Recept na Srdce na smetaně (pajšl)

přidal(a) Iveta Kotalová
3/5
   ( 13 hlasů)
2 komentáře
Obtížnost: 2
Doba přípravy: do 1,5hod
Pro koho: Ostatní
Příležitost: Běžný den
Srdce na smetaně (pajšl).jpg

Ingredience pro recept

600.00 grvepřového srdce
40.00 grhladké mouky
2.00 dlsmetany
0.00 sůl
0.00 bobkový list
0.00 celý pepř
0.00 nové koření
Mnoho lidí vnitřnosti nejí, ale tohle jídlo patří mezi oblíbené mého syna vepřové srdce na smetaně, recept ze srdce, vnitřnosti recepty česká kuchyně, dušené vepřové srdce, srdce s omáčkou recept, omáčka z vepřového srdce, smetanová omáčka s vnitřnostmi, vepřové srdce s knedlíkem, tradiční české omáčky, recept na vepřové vnitřnosti, levné recepty z masa, domácí omáčka srdce, rodinné recepty česká kuchyně, smetanové omáčky recepty, vařené vepřové srdce, nejlepší recepty z vepřového srdce, srdce dušené ve vývaru, staročeská kuchyně vnitřnosti, recepty pro milovníky omáček, jednoduché recepty z vepřových vnitřností

Vepřové sdrce dobře očistíme, vložíme do hrnce s vodou a osolíme. Přidáme bobkový list, několik zrnec nového koření a celého pepře a vaříme doměkka. Vaření můžeme urychlit použitím tlakového hrnce. Měkké srdce vyjmeme a nakráníme na kostičky. Vývar přecedíme a zahustíme moukou rozmíchanou ve smetamě. Povaříme, dochutíme vegetou, případně dosolíme. Do hotové omáčky přidáme nakrájemé srdce. Podáváme s houskovým knedlíkem.

 

Vepřové srdce na smetaně s knedlíkem

INGREDIENCE:
- Vepřové srdce
- Voda
- Sůl
- Bobkový list
- Nové koření (několik zrnek)
- Celý pepř
- Hladká mouka
- Smetana
- Vegeta nebo univerzální koření
- Houskový knedlík k podávání

POSTUP:

1) Příprava srdce  
Vepřové srdce důkladně očistíme od blan a přebytečných částí.  
Vložíme do hrnce s vodou, osolíme a přidáme bobkový list, nové koření a celý pepř.

2) Vaření  
Vaříme doměkka, ideálně v tlakovém hrnci pro rychlejší přípravu.  
Po změknutí vyjmeme srdce z vývaru a nakrájíme na menší kostičky.

3) Příprava omáčky  
Vývar přecedíme.  
V misce rozmícháme hladkou mouku ve smetaně a pomalu vlijeme do vývaru.  
Za stálého míchání povaříme, až omáčka zhoustne.  
Dochutíme vegetou a podle potřeby dosolíme.

4) Dokončení  
Do hotové omáčky vložíme nakrájené měkké srdce a krátce prohřejeme.

5) Podávání  
Podáváme tradičně s houskovým knedlíkem.

TIPY:
- Pro výraznější chuť lze do základu přidat kousek cibule.  
- Omáčku můžeš dochutit i kapkou octa nebo lžičkou hořčice pro jemnou kyselost.

Komentáře k receptu:

Přidat nový komentář


  • Autor: Marek Kotala05. listopadu 2020 ve 00:17
    Děkuju mami :-* . . . nikdy lepšího nebylo, a bohužel už nebude.. jsi zde s námi :-(
  • Autor: J. Ticha08. října 2013 ve 13:59
    Text Prominte, ale pajsl neni srdce ale plice, neboli plicky na smetane.

Podobné recepty

  • Křenová omáčka

     - s jazykem
    Hodnocení receptu je 4.17Hodnocení receptu je 4.17Hodnocení receptu je 4.17Hodnocení receptu je 4.17Z celkového počtu 5
    Dobrá omáčka k vařenému jazyku. omáčka ke jazyku, křenová omáčka, bešamel, vařený jazyk, uzený jazyk, česká kuchyně, domácí recept, křen, smetanová omáčka, bešamelový základ, vařené maso, omáčka s křenem, tradiční recept, vaření, jídlo
    Obtížnost:
    2
    Doba přípravy
    do 1hod
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Iveta Kotalová
  • Kuře v paprikové omáčce

     -
    Hodnocení receptu je 4.00Hodnocení receptu je 4.00Hodnocení receptu je 4.00Hodnocení receptu je 4.00Z celkového počtu 5
    Kuře s paprikou kuře s paprikou, kuře na paprice, kuřecí maso recepty, paprikové kuře, pečené kuře s paprikou, kuře v troubě, kuře ve vývaru, dušené kuře s paprikou, sladká paprika kuře, jednoduché kuřecí recepty, kuře s rýží, kuře s těstovinami, kuře na zelenině, kuře na másle, kuře v kastrolu, české recepty kuře, omáčka s paprikou, kuře do měkka, paprikové jídlo, rychlé kuřecí jídlo, domácí kuřecí recepty, kuře s barevnými paprikami, kuře pod pokličkou, tradiční kuřecí pokrm
    Obtížnost:
    1
    Doba přípravy
    do 1hod
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Iveta Kotalová
  • Játrová omáčka

     -
    Hodnocení receptu je 3.67Hodnocení receptu je 3.67Hodnocení receptu je 3.67Hodnocení receptu je 3.67Z celkového počtu 5
    Omáčka z vepřových nebo kuřecích jatýrek.
    Obtížnost:
    1
    Doba přípravy
    do 1hod
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Iveta Kotalová

Jak vybrat překapávač?

V čem jsou rozdíly a na jakém principu překapávač na kávu funguje?

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!