Recept na Marinovaný řízek

přidal(a) Iveta Kotalová
3/5
   ( 2 hlasů)
0 komentářů
Obtížnost: 2
Doba přípravy: do 1hod
Pro koho: Ostatní
Příležitost: Běžný den

Marinované řízky ve smetanové omáčce marinované řízky, řízky ve smetanové omáčce, smetanové řízky, řízky na víně, řízky v marinádě, kuřecí řízky recepty, vepřové řízky recepty, řízky s omáčkou, omáčka z bílého vína, řízky na pánvi, řízky s noky, řízky s těstovinami, masové omáčky, jemné smetanové omáčky, řízky s cibulí, domácí řízky, slavnostní řízky, řízky na vývaru, české omáčkové recepty, maso
Marinovaný řízek.jpg

Ingredience pro recept

2 ksmalé cibule
18 lžicbílého vína
2 lžičkymletého hřebíčku
2 lžičkymajoránky
2 lžičkytymiánu
2 lžičkymletého koriandru
4 ksvepřového masa
sůl
mletý černý pepř
40 gtuku
200 mlvývaru
4 lžícesmetany
4 lžícesekané petrželky

Cibuli nakrájíme nadrobno, povaříme s bílým vínem a kořením, vychladíme a nalijeme na opepřené a osolené maso a dáme marinovat. Během té doby ho občas obrátíme. Druhý den maso vyjmeme a osušíme. V horkém tuku řízky zvolna osmažíme po obou stranách. Přilijeme marinádu, masový vývar a necháme asi 20 minut zvolna vařit. Řízky vyjmeme a posypeme petrželí. Smetanu vmícháme do omáčky a krátce povaříme. Omáčkou přelijeme řízky na talíři. Podáváme s noky nebo těstovinou.

 

Marinované řízky ve smetanové omáčce

INGREDIENCE:
- Kuřecí nebo vepřové řízky
- Sůl
- Pepř
- Cibule (najemno)
- Bílé víno
- Koření dle chuti (bobkový list, nové koření, pepř)
- Masový vývar
- Tuk na smažení
- Smetana na vaření
- Petrželka (nasekaná)
- Příloha: noky nebo těstoviny

POSTUP:

1) Marináda
Cibuli nakrájíme nadrobno, dáme do kastrůlku, zalijeme bílým vínem a přidáme koření (bobkový list, pepř, nové koření).
Krátce povaříme a necháme zcela vychladnout.

2) Marinování masa
Osolené a opepřené řízky vložíme do vychladlé cibulovo-vínové marinády.
Marinujeme v lednici do druhého dne, během marinování maso občas otočíme.

3) Smažení řízků
Druhý den řízky vyjmeme a osušíme.
V horkém tuku je zvolna osmažíme po obou stranách dozlatova.

4) Omáčka
K masu přilijeme zbylou marinádu a trochu masového vývaru.
Zvolna vaříme asi 20 minut.

5) Dokončení
Řízky vyjmeme a posypeme nasekanou petrželí.
Do omáčky vmícháme smetanu a krátce povaříme.

6) Podávání
Na talíři přelijeme řízky smetanovou omáčkou.
Podáváme s noky nebo těstovinou.

TIPY:
- Pro výraznější chuť přidej do marinády i cibulovou šťávu nebo lžičku hořčice.
- Smetanu můžeš použít 12 %, 18 % i 30 %, podle toho jak hutnou omáčku chceš.
- Lze dělat i z krůtích řízků.

Komentáře k receptu:

Přidat nový komentář



Podobné recepty

  • Řízek po wallisersku

     - Řízek po wallisersku.jpg
    Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00
    Řízky se sýrem a kapií řízky se sýrem a kapií, maso se sýrem recept, řízky s oreganem, jednoduché řízky na pánvi, vepřové řízky se sýrem, kuřecí řízky s kapí, maso se zeleninou a sýrem, rychlé smažené maso, sýr na řízcích recept, české řízkové recepty, roztavený sýr na masu, křehké řízky recept, řízky na oleji, masové plátky se sýrem, oběd pro rodinu maso, recepty s kapií, moderní řízky s doplňky, domácí večeře maso, jednoduché smažené řízky, rychlé recepty na řízky
    Obtížnost:
    1
    Doba přípravy
    do 1hod
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Iveta Kotalová
  • Řízek po tessinsku

     - Řízek po tessinsku.jpg
    Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00
    Řízky v sýrovém těstíčku řízky v sýrovém těstíčku, medailonky v sýrové směsi, maso v sýru recept, sýrové řízky recept, rychlé smažené maso, kuřecí řízky v těstíčku, vepřové řízky se sýrem, sýr a vejce obal, jednoduché řízky na pánvi, domácí smažené maso, sýrové obalování recept, křehké řízky se sýrem, smažené medailonky, sýrové těstíčko na maso, rychlá večeře řízky, české řízky se sýrem, rodinné smažené recepty, chutné maso se sýrem, vepřové řízky rychlé, obalované maso bez strouhanky
    Obtížnost:
    1
    Doba přípravy
    do 30min
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Iveta Kotalová
  • Zapečený žampionový řízek

     -
    Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00
    Zapečené řízky s žampiony a smetanou zapečené řízky se smetanou, řízky se žampiony, houbová omáčka na řízky, vepřové nebo kuřecí řízky z trouby, smetanové řízky recept, žampiony na smetaně, zapékané maso se sýrem, jednoduché zapečené maso, řízky v troubě recept, česká kuchyně maso, houbová směs se smetanou
    Obtížnost:
    1
    Doba přípravy
    do 1hod
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Iveta Kotalová

Jak vybrat překapávač?

V čem jsou rozdíly a na jakém principu překapávač na kávu funguje?

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!