
Křenová omáčka
Dobrá omáčka k vařenému jazyku. omáčka ke jazyku, křenová omáčka, bešamel, vařený jazyk, uzený jazyk, česká kuchyně, domácí recept, křen, smetanová omáčka, bešamelový základ, vařené maso, omáčka s křenem, tradiční recept, vaření, jídlo- Obtížnost:
- 2
- Doba přípravy
- do 1hod
- Pro koho
- Ostatní
- Příležitost
- Běžný den
- Autor
- Iveta Kotalová
-
Kuře v paprikové omáčce
Kuře s paprikou kuře s paprikou, kuře na paprice, kuřecí maso recepty, paprikové kuře, pečené kuře s paprikou, kuře v troubě, kuře ve vývaru, dušené kuře s paprikou, sladká paprika kuře, jednoduché kuřecí recepty, kuře s rýží, kuře s těstovinami, kuře na zelenině, kuře na másle, kuře v kastrolu, české recepty kuře, omáčka s paprikou, kuře do měkka, paprikové jídlo, rychlé kuřecí jídlo, domácí kuřecí recepty, kuře s barevnými paprikami, kuře pod pokličkou, tradiční kuřecí pokrm- Obtížnost:
- 1
- Doba přípravy
- do 1hod
- Pro koho
- Ostatní
- Příležitost
- Běžný den
- Autor
- Iveta Kotalová
-
Játrová omáčka






