Recept na Ragů z vnitřností

přidal(a) Iveta Kotalová
5/5
   ( 1 hlasů)
1 komentář
Obtížnost: 1
Doba přípravy: do 1,5hod
Pro koho: Ostatní
Příležitost: Běžný den

Ragů z vepřových vnitřností od Ludmily Janouškové ragů z vepřových vnitřností, vnitřnosti recept, ledvinky slezina srdce recept, ragú s rajčaty, vepřové vnitřnosti na zelenině, české recepty z vnitřností, ragů na vývaru, dušené vnitřnosti recept, kořenová zelenina ragů, domácí vnitřnosti recepty, tradiční česká kuchyně maso, slezina recept, srdíčko recept, vepřové ledvinky příprava, maso na pórku, omáčka s hráškem, jednoduché ragů, rajčatové pyré v omáčce, masový pokrm s vnitřnostmi, gurmánské recepty české
Ragů z vnitřností

Ingredience pro recept

3 lžíceoleje
1 kscibule
hladká mouka
ledvinky
slezina
srdce
sůl
mletý černý pepř
rajčatové pyré
kořenová zelenina
pórek
3 stroužkyčesneku
hrášek

Na oleji osmažíme nakrájenou cibulku, přidáme hladkou mouku, nakrájené vnitřnosti (ledvinky, slezinu a srdíčko), osolíme a opepříme. Zalijme vývarem a podusíme a přidáme rajčatové pyré. Později když je maso měkké přidáme nakrájenou kořenovou zeleninu na plátky, pórek a česnek a úplně nakonec hrášek.

 

Ragů z vepřových vnitřností
(Autor: Ludmila Janoušková)

INGREDIENCE:
- Vepřové vnitřnosti: ledvinky, slezina, srdce
- Olej
- Cibule (najemno)
- Hladká mouka
- Sůl
- Pepř
- Vývar
- Rajčatové pyré
- Kořenová zelenina (mrkev, petržel – na plátky)
- Pórek (na kolečka)
- Česnek
- Hrášek

POSTUP:

1) Základ
Na oleji osmažíme nakrájenou cibulku dozlatova.
Přidáme hladkou mouku a krátce ji zapražíme.

2) Vnitřnosti
Přidáme nakrájené vepřové vnitřnosti (ledvinky, slezina, srdíčko).
Osolíme, opepříme a vše promícháme.

3) Vaření
Zalijeme vývarem.
Podusíme, dokud vnitřnosti nezačnou měknout.

4) Rajčatový základ
Přidáme rajčatové pyré a pokračujeme v dušení.

5) Zelenina
Když jsou vnitřnosti téměř měkké, přidáme na plátky nakrájenou kořenovou zeleninu, pórek a česnek.
Vaříme, dokud zelenina nezměkne.

6) Dokončení
Úplně nakonec vmícháme hrášek, pouze krátce prohřejeme.

7) Podávání
Podáváme s rýží, těstovinami, houskovým knedlíkem nebo pečivem.

TIPY:
- Ledvinky před použitím důkladně proper, aby nezůstala hořkost.
- Místo rajčatového pyré lze použít i drcená rajčata.
- Lze dochutit majoránkou nebo kapkou worcesteru.

Komentáře k receptu:

Přidat nový komentář


  • Autor: Štěpán Tripal07. ledna 2015 ve 15:01
    Může být polohrubá mouka?

Podobné recepty

  • Řízek po wallisersku

     - Řízek po wallisersku.jpg
    Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00
    Řízky se sýrem a kapií řízky se sýrem a kapií, maso se sýrem recept, řízky s oreganem, jednoduché řízky na pánvi, vepřové řízky se sýrem, kuřecí řízky s kapí, maso se zeleninou a sýrem, rychlé smažené maso, sýr na řízcích recept, české řízkové recepty, roztavený sýr na masu, křehké řízky recept, řízky na oleji, masové plátky se sýrem, oběd pro rodinu maso, recepty s kapií, moderní řízky s doplňky, domácí večeře maso, jednoduché smažené řízky, rychlé recepty na řízky
    Obtížnost:
    1
    Doba přípravy
    do 1hod
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Iveta Kotalová
  • Řízek po tessinsku

     - Řízek po tessinsku.jpg
    Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00
    Řízky v sýrovém těstíčku řízky v sýrovém těstíčku, medailonky v sýrové směsi, maso v sýru recept, sýrové řízky recept, rychlé smažené maso, kuřecí řízky v těstíčku, vepřové řízky se sýrem, sýr a vejce obal, jednoduché řízky na pánvi, domácí smažené maso, sýrové obalování recept, křehké řízky se sýrem, smažené medailonky, sýrové těstíčko na maso, rychlá večeře řízky, české řízky se sýrem, rodinné smažené recepty, chutné maso se sýrem, vepřové řízky rychlé, obalované maso bez strouhanky
    Obtížnost:
    1
    Doba přípravy
    do 30min
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Iveta Kotalová
  • Zapečený žampionový řízek

     -
    Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00
    Zapečené řízky s žampiony a smetanou zapečené řízky se smetanou, řízky se žampiony, houbová omáčka na řízky, vepřové nebo kuřecí řízky z trouby, smetanové řízky recept, žampiony na smetaně, zapékané maso se sýrem, jednoduché zapečené maso, řízky v troubě recept, česká kuchyně maso, houbová směs se smetanou
    Obtížnost:
    1
    Doba přípravy
    do 1hod
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Iveta Kotalová

Jak vybrat překapávač?

V čem jsou rozdíly a na jakém principu překapávač na kávu funguje?

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!