Recept na Pikantní játra

přidal(a) Romča Langerova
3/5
   ( 2 hlasů)
0 komentářů
Obtížnost: 1
Doba přípravy: do 1hod
Pro koho: Ostatní
Příležitost: Běžný den

Pikantní vepřová játra podle Romčí Langerové vepřová játra recept, pikantní játra, romča langerová recept, játra na cibuli, játra na kari, játra na zázvoru, vepřová játra na česneku, dušená játra, játra s citronem, játra s omáčkou, rychlá játra recept, česká kuchyně játra, domácí játrové recepty, játra na pánvi, omáčka z jater, zdravé masové recepty, vepřová játra kořeněná, pikantní masové směsi, játra s rýží, játra s bramborovou kaší, jednoduchá játrová jídla
Pikantní játra

Ingredience pro recept

2 ksvelké cibule
olej
500 gvepřových jater
1 lžičkamletého kmínu
1 lžičkamletého zázvoru
1 lžičkamleté sladké papriky
1 lžičkakari
bobkový list
majoránka
7 stroužkůčesneku
1/2 kscitronové šťávy
sůl

Cibuli nakrájíme najemno a osmahneme na oleji. Přidáme očištěná a nakrájená játra a orestujeme. Dáme mletý kmín, zázvor, papriku, kari, bobkový list, majoránku a prolisovaný česnek. Zamícháme podlejeme trochou vody, přidáme citronovou šťávu a dusíme doměkka. Nakonec dle chuti osolíme.

 

Pikantní vepřová játra
(Autor: Romča Langerová)

INGREDIENCE:
- Vepřová játra (nakrájená na kousky nebo proužky)
- Cibule (najemno)
- Olej
- Mletý kmín
- Mletý zázvor nebo čerstvý strouhaný
- Mletá paprika
- Kari koření
- Bobkový list
- Majoránka
- Česnek (prolisovaný)
- Citronová šťáva
- Voda (na podlití)
- Sůl

POSTUP:

1) Základ
Na oleji osmahneme cibuli do sklovita.

2) Játra
Přidáme očištěná, nakrájená vepřová játra a krátce orestujeme ze všech stran.

3) Koření
Vmícháme kmín, zázvor, papriku, kari, bobkový list a majoránku.
Přidáme prolisovaný česnek a lehce promícháme.

4) Dušení
Podlijeme trochou vody.
Přidáme citronovou šťávu pro pikantní kyselkavý nádech.
Dusíme doměkka (pozor nepřevařit, aby játra nezatvrdla).

5) Dochucení
Nakonec podle chuti osolíme.

6) Podávání
Výborné s rýží, těstovinami, bramborovou kaší nebo s čerstvým chlebem.

TIPY:
- Pro jemnější omáčku lze přidat trochu smetany.
- Pokud chceš výraznější chuť, přidej trochu chilli nebo pálivé papriky.
- Bobkový list vyjmi před podáváním.

Komentáře k receptu:

Přidat nový komentář



Podobné recepty

  • Řízek po wallisersku

     - Řízek po wallisersku.jpg
    Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00
    Řízky se sýrem a kapií řízky se sýrem a kapií, maso se sýrem recept, řízky s oreganem, jednoduché řízky na pánvi, vepřové řízky se sýrem, kuřecí řízky s kapí, maso se zeleninou a sýrem, rychlé smažené maso, sýr na řízcích recept, české řízkové recepty, roztavený sýr na masu, křehké řízky recept, řízky na oleji, masové plátky se sýrem, oběd pro rodinu maso, recepty s kapií, moderní řízky s doplňky, domácí večeře maso, jednoduché smažené řízky, rychlé recepty na řízky
    Obtížnost:
    1
    Doba přípravy
    do 1hod
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Iveta Kotalová
  • Řízek po tessinsku

     - Řízek po tessinsku.jpg
    Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00
    Řízky v sýrovém těstíčku řízky v sýrovém těstíčku, medailonky v sýrové směsi, maso v sýru recept, sýrové řízky recept, rychlé smažené maso, kuřecí řízky v těstíčku, vepřové řízky se sýrem, sýr a vejce obal, jednoduché řízky na pánvi, domácí smažené maso, sýrové obalování recept, křehké řízky se sýrem, smažené medailonky, sýrové těstíčko na maso, rychlá večeře řízky, české řízky se sýrem, rodinné smažené recepty, chutné maso se sýrem, vepřové řízky rychlé, obalované maso bez strouhanky
    Obtížnost:
    1
    Doba přípravy
    do 30min
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Iveta Kotalová
  • Zapečený žampionový řízek

     -
    Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00
    Zapečené řízky s žampiony a smetanou zapečené řízky se smetanou, řízky se žampiony, houbová omáčka na řízky, vepřové nebo kuřecí řízky z trouby, smetanové řízky recept, žampiony na smetaně, zapékané maso se sýrem, jednoduché zapečené maso, řízky v troubě recept, česká kuchyně maso, houbová směs se smetanou
    Obtížnost:
    1
    Doba přípravy
    do 1hod
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Iveta Kotalová

Jak vybrat překapávač?

V čem jsou rozdíly a na jakém principu překapávač na kávu funguje?

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!