Recept na Hovězí srdce na slanině
Ingredience pro recept
| 1 ks | hovězího srdce |
| 100 g | slaniny |
| 1 lžíce | sádla |
| 1 ks | cibule |
| 6 stroužků | česneku |
| mletý kmín | |
| majoránka | |
| pepř | |
| vývar | |
| sůl | |
| hladká mouka |
Srdce omyjeme , pořádně odblaníme. Nakrájíme na kostky, či silnější plátky, které prošpikujeme slaninou. Na sádle si rozškvaříme zbylou slaninu, orestujeme cibuli a česnek, přidáme maso a zprudka orestujeme. Přidáme mletý kmín, majoránku, pepř, podlijeme vodou, či vývarem a vaříme v tlakovém hrnci asi 80 minut. Pak osolíme, dochutíme dle chuti a zaprášíme moukou a provaříme. Jako příloha se hodí rýže, či houskový knedlík.
Komentáře k receptu:
Přidat nový komentář
- Autor: Jack26. července 2022 ve 16:12Značný nepoměr množství použitých surovin - na 100 g slaniny, 1 lžíci sádla a 1 cibuli dát 1 ks hovězí srdce? Dnes jsem ho koupil, má 2 a půl kila a zdaleka nebylo největší.
Podobné recepty
-
Játra v kukuřičné krustě
Smažená játra v kukuřičných lupínkách smažená játra, játra v kukuřičných lupínkách, kuřecí játra, vepřová játra, obalování v kukuřičných lupínkách, smažené játra, domácí recept, křupavá játra, jednoduchý recept, játrové pokrmy, česká kuchyně, rychlý oběd, vaření, jídlo- Obtížnost:
- 1
- Doba přípravy
- do 1hod
- Pro koho
- Ostatní
- Příležitost
- Běžný den
- Autor
- Iveta Kotalová
-
Křenová omáčka
-
Restovaná játra






