Recept na Pražský flamendr
Ingredience pro recept
| 600 g | vepřové plece | 
| olej | |
| 2 ks | cibule | 
| sůl | |
| pepř | |
| 70 g | rajského protlaku | 
| 1 lžíce | mleté sladké papriky | 
| 1 kostka | masoxu | 
| 1 ks | brambor | 
| 2 stroužky | česneku | 
| majoránka | 
Maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na kostky. V kastrolu opečeme dozlatova nahrubo nakrájenou cibuli, přidáme maso, sůl, pepř, a vše orestujeme. Dále přidáme rajský protlak, sladkou papriku, promícháme, podlijeme vodou, přidáme masox a pod pokličkou dusíme, až je maso skoro měkké. Brambor oloupeme, nastrouháme najemno, vmícháme do guláše a pomalu vaříme, až zhoustne. Hotovou směs dochutíme česnekem utřeným se solí, majoránkou a podáváme s knedlíky, noky nebo pečivem.
























