Recept na Drůbeží játra na slanině
Ingredience pro recept
| 200 g | špeku |
| 1 lžíce | oleje |
| 400 g | drůbežích jater |
| drcený kmín | |
| 1 dl | vody |
| 1 lžíce | solamylu |
| sůl | |
| mletý černý pepř |
Špek nakrájíme na větší kostky a vyškvaříme na lžíci oleje. Játra podle potřeby očistíme a přidáme k osmaženému špeku. Přidáme drcený kmín a osmahneme. Podlijeme 2dl vody a chvilku dusíme doměkka. Ve vodě rozmícháme solamyl, vlijeme do omáčky a krátce provaříme. Nakonec osolíme a opepříme. Podáváme nejčastěji s rýží.
Kuřecí nebo krůtí játra se slaninou
Ingredience:
-
400 g kuřecích nebo krůtích jater
-
100 g špeku (nebo slaniny)
-
1 lžíce oleje
-
1/2 lžičky drceného kmínu
-
2 dl vody
-
1 lžíce solamylu (nebo jiného škrobu)
-
Sůl, pepř podle chuti
Postup:
-
Příprava špeku:
Špek nakrájej na větší kostky a na pánvi na oleji vyškvař. -
Příprava jater:
Játra očisti (pokud je potřeba) a přidej k osmaženému špeku. Přidej drcený kmín a krátce osmaž, aby se všechny chutě spojily. -
Dusení:
Podlij 2 dl vody a nechej dusit asi 10–15 minut, dokud játra nezměknou. -
Zahuštění:
V misce rozmíchej solamyl ve vodě a přilij k játrům. Krátce povař, aby omáčka zhoustla. -
Dochucení:
Osol a opepři podle chuti. -
Podávání:
Podávej nejlépe s rýží nebo bramborovou kaší.
Tip:
Pokud chceš omáčku s jemnější chutí, můžeš přidat trochu smetany.
Komentáře k receptu:
Přidat nový komentář
Podobné recepty
-
Játra v kukuřičné krustě
Smažená játra v kukuřičných lupínkách smažená játra, játra v kukuřičných lupínkách, kuřecí játra, vepřová játra, obalování v kukuřičných lupínkách, smažené játra, domácí recept, křupavá játra, jednoduchý recept, játrové pokrmy, česká kuchyně, rychlý oběd, vaření, jídlo- Obtížnost:
- 1
- Doba přípravy
- do 1hod
- Pro koho
- Ostatní
- Příležitost
- Běžný den
- Autor
- Iveta Kotalová
-
Křenová omáčka
-
Restovaná játra







