Recept na Znojemské plátky

přidal(a) Iveta Kotalová
4/5
   ( 3 hlasů)
0 komentářů
Obtížnost: 2
Doba přípravy: do 1,5hod
Pro koho: Ostatní
Příležitost: Běžný den
Znojemské plátky 1
  • Znojemské plátky - Znojemnské plátky
  • Znojemské plátky - Znojemnské plátky

Ingredience pro recept

0,5 kgvepřového masa
1 kscibule
olej
sůl
mletý černý pepř
1 kostkamasoxu
1 lžícehladké mouky
1 lžícehořčice
150 gpárků
2 ksvejce na tvrdo
2-4 kskyselé okurky
Znojemské plátky lze připravit z hovězí roštěné, vepřové kýty, kuřecího nebo krůtího masa.

Na rozpáleném oleji osmažíme cibuli, vložíme maso a ze všech stran opečeme. Osolíme, opeříme a podlejeme vodou. Přidáme masox, přiklopíme pokličkou a dusíme do změknutí. Mezitím v půl hrnku vody rozmícháme lžíci hořčice a lžíci hladké mouky. Měkké maso vyjmeme a nakrájíme přes vlákno na plátky. Do kastrolu vlijeme obsah hrnku, rozmícháme, přidáme na drobné kostičky nakrájené okurky, párek nebo kabanos a vejce. Vrátíme maso, přiklopíme a ještě společně povaříme.

Použijeme-li přímo plátky masa, tak je naklepeme, osolíme, opeříme, potřeme hořčicí, opečeme z obou stran podlejeme vodou a dále pokračujeme stejně.

Hotové maso podáváme s rýží.

Komentáře k receptu:

Přidat nový komentář



Podobné recepty

  • Řízek po wallisersku

     -
    Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00
    Řízky se sýrem a kapií
    Obtížnost:
    1
    Doba přípravy
    do 1hod
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Iveta Kotalová
  • Řízek po tessinsku

     -
    Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00
    Řízky v sýrovém těstíčku
    Obtížnost:
    1
    Doba přípravy
    do 30min
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Iveta Kotalová
  • Zapečený žampionový řízek

     -
    Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00
    Zapečené řízky s žampiony a smetanou
    Obtížnost:
    1
    Doba přípravy
    do 1hod
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Iveta Kotalová

Chci ZDE článek / odkaz


Pokud nakupujete v eshopech, určitě využijte slevové kupóny! Na serveru SlevovyKupon.net jich jsou tisíce a zdarma!


Potřebujete měřit AAC, VAC, VDC a další? Nejvhodnější digitální osciloskopy k dostání na TME.eu


Vybavení do kuchyně? Co třeba odkapávač na nádobí? A X doplňků, které by neměly chybět v žádné kuchyni.


Jak vybrat překapávač?

V čem jsou rozdíly a na jakém principu překapávač na kávu funguje?

Recepty

Recepty na skvělá jídla, které vám přinášíme na našem webu Jídlo.cz

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!