Recept na RYBNÍČEK - Vepřová játra na slanině

přidal(a) Administrátor
4/5
   ( 2 hlasů)
0 komentářů
Obtížnost: 3
Doba přípravy: do 1hod
Pro koho: Ostatní
Příležitost: Běžný den

Pro milovníky jatýrek. Chutný pokrm, vhodný k bramborové kaši. Autor: Nikola Behenská játra na cibulce recept, játrová směs se slaninou, játra s rozmarýnem, kuřecí játra na pánvi, vepřová játra na cibuli, rozmarýnová játra recept, játra s bramborovou kaší, dušená játra recept, chutná játrová minutka, játra od Nikoly Behenské, české recepty z jater, játra se slaninou a česnekem, jednoduché pokrmy z jater, domácí játrová směs, rychlé jídlo z jater, dusená játra na omáčce, tradiční recepty z drobů, játra na smetanové omáčce alternativně, rodinné recepty z drobů, játra jako hlavní chod
Vepřová játra

Ingredience pro recept

sůl
pepř
sušený česnek
snítkarozmarýnu
tmavá jíška (dle potřeby)
150 ganglické slaniny
2 kscibule
500 gvepřových jater

Postup:

Na panvi si orestujeme nakrájenou slaninu s cibulí na půlkolečka. Když máme cibuli zlatavou přidáme nakrájené játra a opepříme. Znova orestujeme do barvičky, přidáme nasekaný rozmarýn a sušený česnek, zamícháme a podlijeme. Dusíme do měkka. Dosolíme nebo přidáme masox a zahustíme do požadované hustoty. Servírujeme s bramborovou kaší "rybníček".

 

Játrová směs se slaninou a rozmarýnem (autorka: Nikola Behenská)

INGREDIENCE:
- Játra (kuřecí nebo vepřová)
- Slanina (na kostičky)
- Cibule (na půlkolečka)
- Pepř
- Rozmarýn (nasekaný)
- Sušený česnek
- Sůl nebo masox
- Voda na podlití
- Olej nebo sádlo (dle potřeby)

POSTUP:

1) Slanina a cibule
Na pánvi orestujeme slaninu.
Přidáme cibuli nakrájenou na půlkolečka.
Restujeme, dokud cibule nezezlátne.

2) Játra
Přidáme játra nakrájená na kousky.
Opepříme.
Opečeme do barvy, aby se zatáhla.

3) Dochucení
Přidáme nasekaný rozmarýn a sušený česnek.
Zamícháme a podlijeme trochou vody.
Dusíme pod pokličkou do měkka.

4) Zahuštění
Podle potřeby dosolíme nebo dochutíme masoxem.
Omáčku zahustíme tak, aby měla požadovanou konzistenci.

5) Podávání
Podáváme s bramborovou kaší typu „rybníček“ – kaše uprostřed vytvoří prohlubeň na šťávu z jater.

TIPY:
- Játra nesol předem, aby nezatvrdla – sůl vždy až nakonec.
- Můžeš přidat i trochu sladké papriky nebo čerstvý česnek.
- Při podlití používej raději vývar, pokud chceš výraznější chuť.

 

 

 

Komentáře k receptu:

Přidat nový komentář



Podobné recepty

  • Játra v kukuřičné krustě

     -
    Hodnocení receptu je 4.33Hodnocení receptu je 4.33Hodnocení receptu je 4.33Hodnocení receptu je 4.33Z celkového počtu 5
    Smažená játra v kukuřičných lupínkách smažená játra, játra v kukuřičných lupínkách, kuřecí játra, vepřová játra, obalování v kukuřičných lupínkách, smažené játra, domácí recept, křupavá játra, jednoduchý recept, játrové pokrmy, česká kuchyně, rychlý oběd, vaření, jídlo
    Obtížnost:
    1
    Doba přípravy
    do 1hod
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Iveta Kotalová
  • Křenová omáčka

     - s jazykem
    Hodnocení receptu je 4.17Hodnocení receptu je 4.17Hodnocení receptu je 4.17Hodnocení receptu je 4.17Z celkového počtu 5
    Dobrá omáčka k vařenému jazyku. omáčka ke jazyku, křenová omáčka, bešamel, vařený jazyk, uzený jazyk, česká kuchyně, domácí recept, křen, smetanová omáčka, bešamelový základ, vařené maso, omáčka s křenem, tradiční recept, vaření, jídlo
    Obtížnost:
    2
    Doba přípravy
    do 1hod
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Iveta Kotalová
  • Restovaná játra

     - foto-Ludmila Janoušková
    Hodnocení receptu je 4.00Hodnocení receptu je 4.00Hodnocení receptu je 4.00Hodnocení receptu je 4.00Z celkového počtu 5
    Játra se zeleninou podle Ludmily Janouškové játra se zeleninou recept, vepřová játra na pánvi, játra v medu a worcesteru, ludmila janoušková recept, restovaná játra se zeleninou, cuketa a lilek s masem, játra se sušenými rajčaty, řapíkatý celer recept, rychlá játrová směs, steakové koření zelenina, originální recepty z jater, zdravá játrová jídla, medová marináda na maso, játra s omáčkou, české recepty z drobů, lehká večeře s játry, zeleninová pánev s játry, pikantní játra, domácí játrové recepty, fitness jídlo s játry
    Obtížnost:
    1
    Doba přípravy
    do 30min
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Administrátor

Jak vybrat překapávač?

V čem jsou rozdíly a na jakém principu překapávač na kávu funguje?

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!