Recept na Ragů z vnitřností
Ingredience pro recept
| 3 lžíce | oleje |
| 1 ks | cibule |
| hladká mouka | |
| ledvinky | |
| slezina | |
| srdce | |
| sůl | |
| mletý černý pepř | |
| rajčatové pyré | |
| kořenová zelenina | |
| pórek | |
| 3 stroužky | česneku |
| hrášek |
Na oleji osmažíme nakrájenou cibulku, přidáme hladkou mouku, nakrájené vnitřnosti (ledvinky, slezinu a srdíčko), osolíme a opepříme. Zalijme vývarem a podusíme a přidáme rajčatové pyré. Později když je maso měkké přidáme nakrájenou kořenovou zeleninu na plátky, pórek a česnek a úplně nakonec hrášek.
Ragů z vepřových vnitřností
(Autor: Ludmila Janoušková)
INGREDIENCE:
- Vepřové vnitřnosti: ledvinky, slezina, srdce
- Olej
- Cibule (najemno)
- Hladká mouka
- Sůl
- Pepř
- Vývar
- Rajčatové pyré
- Kořenová zelenina (mrkev, petržel – na plátky)
- Pórek (na kolečka)
- Česnek
- Hrášek
POSTUP:
1) Základ
Na oleji osmažíme nakrájenou cibulku dozlatova.
Přidáme hladkou mouku a krátce ji zapražíme.
2) Vnitřnosti
Přidáme nakrájené vepřové vnitřnosti (ledvinky, slezina, srdíčko).
Osolíme, opepříme a vše promícháme.
3) Vaření
Zalijeme vývarem.
Podusíme, dokud vnitřnosti nezačnou měknout.
4) Rajčatový základ
Přidáme rajčatové pyré a pokračujeme v dušení.
5) Zelenina
Když jsou vnitřnosti téměř měkké, přidáme na plátky nakrájenou kořenovou zeleninu, pórek a česnek.
Vaříme, dokud zelenina nezměkne.
6) Dokončení
Úplně nakonec vmícháme hrášek, pouze krátce prohřejeme.
7) Podávání
Podáváme s rýží, těstovinami, houskovým knedlíkem nebo pečivem.
TIPY:
- Ledvinky před použitím důkladně proper, aby nezůstala hořkost.
- Místo rajčatového pyré lze použít i drcená rajčata.
- Lze dochutit majoránkou nebo kapkou worcesteru.
Komentáře k receptu:
Přidat nový komentář
- Autor: Štěpán Tripal07. ledna 2015 ve 15:01Může být polohrubá mouka?
Podobné recepty
-
Řízek po wallisersku
Řízky se sýrem a kapií řízky se sýrem a kapií, maso se sýrem recept, řízky s oreganem, jednoduché řízky na pánvi, vepřové řízky se sýrem, kuřecí řízky s kapí, maso se zeleninou a sýrem, rychlé smažené maso, sýr na řízcích recept, české řízkové recepty, roztavený sýr na masu, křehké řízky recept, řízky na oleji, masové plátky se sýrem, oběd pro rodinu maso, recepty s kapií, moderní řízky s doplňky, domácí večeře maso, jednoduché smažené řízky, rychlé recepty na řízky- Obtížnost:
- 1
- Doba přípravy
- do 1hod
- Pro koho
- Ostatní
- Příležitost
- Běžný den
- Autor
- Iveta Kotalová
-
Řízek po tessinsku
Řízky v sýrovém těstíčku řízky v sýrovém těstíčku, medailonky v sýrové směsi, maso v sýru recept, sýrové řízky recept, rychlé smažené maso, kuřecí řízky v těstíčku, vepřové řízky se sýrem, sýr a vejce obal, jednoduché řízky na pánvi, domácí smažené maso, sýrové obalování recept, křehké řízky se sýrem, smažené medailonky, sýrové těstíčko na maso, rychlá večeře řízky, české řízky se sýrem, rodinné smažené recepty, chutné maso se sýrem, vepřové řízky rychlé, obalované maso bez strouhanky- Obtížnost:
- 1
- Doba přípravy
- do 30min
- Pro koho
- Ostatní
- Příležitost
- Běžný den
- Autor
- Iveta Kotalová
-
Zapečený žampionový řízek
Zapečené řízky s žampiony a smetanou zapečené řízky se smetanou, řízky se žampiony, houbová omáčka na řízky, vepřové nebo kuřecí řízky z trouby, smetanové řízky recept, žampiony na smetaně, zapékané maso se sýrem, jednoduché zapečené maso, řízky v troubě recept, česká kuchyně maso, houbová směs se smetanou- Obtížnost:
- 1
- Doba přípravy
- do 1hod
- Pro koho
- Ostatní
- Příležitost
- Běžný den
- Autor
- Iveta Kotalová





