Recept na Plněný vepřový řízek
Ingredience pro recept
| 1 ks | tvrdšího rohlíku | 
| 80 g | mletého masa | 
| 2 lžíce | sekané petrželky | 
| 2 ks | žloutky | 
| sůl | |
| mletý černý pepř | |
| 4 ks | vepřového masa | 
| 500 g | pórku | 
| 240 g | žampionů | 
| 2 stroužky | česneku | 
| 200 g | zakysané smetany | 
| 12 lžic | vývaru | 
| 10 lžic | bílého vína | 
Rohlík namočíme ve vodě, rozmačkáme a dobře promícháme s mletým masem, petrželí a žloutky. Okořeníme solí a pepřem. Do řízků vyřízneme hluboké kapsy, které naplníme masovou směsí a zašijeme nití.
Pórek a houby nakrájíme na plátky, česnek vylisujeme a vše dusíme se zakysanou smetanou, bílým vínem a vývarem asi 15 minut.
Řízky smažíme v rozpáleném tuku z každé strany asi 4 minuty a na slabém plameni necháme ještě asi 4 minuty podusit.
Z dušené zeleniny slijeme šťávu a uložíme ji na teplé místo. Šťávu krátce povaříme, ochutíme pepřem a solí. Z řízků odstraníme nitě. Podáváme se zeleninou, polijeme omáčkou a nakonec posypeme petrželí.
























