Recept na Smažená játra se špenátem
Ingredience pro recept
| 1 kg | brambor |
| 500 g | vepřových jater |
| citronová šťáva | |
| 2 lžíce | hladké mouky |
| 2 ks | vejce |
| 3 ks | celozrnné rohlíky |
| 1 lžíce | sezamových semínek |
| olej na smažení | |
| sůl | |
| listový špenát |
Brambory dobře umyjeme a uvaříme i se slupkou v osolené vodě. Játra nakrájíme na plátky, jemně naklepeme, pokapeme citronovou šťávou a obalíme nejprve v mouce, pak v rozšlehaných vejcích a nakonec ve strouhance z celozrných rohlíků smíchané se sezamovými semínky. Prudce je osmažíme nejprve z obou stran. Teplotu potom snížíme a na pávni játra dopečeme. Osolíme. Smažená játra obložíme listovým špenátem a brambory.
Komentáře k receptu:
Přidat nový komentář
Podobné recepty
-
Játra v kukuřičné krustě
Smažená játra v kukuřičných lupínkách smažená játra, játra v kukuřičných lupínkách, kuřecí játra, vepřová játra, obalování v kukuřičných lupínkách, smažené játra, domácí recept, křupavá játra, jednoduchý recept, játrové pokrmy, česká kuchyně, rychlý oběd, vaření, jídlo- Obtížnost:
- 1
- Doba přípravy
- do 1hod
- Pro koho
- Ostatní
- Příležitost
- Běžný den
- Autor
- Iveta Kotalová
-
Křenová omáčka
-
Restovaná játra






