Recept na Drůbeží játra na slanině

přidal(a) Iveta Kotalová
4/5
   ( 3 hlasů)
0 komentářů
Obtížnost: 1
Doba přípravy: do 1hod
Pro koho: Ostatní
Příležitost: Běžný den
Drůbeží játra na slanině
  • Drůbeží játra na slanině - foto-Nikola Behenská

Ingredience pro recept

200 gšpeku
1 lžíceoleje
400 gdrůbežích jater
drcený kmín
1 dlvody
1 lžícesolamylu
sůl
mletý černý pepř
Kuřecí nebo krůtí játra se slaninou kuřecí játra, krůtí játra, játra se slaninou, špek, drcený kmín, solamyl, jednoduchý recept, česká kuchyně, játrová omáčka, játrové jídlo, domácí recept, rýže, bramborová kaše, pečené játra, vaření, jídlo

Špek nakrájíme na větší kostky a vyškvaříme na lžíci oleje. Játra podle potřeby očistíme a přidáme k osmaženému špeku. Přidáme drcený kmín a osmahneme. Podlijeme 2dl vody a chvilku dusíme doměkka. Ve vodě rozmícháme solamyl, vlijeme do omáčky a krátce provaříme. Nakonec osolíme a opepříme. Podáváme nejčastěji s rýží.

 

Kuřecí nebo krůtí játra se slaninou

Ingredience:

  • 400 g kuřecích nebo krůtích jater

  • 100 g špeku (nebo slaniny)

  • 1 lžíce oleje

  • 1/2 lžičky drceného kmínu

  • 2 dl vody

  • 1 lžíce solamylu (nebo jiného škrobu)

  • Sůl, pepř podle chuti

Postup:

  1. Příprava špeku:
    Špek nakrájej na větší kostky a na pánvi na oleji vyškvař.

  2. Příprava jater:
    Játra očisti (pokud je potřeba) a přidej k osmaženému špeku. Přidej drcený kmín a krátce osmaž, aby se všechny chutě spojily.

  3. Dusení:
    Podlij 2 dl vody a nechej dusit asi 10–15 minut, dokud játra nezměknou.

  4. Zahuštění:
    V misce rozmíchej solamyl ve vodě a přilij k játrům. Krátce povař, aby omáčka zhoustla.

  5. Dochucení:
    Osol a opepři podle chuti.

  6. Podávání:
    Podávej nejlépe s rýží nebo bramborovou kaší.

Tip:
Pokud chceš omáčku s jemnější chutí, můžeš přidat trochu smetany.

Komentáře k receptu:

Přidat nový komentář



Podobné recepty

  • Játra v kukuřičné krustě

     -
    Hodnocení receptu je 4.33Hodnocení receptu je 4.33Hodnocení receptu je 4.33Hodnocení receptu je 4.33Z celkového počtu 5
    Smažená játra v kukuřičných lupínkách smažená játra, játra v kukuřičných lupínkách, kuřecí játra, vepřová játra, obalování v kukuřičných lupínkách, smažené játra, domácí recept, křupavá játra, jednoduchý recept, játrové pokrmy, česká kuchyně, rychlý oběd, vaření, jídlo
    Obtížnost:
    1
    Doba přípravy
    do 1hod
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Iveta Kotalová
  • Křenová omáčka

     - s jazykem
    Hodnocení receptu je 4.17Hodnocení receptu je 4.17Hodnocení receptu je 4.17Hodnocení receptu je 4.17Z celkového počtu 5
    Dobrá omáčka k vařenému jazyku.
    Obtížnost:
    2
    Doba přípravy
    do 1hod
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Iveta Kotalová
  • Restovaná játra

     - foto-Ludmila Janoušková
    Hodnocení receptu je 4.00Hodnocení receptu je 4.00Hodnocení receptu je 4.00Hodnocení receptu je 4.00Z celkového počtu 5
    Játra se zeleninou podle Ludmily Janouškové
    Obtížnost:
    1
    Doba přípravy
    do 30min
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Administrátor

Jak vybrat překapávač?

V čem jsou rozdíly a na jakém principu překapávač na kávu funguje?

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!