Recept na Námořnické maso
Ingredience pro recept
| 500 g | vepřové plece | 
| sůl | |
| mletý černý pepř | |
| 100 g | slaniny | 
| 1 lžíce | sádla | 
| 100 g | kořenové zeleniny | 
| 1 ks | cibule | 
| 1-2 lžíce | cukru | 
| 1 lžíce | rajského protlaku | 
| 3 ks | jalovce | 
| 3 ks | nového koření | 
| 4 ks | celého pepře | 
| 1 ks | zeleninového bujonu | 
| 250 ml | červeného vína | 
| 1 lžíce | kaparů | 
Maso nakrájíme na kostky, osolíme a opepříme. Na rozškvařenou slaninu přidáme sádlo, zeleninu, cibuli, cukr, opečeme dohněda, pak přidáme protlak, koření, vložíme maso, necháme jej zatáhnout, přilijeme vývar, necháme vydusit do štávy, podlijeme vínem a dusíme doměkka. Když je maso měkké podle potřeby zahustíme jíškou a přidáme kapary. Podáváme s knedlíkem nebo rýží.



























