Recept na Námořnické maso

přidal(a) Iveta Kotalová
3/5
   ( 3 hlasů)
0 komentářů
Obtížnost: 1
Doba přípravy: do 1,5hod
Pro koho: Ostatní
Příležitost: Běžný den

Kousky vepřové plece na zelenině vepřová plec na zelenině, dušené vepřové maso, vepřová plec recept, maso s kořenovou zeleninou, vepřové na víně, české masové recepty, vepřové kostky na zelenině, tradiční dušené maso, maso s protlakem, vepřové se slaninou, vepřové s kapary, vepřové na vývaru, vydatné maso recept, plec na šťávě, domácí vepřové recepty, maso s knedlíkem, maso s rýží, omáčka z kořenové zeleniny, hustá masová omáčka, pečené a dušené maso, recepty do hrnce, česká kuchyně vepřové
 Námořnické maso
  • Námořnické maso -
  • Námořnické maso -
  • Námořnické maso -

Ingredience pro recept

500 gvepřové plece
sůl
mletý černý pepř
100 gslaniny
1 lžícesádla
100 gkořenové zeleniny
1 kscibule
1-2 lžícecukru
1 lžícerajského protlaku
3 ksjalovce
3 ksnového koření
4 kscelého pepře
1 kszeleninového bujonu
250 mlčerveného vína
1 lžícekaparů

Maso nakrájíme na kostky, osolíme a opepříme. Na rozškvařenou slaninu přidáme sádlo, zeleninu, cibuli, cukr, opečeme dohněda, pak přidáme protlak, koření, vložíme maso, necháme jej zatáhnout, přilijeme vývar, necháme vydusit do štávy, podlijeme vínem a dusíme doměkka. Když je maso měkké podle potřeby zahustíme jíškou a přidáme kapary. Podáváme s knedlíkem nebo rýží.

 

Kousky vepřové plece na zelenině

INGREDIENCE:
- Vepřová plec (nakrájená na kostky)
- Sůl
- Pepř
- Slanina (na vyškvaření)
- Sádlo
- Kořenová zelenina (mrkev, celer, petržel – nakrájené)
- Cibule (najemno)
- Cukr (na lehké zkaramelizování)
- Rajský protlak
- Koření (bobkový list, nové koření, pepř)
- Vývar
- Bílé nebo červené víno (na podlití)
- Jíška (dle potřeby na zahuštění)
- Kapary
- Příloha: knedlík nebo rýže

POSTUP:

1) Příprava masa
Vepřovou plec nakrájíme na kostky, osolíme a opepříme.

2) Základ na zelenině
Na pánvi vyškvaříme slaninu.
Přidáme trochu sádla, následně kořenovou zeleninu, cibuli a trochu cukru.
Restujeme dohněda – cukr pomůže k lehké karamelizaci a hlubší chuti.

3) Protlak a maso
Přidáme rajský protlak, krátce orestujeme.
Vložíme maso a necháme ho zatáhnout.

4) Dušení
Podlijeme vývarem a necháme redukovat, až směs zhoustne do šťávy.
Poté podlijeme vínem a dusíme pod pokličkou doměkka.

5) Dokončení
Když je maso měkké, dle potřeby zahustíme jíškou.
Přidáme kapary a krátce provaříme.

6) Podávání
Podáváme s houskovým knedlíkem nebo s rýží.

TIPY:
- Cukr jen lehce – nesmí být sladké, jen zvýraznit barvu a chuť.
- Kapary dodají jemnou kyselost, lze přidat i pár kapek citronu.
- Vhodné i na druhý den – chutě se krásně rozleží.

Komentáře k receptu:

Přidat nový komentář



Podobné recepty

  • Řízek po wallisersku

     - Řízek po wallisersku.jpg
    Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00
    Řízky se sýrem a kapií řízky se sýrem a kapií, maso se sýrem recept, řízky s oreganem, jednoduché řízky na pánvi, vepřové řízky se sýrem, kuřecí řízky s kapí, maso se zeleninou a sýrem, rychlé smažené maso, sýr na řízcích recept, české řízkové recepty, roztavený sýr na masu, křehké řízky recept, řízky na oleji, masové plátky se sýrem, oběd pro rodinu maso, recepty s kapií, moderní řízky s doplňky, domácí večeře maso, jednoduché smažené řízky, rychlé recepty na řízky
    Obtížnost:
    1
    Doba přípravy
    do 1hod
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Iveta Kotalová
  • Řízek po tessinsku

     - Řízek po tessinsku.jpg
    Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00
    Řízky v sýrovém těstíčku řízky v sýrovém těstíčku, medailonky v sýrové směsi, maso v sýru recept, sýrové řízky recept, rychlé smažené maso, kuřecí řízky v těstíčku, vepřové řízky se sýrem, sýr a vejce obal, jednoduché řízky na pánvi, domácí smažené maso, sýrové obalování recept, křehké řízky se sýrem, smažené medailonky, sýrové těstíčko na maso, rychlá večeře řízky, české řízky se sýrem, rodinné smažené recepty, chutné maso se sýrem, vepřové řízky rychlé, obalované maso bez strouhanky
    Obtížnost:
    1
    Doba přípravy
    do 30min
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Iveta Kotalová
  • Zapečený žampionový řízek

     -
    Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00
    Zapečené řízky s žampiony a smetanou zapečené řízky se smetanou, řízky se žampiony, houbová omáčka na řízky, vepřové nebo kuřecí řízky z trouby, smetanové řízky recept, žampiony na smetaně, zapékané maso se sýrem, jednoduché zapečené maso, řízky v troubě recept, česká kuchyně maso, houbová směs se smetanou
    Obtížnost:
    1
    Doba přípravy
    do 1hod
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Iveta Kotalová

Jak vybrat překapávač?

V čem jsou rozdíly a na jakém principu překapávač na kávu funguje?

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!