Recept na Medailonky Argentina
Ingredience pro recept
| 600 g | vepřové panenky |
| olivový olej | |
| koření Argentina | |
| mleté chilli papričky | |
| 6 ks | brambor |
| 2 ks | fenyklu |
| sůl | |
| pepř | |
| 20 g | másla |
| 2 dcl | smetany ke šlehání |
| 1 lžíce | citronové šťávy |
Panenku odblaníme a nakrájíme na medajlonky, lehce roztáhneme rukou a naložíme do oleje s kořením Argentína
a lehce mletých chilli papriček. Do druhého dne necháme uležet v chladu.
Brambory ve slupce důkladně omyjeme a nakrájíme na plátky. Fenykly očistíme, vyřízneme z nich košťál a také je nakrájíme na plátky.
Medajlonky zprudka opečeme z obou stran aby maso zůstalo uvnitř štavnaté.
Na pánev, na které jsme opékali panenku, nalijeme olej, vložíme plátky brambor a pomalu je z obou stran opečeme.
Osolíme je, opepříme a dáme stranou. Na pánev přilijeme další olej, přidáme máslo a nakrájený fenykl a pomalu restujeme lehce dozlatova. Přidáme několik lžic vody a rychle podusíme. Nakonec přidáme smetanu, rychle povaříme a ochutíme solí, pepřem a citronovou šťávou. Na závěr přidáme trošku koření "bylinkové máslo".
Vepřové medailonky "Argentína" s fenyklem
(Autor: Nikola Behenská)
INGREDIENCE:
- Vepřová panenka
- Olej
- Koření "Argentína"
- Mleté chilli papričky
- Brambory ve slupce
- Fenykl (nakrájený na plátky)
- Máslo
- Smetana na vaření
- Voda (na podlití)
- Sůl
- Pepř
- Citronová šťáva
- Koření "bylinkové máslo"
POSTUP:
1) Příprava panenky
Panenku odblaníme, nakrájíme na medailonky a každý kousek rukou lehce roztáhneme.
Naložíme do oleje s kořením Argentína a trochou mletého chilli.
Necháme odležet v lednici do druhého dne.
2) Brambory a fenykl
Brambory dobře omyjeme, necháme slupku, nakrájíme na plátky.
Fenykl očistíme, odstraníme košťál a nakrájíme na plátky.
3) Opečení masa
Medailonky zprudka opečeme z obou stran, aby se maso zatáhlo, ale uvnitř zůstalo šťavnaté.
Odložíme stranou.
4) Brambory
Na výpeku z masa rozehřejeme trochu oleje a opečeme plátky brambor z obou stran dozlatova.
Osolíme a opepříme, odložíme stranou.
5) Fenykl v omáčce
Do pánve přilijeme další olej, přidáme máslo a vložíme plátky fenyklu.
Restujeme lehce dozlatova.
Přidáme několik lžic vody a krátce podusíme.
Poté přilijeme smetanu, rychle povaříme a dochutíme solí, pepřem a citronovou šťávou.
Na závěr dochutíme kořením "bylinkové máslo".
6) Podávání
Podáváme medailonky s opečenými bramborami a fenyklem ve smetanové omáčce.
TIPY:
- Koření Argentína lze doplnit trochou uzené papriky pro hlubší chuť.
- Brambory lze také připravit v troubě – budou křupavější.
- Fenykl můžeš restovat déle, pokud chceš sladší chuť.
Komentáře k receptu:
Přidat nový komentář
Podobné recepty
-
Řízek po wallisersku
Řízky se sýrem a kapií řízky se sýrem a kapií, maso se sýrem recept, řízky s oreganem, jednoduché řízky na pánvi, vepřové řízky se sýrem, kuřecí řízky s kapí, maso se zeleninou a sýrem, rychlé smažené maso, sýr na řízcích recept, české řízkové recepty, roztavený sýr na masu, křehké řízky recept, řízky na oleji, masové plátky se sýrem, oběd pro rodinu maso, recepty s kapií, moderní řízky s doplňky, domácí večeře maso, jednoduché smažené řízky, rychlé recepty na řízky- Obtížnost:
- 1
- Doba přípravy
- do 1hod
- Pro koho
- Ostatní
- Příležitost
- Běžný den
- Autor
- Iveta Kotalová
-
Řízek po tessinsku
Řízky v sýrovém těstíčku řízky v sýrovém těstíčku, medailonky v sýrové směsi, maso v sýru recept, sýrové řízky recept, rychlé smažené maso, kuřecí řízky v těstíčku, vepřové řízky se sýrem, sýr a vejce obal, jednoduché řízky na pánvi, domácí smažené maso, sýrové obalování recept, křehké řízky se sýrem, smažené medailonky, sýrové těstíčko na maso, rychlá večeře řízky, české řízky se sýrem, rodinné smažené recepty, chutné maso se sýrem, vepřové řízky rychlé, obalované maso bez strouhanky- Obtížnost:
- 1
- Doba přípravy
- do 30min
- Pro koho
- Ostatní
- Příležitost
- Běžný den
- Autor
- Iveta Kotalová
-
Zapečený žampionový řízek
Zapečené řízky s žampiony a smetanou zapečené řízky se smetanou, řízky se žampiony, houbová omáčka na řízky, vepřové nebo kuřecí řízky z trouby, smetanové řízky recept, žampiony na smetaně, zapékané maso se sýrem, jednoduché zapečené maso, řízky v troubě recept, česká kuchyně maso, houbová směs se smetanou- Obtížnost:
- 1
- Doba přípravy
- do 1hod
- Pro koho
- Ostatní
- Příležitost
- Běžný den
- Autor
- Iveta Kotalová





