Recept na Marinovaný řízek
Ingredience pro recept
| 2 ks | malé cibule |
| 18 lžic | bílého vína |
| 2 lžičky | mletého hřebíčku |
| 2 lžičky | majoránky |
| 2 lžičky | tymiánu |
| 2 lžičky | mletého koriandru |
| 4 ks | vepřového masa |
| sůl | |
| mletý černý pepř | |
| 40 g | tuku |
| 200 ml | vývaru |
| 4 lžíce | smetany |
| 4 lžíce | sekané petrželky |
Cibuli nakrájíme nadrobno, povaříme s bílým vínem a kořením, vychladíme a nalijeme na opepřené a osolené maso a dáme marinovat. Během té doby ho občas obrátíme. Druhý den maso vyjmeme a osušíme. V horkém tuku řízky zvolna osmažíme po obou stranách. Přilijeme marinádu, masový vývar a necháme asi 20 minut zvolna vařit. Řízky vyjmeme a posypeme petrželí. Smetanu vmícháme do omáčky a krátce povaříme. Omáčkou přelijeme řízky na talíři. Podáváme s noky nebo těstovinou.
Marinované řízky ve smetanové omáčce
INGREDIENCE:
- Kuřecí nebo vepřové řízky
- Sůl
- Pepř
- Cibule (najemno)
- Bílé víno
- Koření dle chuti (bobkový list, nové koření, pepř)
- Masový vývar
- Tuk na smažení
- Smetana na vaření
- Petrželka (nasekaná)
- Příloha: noky nebo těstoviny
POSTUP:
1) Marináda
Cibuli nakrájíme nadrobno, dáme do kastrůlku, zalijeme bílým vínem a přidáme koření (bobkový list, pepř, nové koření).
Krátce povaříme a necháme zcela vychladnout.
2) Marinování masa
Osolené a opepřené řízky vložíme do vychladlé cibulovo-vínové marinády.
Marinujeme v lednici do druhého dne, během marinování maso občas otočíme.
3) Smažení řízků
Druhý den řízky vyjmeme a osušíme.
V horkém tuku je zvolna osmažíme po obou stranách dozlatova.
4) Omáčka
K masu přilijeme zbylou marinádu a trochu masového vývaru.
Zvolna vaříme asi 20 minut.
5) Dokončení
Řízky vyjmeme a posypeme nasekanou petrželí.
Do omáčky vmícháme smetanu a krátce povaříme.
6) Podávání
Na talíři přelijeme řízky smetanovou omáčkou.
Podáváme s noky nebo těstovinou.
TIPY:
- Pro výraznější chuť přidej do marinády i cibulovou šťávu nebo lžičku hořčice.
- Smetanu můžeš použít 12 %, 18 % i 30 %, podle toho jak hutnou omáčku chceš.
- Lze dělat i z krůtích řízků.
Komentáře k receptu:
Přidat nový komentář
Podobné recepty
-
Řízek po wallisersku
Řízky se sýrem a kapií řízky se sýrem a kapií, maso se sýrem recept, řízky s oreganem, jednoduché řízky na pánvi, vepřové řízky se sýrem, kuřecí řízky s kapí, maso se zeleninou a sýrem, rychlé smažené maso, sýr na řízcích recept, české řízkové recepty, roztavený sýr na masu, křehké řízky recept, řízky na oleji, masové plátky se sýrem, oběd pro rodinu maso, recepty s kapií, moderní řízky s doplňky, domácí večeře maso, jednoduché smažené řízky, rychlé recepty na řízky- Obtížnost:
- 1
- Doba přípravy
- do 1hod
- Pro koho
- Ostatní
- Příležitost
- Běžný den
- Autor
- Iveta Kotalová
-
Řízek po tessinsku
Řízky v sýrovém těstíčku řízky v sýrovém těstíčku, medailonky v sýrové směsi, maso v sýru recept, sýrové řízky recept, rychlé smažené maso, kuřecí řízky v těstíčku, vepřové řízky se sýrem, sýr a vejce obal, jednoduché řízky na pánvi, domácí smažené maso, sýrové obalování recept, křehké řízky se sýrem, smažené medailonky, sýrové těstíčko na maso, rychlá večeře řízky, české řízky se sýrem, rodinné smažené recepty, chutné maso se sýrem, vepřové řízky rychlé, obalované maso bez strouhanky- Obtížnost:
- 1
- Doba přípravy
- do 30min
- Pro koho
- Ostatní
- Příležitost
- Běžný den
- Autor
- Iveta Kotalová
-
Zapečený žampionový řízek
Zapečené řízky s žampiony a smetanou zapečené řízky se smetanou, řízky se žampiony, houbová omáčka na řízky, vepřové nebo kuřecí řízky z trouby, smetanové řízky recept, žampiony na smetaně, zapékané maso se sýrem, jednoduché zapečené maso, řízky v troubě recept, česká kuchyně maso, houbová směs se smetanou- Obtížnost:
- 1
- Doba přípravy
- do 1hod
- Pro koho
- Ostatní
- Příležitost
- Běžný den
- Autor
- Iveta Kotalová





