Recept na Guláš z vepřových jater
Ingredience pro recept
| 2 ks | cibule |
| 5 stroužků | česneku |
| slanina | |
| olej | |
| 500 g | vepřových jater |
| 5 ks | žampionů |
| 1 lžička | mleté sladké papriky |
| 1 lžička | kari koření |
| 1 lžička | solamylu |
| majoránka | |
| 6 lžic | kečupu |
| 3 lžíce | sójové omáčky |
| sůl |
Cibuli, česnek a slaninu nakrájíme nadrobno. Osmahneme na rozpáleném oleji, přidáme nakrájená játra a prudce opečeme. Přidáme žampiony, zasypeme paprikou a kari kořením, rozmícháme a podlijeme vodou. Dusíme do měkka. V trošce vody rozmícháme solamyl, vlijeme k játrům, přidáme majoránku a kečup, sojovou omáčku, promícháme a krátce povaříme. Nakonec podle chuti osolíme a dále už nevaříme.
Gulášek z jater se žampiony
(Autor: Mirka Nosková)
Ingredience:
-
500 g kuřecích nebo vepřových jater
-
1 cibule (nakrájená nadrobno)
-
2 stroužky česneku (nasekané)
-
100 g slaniny (nakrájené na kostičky)
-
200 g žampionů (nakrájených na plátky)
-
1 lžíce mleté papriky
-
1/2 lžičky kari koření
-
250 ml vody (na podlití)
-
1 lžička solamylu (na zahuštění)
-
1 lžíce kečupu
-
1 lžíce sojové omáčky
-
1 lžička sušené majoránky
-
Sůl podle chuti
Postup:
-
Příprava základních ingrediencí:
Cibuli, česnek a slaninu nakrájej na drobno. Na pánvi nebo v kastrolu rozehřej olej a orestuj cibuli, česnek a slaninu dozlatova. -
Restování jater:
Přidej nakrájená játra a prudce je opeč ze všech stran, aby se zatáhla. -
Přidání žampionů:
Přidej nakrájené žampiony, zasyp paprikou a kari kořením. Vše dobře promíchej a krátce orestuj. -
Dusení:
Podlij vodou, promíchej a dus na mírném ohni, dokud játra nezměknou. -
Zahuštění a dochucení:
V trošce vody rozmíchej solamyl a přilij k masu. Přidej majoránku, kečup a sojovou omáčku. Promíchej a krátce povař. -
Dokončení:
Podle chuti osol, ale již nevař dál. -
Podávání:
Podávej s bramborovým knedlíkem, rýží nebo čerstvým chlebem.
Tip:
Pokud chceš gulášek pikantnější, přidej více kari nebo trochu chilli.
Komentáře k receptu:
Přidat nový komentář
Podobné recepty
-
Játra v kukuřičné krustě
Smažená játra v kukuřičných lupínkách smažená játra, játra v kukuřičných lupínkách, kuřecí játra, vepřová játra, obalování v kukuřičných lupínkách, smažené játra, domácí recept, křupavá játra, jednoduchý recept, játrové pokrmy, česká kuchyně, rychlý oběd, vaření, jídlo- Obtížnost:
- 1
- Doba přípravy
- do 1hod
- Pro koho
- Ostatní
- Příležitost
- Běžný den
- Autor
- Iveta Kotalová
-
Křenová omáčka
-
Restovaná játra






