Recept na Vepřová panenka Wellington

přidal(a) Romča Langerova
3/5
   ( 2 hlasů)
0 komentářů
Obtížnost: 3
Doba přípravy: do 1hod
Pro koho: Ostatní
Příležitost: Návštěva
: Běžný den
Vepřová panenka

Ingredience pro recept

žloutek
pepř
bylinky (tymián, rozmarýn, apod)
listové těsto
špetkasoli
0,5 kgvepřové panenky
1 lžíceolivového oleje
15 dkgtence nakrájené slaniny
150 gžampionů
2 lžícedijonské hořčice
Delikatesní vepřová panenka obalená listovým těstem s dalšími přísadami. Ideální k bramborové kaši. Autor: Romča Langerová

Postup:

Panenku si omyjeme, odblaníme, zprudka opečeme ze všech stran, poté osolíme, opepříme a potřeme celou hořticí a necháme schládnout. Žampiony nakrájíme na kousky a spolu s ořechy rozsekáme. Pak tuto směs opražíme na pánvi, aby se ze žampionů odpařila voda. Na pečícím papíře, nebo potravinové folii rozložíme plátky slaniny a posypeme bylinkami. Na toto lůžko položíme nachystanou panenku, zabalíme a dáme do lednice zaležet na pár hodin. Poté vybalíme a zase zabalíme do listového těsta, kraje pořádně utěsníme a dáme opět do lednice, tentokrát zchladit.

Do pekáčku připravíme pečící papír, na něj vybalíme Wellington, potřeme žloutkem všude a pak tupou stranou nože, naplocho, vytvoříme zářezy. Díky nim se nebude listové těsto příliš nafukovat a bude držet tvar. Posypeme krystalky soli a dáme do pořádně vytopené trouby, do střední části. Pečeme 25 - 35 minut, podle toho, jak chceme mít panenku propečenou, jestli do růžova, nebo do bíla. Po upečení necháme asi 10 minut odpočinout a pak krájíme na silná kolečka a podáváme s bramborovou kaší, nebo zeleninou na másle.

 

 

Komentáře k receptu:

Přidat nový komentář



Podobné recepty

  • Řízek po wallisersku

     -
    Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00
    Řízky se sýrem a kapií
    Obtížnost:
    1
    Doba přípravy
    do 1hod
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Iveta Kotalová
  • Řízek po tessinsku

     -
    Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00
    Řízky v sýrovém těstíčku
    Obtížnost:
    1
    Doba přípravy
    do 30min
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Iveta Kotalová
  • Zapečený žampionový řízek

     -
    Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00
    Zapečené řízky s žampiony a smetanou
    Obtížnost:
    1
    Doba přípravy
    do 1hod
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Iveta Kotalová

Chci ZDE článek / odkaz


Pokud nakupujete v eshopech, určitě využijte slevové kupóny! Na serveru SlevovyKupon.net jich jsou tisíce a zdarma!


Potřebujete měřit AAC, VAC, VDC a další? Nejvhodnější digitální osciloskopy k dostání na TME.eu


Vybavení do kuchyně? Co třeba odkapávač na nádobí? A X doplňků, které by neměly chybět v žádné kuchyni.


Jak vybrat překapávač?

V čem jsou rozdíly a na jakém principu překapávač na kávu funguje?

Recepty

Recepty na skvělá jídla, které vám přinášíme na našem webu Jídlo.cz

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!