Recept na Pikantní krkovička

přidal(a) Iveta Kotalová
4/5
   ( 4 hlasů)
1 komentář
Obtížnost: 1
Doba přípravy: do 1hod
Pro koho: Ostatní
Příležitost: Běžný den

Vepřová krkovička s cibulí a hořčicí vepřová krkovička s cibulí, krkovička na hořčici, pikantní krkovička, krkovička v troubě, krkovice s cibulí recept, vepřová krkovice omáčka, české maso recepty, krkovička na ďábelské koření, pečená krkovice s cibulí, maso ve šťávě, krkovička rychlý recept, domácí krkovička, hořčicová omáčka k masu, vepřová krkovice nejlepší recept, masové pokrmy trouba, krkovička s pikantní hořčicí, rodinné recepty krkovice, krkovička s výpekem, syté masové jídlo, česká kuchyně vepřové
Pikantní krkovička
  • Pikantní krkovička -

Ingredience pro recept

4 plátkyvepřové krkovice
sůl
ďábelské koření
2 lžícepikantní hořčice
hladká mouka
olej
1 kscibule

Plátky krkovičky naklepeme, osolíme, posypeme ďábelským kořením, potřeme pikantní hořticí a poprášíme moukou. Poté je na oleji zprudka z obou stran opečeme a uložíme do pekáčku. Cibuli nakrájíme na proužky a nasypeme na maso. Do výpeku přidáme trochu vody a lžíci hořtice, provaříme a nalijeme na maso. Pekáček přiklopíme a dáme do trouby péci při 200st.C cca 1 hod.

 

Vepřová krkovička s cibulí a hořčicí

INGREDIENCE:
- Vepřová krkovička (plátky)
- Sůl
- Ďábelské koření nebo jiné pálivé koření
- Pikantní hořčice
- Hladká mouka (na poprášení)
- Olej
- Cibule (nakrájená na proužky)
- Voda
- Hořčice (do šťávy)

POSTUP:

1) Příprava masa
Plátky krkovičky naklepeme.
Osolíme, posypeme ďábelským kořením.
Každý plátek potřeme pikantní hořčicí.
Poprášíme hladkou moukou.

2) Opečení
Na rozpáleném oleji maso zprudka opečeme z obou stran, aby se zatáhlo.
Přendáme do pekáčku.

3) Cibule
Na maso nasypeme cibuli nakrájenou na proužky.

4) Výpek
Do výpeku na pánvi přidáme trochu vody a lžíci hořčice.
Krátce provaříme, aby se spojily chutě.
Tento výpek nalijeme do pekáčku na maso.

5) Pečení
Pekáček přiklopíme a pečeme při 200 °C cca 1 hodinu, dokud maso nezměkne a cibule nezkaramelizuje.

6) Podávání
Podáváme s bramborem, rýží, bramborovou kaší nebo těstovinami.

TIPY:
- Pro výraznější chuť přidej do omáčky lžičku worcesteru nebo medu.
- Pokud chceš víc omáčky, přidej před pečením více vody nebo vývar.
- Vhodné i na přípravu den předem – chutě se krásně rozleží.

Komentáře k receptu:

Přidat nový komentář


  • Autor: janatka16. května 2013 ve 11:37
    Dnešní oběd,rychlý,chutný,posypala jsem ještě před dopečením sýrem!!U nás hranolky a zeleninka grilovaná.

Podobné recepty

  • Řízek po wallisersku

     - Řízek po wallisersku.jpg
    Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00
    Řízky se sýrem a kapií řízky se sýrem a kapií, maso se sýrem recept, řízky s oreganem, jednoduché řízky na pánvi, vepřové řízky se sýrem, kuřecí řízky s kapí, maso se zeleninou a sýrem, rychlé smažené maso, sýr na řízcích recept, české řízkové recepty, roztavený sýr na masu, křehké řízky recept, řízky na oleji, masové plátky se sýrem, oběd pro rodinu maso, recepty s kapií, moderní řízky s doplňky, domácí večeře maso, jednoduché smažené řízky, rychlé recepty na řízky
    Obtížnost:
    1
    Doba přípravy
    do 1hod
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Iveta Kotalová
  • Řízek po tessinsku

     - Řízek po tessinsku.jpg
    Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00
    Řízky v sýrovém těstíčku řízky v sýrovém těstíčku, medailonky v sýrové směsi, maso v sýru recept, sýrové řízky recept, rychlé smažené maso, kuřecí řízky v těstíčku, vepřové řízky se sýrem, sýr a vejce obal, jednoduché řízky na pánvi, domácí smažené maso, sýrové obalování recept, křehké řízky se sýrem, smažené medailonky, sýrové těstíčko na maso, rychlá večeře řízky, české řízky se sýrem, rodinné smažené recepty, chutné maso se sýrem, vepřové řízky rychlé, obalované maso bez strouhanky
    Obtížnost:
    1
    Doba přípravy
    do 30min
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Iveta Kotalová
  • Zapečený žampionový řízek

     -
    Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00
    Zapečené řízky s žampiony a smetanou zapečené řízky se smetanou, řízky se žampiony, houbová omáčka na řízky, vepřové nebo kuřecí řízky z trouby, smetanové řízky recept, žampiony na smetaně, zapékané maso se sýrem, jednoduché zapečené maso, řízky v troubě recept, česká kuchyně maso, houbová směs se smetanou
    Obtížnost:
    1
    Doba přípravy
    do 1hod
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Iveta Kotalová

Jak vybrat překapávač?

V čem jsou rozdíly a na jakém principu překapávač na kávu funguje?

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!