Recept na Zapečený žampionový řízek

přidal(a) Iveta Kotalová
5/5
   ( 1 hlasů)
0 komentářů
Obtížnost: 1
Doba přípravy: do 1hod
Pro koho: Ostatní
Příležitost: Běžný den

Zapečené řízky s žampiony a smetanou zapečené řízky se smetanou, řízky se žampiony, houbová omáčka na řízky, vepřové nebo kuřecí řízky z trouby, smetanové řízky recept, žampiony na smetaně, zapékané maso se sýrem, jednoduché zapečené maso, řízky v troubě recept, česká kuchyně maso, houbová směs se smetanou
Zapečený žampionový řízek 1
  • Zapečený žampionový řízek -
  • Zapečený žampionový řízek -

Ingredience pro recept

4 ksvepřového masa
2 stroužkyčesneku
sůl
mletý černý pepř
4 lžíce másla
2 ksmalé cibule
240 gžampionů
4 lžičkystrouhanky
4 lžícebílého vína
200 gsmetany
100 gnastrouhaného sýra

Cibuli jemně nasekáme, žampiony nakrájíme na tenké plátky. Česnek vylisujeme a potřeme jím řízky. Potom osolíme a opepříme. Polovinu másla rozpálíme a řízky v něm z kařdé strany 5minut opékáme. Potom je položíme vedle sebe do zapékací mísy. Zbylé máslo rozpustíme ve stejné pánvi. Cibuli a žampiony na něm za stálého míchání asi 5minut dusíme. Vmícháme strouhanku, víno a smetanu. Vaříme na mírném plameni asi 3 minuty. Troubu předehřejeme na 200st.C. Houbovou směs rozdělíme na řízky do mísy a posypeme sýre. Zapékáme až je sýr zlatohnědý.

 

Zapečené řízky s žampiony a smetanou

POSTUP:
Cibuli jemně nasekáme, žampiony nakrájíme na tenké plátky. Česnek vylisujeme a potřeme jím řízky. Poté je osolíme a opepříme.

V polovině másla řízky z obou stran opékáme přibližně 5 minut. Poté je uložíme vedle sebe do zapékací mísy.

Zbylé máslo rozpustíme ve stejné pánvi. Přidáme cibuli a žampiony a za stálého míchání je asi 5 minut dusíme. Vmícháme strouhanku, bílé víno a smetanu. Vaříme na mírném plameni asi 3 minuty.

Troubu předehřejeme na 200 °C. Houbovou směs rovnoměrně rozdělíme na řízky v míse a posypeme strouhaným sýrem. Zapékáme, dokud není sýr zlatohnědý.

Podáváme s bramborami, rýží nebo čerstvým pečivem.

Komentáře k receptu:

Přidat nový komentář



Podobné recepty

  • Řízek po wallisersku

     - Řízek po wallisersku.jpg
    Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00
    Řízky se sýrem a kapií řízky se sýrem a kapií, maso se sýrem recept, řízky s oreganem, jednoduché řízky na pánvi, vepřové řízky se sýrem, kuřecí řízky s kapí, maso se zeleninou a sýrem, rychlé smažené maso, sýr na řízcích recept, české řízkové recepty, roztavený sýr na masu, křehké řízky recept, řízky na oleji, masové plátky se sýrem, oběd pro rodinu maso, recepty s kapií, moderní řízky s doplňky, domácí večeře maso, jednoduché smažené řízky, rychlé recepty na řízky
    Obtížnost:
    1
    Doba přípravy
    do 1hod
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Iveta Kotalová
  • Řízek po tessinsku

     - Řízek po tessinsku.jpg
    Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00
    Řízky v sýrovém těstíčku řízky v sýrovém těstíčku, medailonky v sýrové směsi, maso v sýru recept, sýrové řízky recept, rychlé smažené maso, kuřecí řízky v těstíčku, vepřové řízky se sýrem, sýr a vejce obal, jednoduché řízky na pánvi, domácí smažené maso, sýrové obalování recept, křehké řízky se sýrem, smažené medailonky, sýrové těstíčko na maso, rychlá večeře řízky, české řízky se sýrem, rodinné smažené recepty, chutné maso se sýrem, vepřové řízky rychlé, obalované maso bez strouhanky
    Obtížnost:
    1
    Doba přípravy
    do 30min
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Iveta Kotalová
  • Řízek po cikánsku

     -
    Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00
    Řízky s paprikou a šunkou řízky s paprikou, řízky se šunkou, vepřové řízky v omáčce, kuřecí řízky s paprikou, rajská omáčka k řízkům, dušené řízky recept, řízky v zeleninové omáčce, papriková obloha maso, maso s paprikou a šunkou, španělský styl řízků, řízky s vínem, řízky na cibuli a česneku, jemná omáčka k masu, klasické české řízky, maso na paprikách recept, řízky s jazykem, řízky s okurkou, recepty na omáčku k řízkům, rodinná jídla maso, moderní česká kuchyně řízky
    Obtížnost:
    1
    Doba přípravy
    do 1hod
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Iveta Kotalová

Jak vybrat překapávač?

V čem jsou rozdíly a na jakém principu překapávač na kávu funguje?

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!