Recept na RYBNÍČEK - Vepřová játra na slanině
Ingredience pro recept
| sůl | |
| pepř | |
| sušený česnek | |
| snítka | rozmarýnu |
| tmavá jíška (dle potřeby) | |
| 150 g | anglické slaniny |
| 2 ks | cibule |
| 500 g | vepřových jater |
Postup:
Na panvi si orestujeme nakrájenou slaninu s cibulí na půlkolečka. Když máme cibuli zlatavou přidáme nakrájené játra a opepříme. Znova orestujeme do barvičky, přidáme nasekaný rozmarýn a sušený česnek, zamícháme a podlijeme. Dusíme do měkka. Dosolíme nebo přidáme masox a zahustíme do požadované hustoty. Servírujeme s bramborovou kaší "rybníček".
Játrová směs se slaninou a rozmarýnem (autorka: Nikola Behenská)
INGREDIENCE:
- Játra (kuřecí nebo vepřová)
- Slanina (na kostičky)
- Cibule (na půlkolečka)
- Pepř
- Rozmarýn (nasekaný)
- Sušený česnek
- Sůl nebo masox
- Voda na podlití
- Olej nebo sádlo (dle potřeby)
POSTUP:
1) Slanina a cibule
Na pánvi orestujeme slaninu.
Přidáme cibuli nakrájenou na půlkolečka.
Restujeme, dokud cibule nezezlátne.
2) Játra
Přidáme játra nakrájená na kousky.
Opepříme.
Opečeme do barvy, aby se zatáhla.
3) Dochucení
Přidáme nasekaný rozmarýn a sušený česnek.
Zamícháme a podlijeme trochou vody.
Dusíme pod pokličkou do měkka.
4) Zahuštění
Podle potřeby dosolíme nebo dochutíme masoxem.
Omáčku zahustíme tak, aby měla požadovanou konzistenci.
5) Podávání
Podáváme s bramborovou kaší typu „rybníček“ – kaše uprostřed vytvoří prohlubeň na šťávu z jater.
TIPY:
- Játra nesol předem, aby nezatvrdla – sůl vždy až nakonec.
- Můžeš přidat i trochu sladké papriky nebo čerstvý česnek.
- Při podlití používej raději vývar, pokud chceš výraznější chuť.
Komentáře k receptu:
Přidat nový komentář
Podobné recepty
-
Játra v kukuřičné krustě
Smažená játra v kukuřičných lupínkách smažená játra, játra v kukuřičných lupínkách, kuřecí játra, vepřová játra, obalování v kukuřičných lupínkách, smažené játra, domácí recept, křupavá játra, jednoduchý recept, játrové pokrmy, česká kuchyně, rychlý oběd, vaření, jídlo- Obtížnost:
- 1
- Doba přípravy
- do 1hod
- Pro koho
- Ostatní
- Příležitost
- Běžný den
- Autor
- Iveta Kotalová
-
Křenová omáčka
Dobrá omáčka k vařenému jazyku. omáčka ke jazyku, křenová omáčka, bešamel, vařený jazyk, uzený jazyk, česká kuchyně, domácí recept, křen, smetanová omáčka, bešamelový základ, vařené maso, omáčka s křenem, tradiční recept, vaření, jídlo- Obtížnost:
- 2
- Doba přípravy
- do 1hod
- Pro koho
- Ostatní
- Příležitost
- Běžný den
- Autor
- Iveta Kotalová
-
Restovaná játra
Játra se zeleninou podle Ludmily Janouškové játra se zeleninou recept, vepřová játra na pánvi, játra v medu a worcesteru, ludmila janoušková recept, restovaná játra se zeleninou, cuketa a lilek s masem, játra se sušenými rajčaty, řapíkatý celer recept, rychlá játrová směs, steakové koření zelenina, originální recepty z jater, zdravá játrová jídla, medová marináda na maso, játra s omáčkou, české recepty z drobů, lehká večeře s játry, zeleninová pánev s játry, pikantní játra, domácí játrové recepty, fitness jídlo s játry- Obtížnost:
- 1
- Doba přípravy
- do 30min
- Pro koho
- Ostatní
- Příležitost
- Běžný den
- Autor
- Administrátor






