Recept na Játra po uhersku

přidal(a) Iveta Kotalová
4/5
   ( 3 hlasů)
0 komentářů
Obtížnost: 1
Doba přípravy: do 1hod
Pro koho: Ostatní
Příležitost: Běžný den
Játra po uhersku

Ingredience pro recept

500 gvepřových jater
sůl
mletý černý pepř
mletá sladká paprika
1 kscibule
100 ganglické slaniny
sádlo
2 ksmrkve
kousekceleru
3 ksrajčat
3 ksnového koření
1 lžičkacukru
masový vývar
snítkarozmarýnu
1 lžícehladké mouky
1 ksmalého pórku
1 ksčervené kapie
Vepřová játra od Nikoly Behenské vepřová játra, vepřová játra s paprikou, játra na pánvi, slanina, cibule, rajčata, kořenová zelenina, rozmarýn, pór, paprika, domácí recept, česká kuchyně, rychlý oběd, játrový pokrm, dusená játra, vaření, jídlo

Játra omyjeme, odblaníme a osušíme. Nakrájíme na plátky nebo nudličky, osolíme, opepříme a obalíme v červené paprice. Cibuli nakrájíme nadrobno, slaninu na kostičky, opečeme na sádle, přidáme nastrouhanou kořenovou zeleninu. Krátce opečeme a vložíme játra. Přidáme oloupaná rajčata, nakrájená na tenké plátky, nové koření a cukr. Podlijeme vývarem, přidáme snítku rozmarýnu a pod poklicí dusíme do měkka. Během dušení podle potřeby podléváme, tak abychom měli dostatek šťávy. Nakonec šťávu zahustíme jížkou.Přidáme nakrájený porek a papriku a společně provaříme.

 

Vepřová játra od Nikoly Behenské

Ingredience:

  • 500 g vepřových jater (omytých, odblaněných a osušených)

  • Sůl, pepř podle chuti

  • 1 lžíce červené papriky (na obalení)

  • 1 cibule (nakrájená nadrobno)

  • 100 g slaniny (nakrájené na kostičky)

  • 2 lžíce sádla (na opečení)

  • 2 lžíce nastrouhané kořenové zeleniny (mrkev, celer)

  • 2 rajčata (oloupaná a nakrájená na tenké plátky)

  • 1/2 lžičky nového koření

  • 1/2 lžičky cukru

  • 300 ml vývaru

  • 1 snítka rozmarýnu

  • 1/2 pórku (nakrájeného)

  • 1 červená paprika (nakrájená na proužky)

Postup:

  1. Příprava jater:
    Játra omyj, odblaněte a osušte. Nakrájej na plátky nebo nudličky, osol, opepři a obal ve červené paprice.

  2. Restování cibule a slaniny:
    Na sádle orestuj nadrobno nakrájenou cibuli a kostičky slaniny do zlatova.

  3. Přidání kořenové zeleniny:
    Přidej nastrouhanou kořenovou zeleninu a krátce ji opeč, aby se uvolnily její chutě.

  4. Přidání jater a rajčat:
    Vlož obalená játra do pánve, přidej nakrájená rajčata, nové koření a cukr. Promíchej.

  5. Dusení:
    Podlij vývarem, přidej snítku rozmarýnu a dus pod poklicí, dokud nebudou játra měkká. Během dušení podle potřeby podlévej vývarem, aby bylo dostatek šťávy.

  6. Zahuštění:
    Jakmile jsou játra měkká, šťávu zahustíme jíškou (nebo trochou mouky rozmíchané ve vodě) a dobře promícháme.

  7. Dokončení:
    Přidej nakrájený pórek a papriku, promíchej a společně povařte ještě pár minut.

  8. Podávání:
    Podávej s bramborovou kaší, rýží nebo čerstvým pečivem.

Tip:
Pro jemnější chuť můžeš do omáčky přidat i trochu smetany. Pokud máš rád pikantní jídla, přidej více nového koření nebo chilli papričky.

Komentáře k receptu:

Přidat nový komentář



Podobné recepty

  • Játra v kukuřičné krustě

     -
    Hodnocení receptu je 4.33Hodnocení receptu je 4.33Hodnocení receptu je 4.33Hodnocení receptu je 4.33Z celkového počtu 5
    Smažená játra v kukuřičných lupínkách smažená játra, játra v kukuřičných lupínkách, kuřecí játra, vepřová játra, obalování v kukuřičných lupínkách, smažené játra, domácí recept, křupavá játra, jednoduchý recept, játrové pokrmy, česká kuchyně, rychlý oběd, vaření, jídlo
    Obtížnost:
    1
    Doba přípravy
    do 1hod
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Iveta Kotalová
  • Křenová omáčka

     - s jazykem
    Hodnocení receptu je 4.17Hodnocení receptu je 4.17Hodnocení receptu je 4.17Hodnocení receptu je 4.17Z celkového počtu 5
    Dobrá omáčka k vařenému jazyku.
    Obtížnost:
    2
    Doba přípravy
    do 1hod
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Iveta Kotalová
  • Restovaná játra

     - foto-Ludmila Janoušková
    Hodnocení receptu je 4.00Hodnocení receptu je 4.00Hodnocení receptu je 4.00Hodnocení receptu je 4.00Z celkového počtu 5
    Játra se zeleninou podle Ludmily Janouškové
    Obtížnost:
    1
    Doba přípravy
    do 30min
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Administrátor

Jak vybrat překapávač?

V čem jsou rozdíly a na jakém principu překapávač na kávu funguje?

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!