Recept na Houbová omáčka 1
Ingredience pro recept
| 200 g | čestvých hub |
| sůl | |
| drcený kmín | |
| 10 dkg | másla |
| 4 lžičky | hladké mouky |
| 1 ks | smetany na vaření |
Čerstvé houby očistíme a nakrájíme na plátky, dáme do hrnce, lehce osolíme a okmínujeme, podlijeme vodou a dusíme. Ve druhém hrnci rozpustíme máslo, přidáme hladkou mouku a uděláme světlou zásmažku. Zředíme smetanou a povaříme. Do smetanového základu přidáme dušené houby a společně krátce povaříme. Dochutíme solí a podáváme s vařeným bramborem nebo knedlíkem. Můžeme přidat vejce vařené natvrdo.
Komentáře k receptu:
Přidat nový komentář
Podobné recepty
-
Křenová omáčka
Dobrá omáčka k vařenému jazyku. omáčka ke jazyku, křenová omáčka, bešamel, vařený jazyk, uzený jazyk, česká kuchyně, domácí recept, křen, smetanová omáčka, bešamelový základ, vařené maso, omáčka s křenem, tradiční recept, vaření, jídlo- Obtížnost:
- 2
- Doba přípravy
- do 1hod
- Pro koho
- Ostatní
- Příležitost
- Běžný den
- Autor
- Iveta Kotalová
-
Kuře v paprikové omáčce
Kuře s paprikou kuře s paprikou, kuře na paprice, kuřecí maso recepty, paprikové kuře, pečené kuře s paprikou, kuře v troubě, kuře ve vývaru, dušené kuře s paprikou, sladká paprika kuře, jednoduché kuřecí recepty, kuře s rýží, kuře s těstovinami, kuře na zelenině, kuře na másle, kuře v kastrolu, české recepty kuře, omáčka s paprikou, kuře do měkka, paprikové jídlo, rychlé kuřecí jídlo, domácí kuřecí recepty, kuře s barevnými paprikami, kuře pod pokličkou, tradiční kuřecí pokrm- Obtížnost:
- 1
- Doba přípravy
- do 1hod
- Pro koho
- Ostatní
- Příležitost
- Běžný den
- Autor
- Iveta Kotalová
-
Játrová omáčka






