Recept na Znojemské plátky
Ingredience pro recept
| 0,5 kg | vepřového masa |
| 1 ks | cibule |
| olej | |
| sůl | |
| mletý černý pepř | |
| 1 kostka | masoxu |
| 1 lžíce | hladké mouky |
| 1 lžíce | hořčice |
| 150 g | párků |
| 2 ks | vejce na tvrdo |
| 2-4 ks | kyselé okurky |
Na rozpáleném oleji osmažíme cibuli, vložíme maso a ze všech stran opečeme. Osolíme, opeříme a podlejeme vodou. Přidáme masox, přiklopíme pokličkou a dusíme do změknutí. Mezitím v půl hrnku vody rozmícháme lžíci hořčice a lžíci hladké mouky. Měkké maso vyjmeme a nakrájíme přes vlákno na plátky. Do kastrolu vlijeme obsah hrnku, rozmícháme, přidáme na drobné kostičky nakrájené okurky, párek nebo kabanos a vejce. Vrátíme maso, přiklopíme a ještě společně povaříme.
Použijeme-li přímo plátky masa, tak je naklepeme, osolíme, opeříme, potřeme hořčicí, opečeme z obou stran podlejeme vodou a dále pokračujeme stejně.
Hotové maso podáváme s rýží.







