Recept na Guláš z vepřových jater

přidal(a) Administrátor
3/5
   ( 4 hlasů)
0 komentářů
Obtížnost: 1
Doba přípravy: do 1hod
Pro koho: Ostatní
Příležitost: Běžný den
Guláš z vepřových jater

Ingredience pro recept

2 kscibule
5 stroužkůčesneku
slanina
olej
500 gvepřových jater
5 ksžampionů
1 lžičkamleté sladké papriky
1 lžičkakari koření
1 lžičkasolamylu
majoránka
6 lžickečupu
3 lžícesójové omáčky
sůl
Gulášek z jater se žampiony. Autor: Mirka Nosková gulášek z jater, játra, guláš s žampiony, kuřecí játra, vepřová játra, slanina, kari koření, paprika, kečup, sojová omáčka, domácí guláš, česká kuchyně, tradiční guláš, játrový guláš, žampiony, majoránka, zahuštění solamylem, vaření, jídlo

Cibuli, česnek a slaninu nakrájíme nadrobno. Osmahneme na rozpáleném oleji, přidáme nakrájená játra a prudce opečeme. Přidáme žampiony, zasypeme paprikou a kari kořením, rozmícháme a podlijeme vodou. Dusíme do měkka. V trošce vody rozmícháme solamyl, vlijeme k játrům, přidáme majoránku a kečup, sojovou omáčku, promícháme a krátce povaříme. Nakonec podle chuti osolíme a dále už nevaříme.

 


Gulášek z jater se žampiony

(Autor: Mirka Nosková)

Ingredience:

  • 500 g kuřecích nebo vepřových jater

  • 1 cibule (nakrájená nadrobno)

  • 2 stroužky česneku (nasekané)

  • 100 g slaniny (nakrájené na kostičky)

  • 200 g žampionů (nakrájených na plátky)

  • 1 lžíce mleté papriky

  • 1/2 lžičky kari koření

  • 250 ml vody (na podlití)

  • 1 lžička solamylu (na zahuštění)

  • 1 lžíce kečupu

  • 1 lžíce sojové omáčky

  • 1 lžička sušené majoránky

  • Sůl podle chuti

Postup:

  1. Příprava základních ingrediencí:
    Cibuli, česnek a slaninu nakrájej na drobno. Na pánvi nebo v kastrolu rozehřej olej a orestuj cibuli, česnek a slaninu dozlatova.

  2. Restování jater:
    Přidej nakrájená játra a prudce je opeč ze všech stran, aby se zatáhla.

  3. Přidání žampionů:
    Přidej nakrájené žampiony, zasyp paprikou a kari kořením. Vše dobře promíchej a krátce orestuj.

  4. Dusení:
    Podlij vodou, promíchej a dus na mírném ohni, dokud játra nezměknou.

  5. Zahuštění a dochucení:
    V trošce vody rozmíchej solamyl a přilij k masu. Přidej majoránku, kečup a sojovou omáčku. Promíchej a krátce povař.

  6. Dokončení:
    Podle chuti osol, ale již nevař dál.

  7. Podávání:
    Podávej s bramborovým knedlíkem, rýží nebo čerstvým chlebem.

Tip:
Pokud chceš gulášek pikantnější, přidej více kari nebo trochu chilli.

Komentáře k receptu:

Přidat nový komentář



Podobné recepty

  • Játra v kukuřičné krustě

     -
    Hodnocení receptu je 4.33Hodnocení receptu je 4.33Hodnocení receptu je 4.33Hodnocení receptu je 4.33Z celkového počtu 5
    Smažená játra v kukuřičných lupínkách smažená játra, játra v kukuřičných lupínkách, kuřecí játra, vepřová játra, obalování v kukuřičných lupínkách, smažené játra, domácí recept, křupavá játra, jednoduchý recept, játrové pokrmy, česká kuchyně, rychlý oběd, vaření, jídlo
    Obtížnost:
    1
    Doba přípravy
    do 1hod
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Iveta Kotalová
  • Křenová omáčka

     - s jazykem
    Hodnocení receptu je 4.17Hodnocení receptu je 4.17Hodnocení receptu je 4.17Hodnocení receptu je 4.17Z celkového počtu 5
    Dobrá omáčka k vařenému jazyku.
    Obtížnost:
    2
    Doba přípravy
    do 1hod
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Iveta Kotalová
  • Restovaná játra

     - foto-Ludmila Janoušková
    Hodnocení receptu je 4.00Hodnocení receptu je 4.00Hodnocení receptu je 4.00Hodnocení receptu je 4.00Z celkového počtu 5
    Játra se zeleninou podle Ludmily Janouškové
    Obtížnost:
    1
    Doba přípravy
    do 30min
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Administrátor

Jak vybrat překapávač?

V čem jsou rozdíly a na jakém principu překapávač na kávu funguje?

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!