Recept na Marinovaný řízek
Ingredience pro recept
| 2 ks | malé cibule | 
| 18 lžic | bílého vína | 
| 2 lžičky | mletého hřebíčku | 
| 2 lžičky | majoránky | 
| 2 lžičky | tymiánu | 
| 2 lžičky | mletého koriandru | 
| 4 ks | vepřového masa | 
| sůl | |
| mletý černý pepř | |
| 40 g | tuku | 
| 200 ml | vývaru | 
| 4 lžíce | smetany | 
| 4 lžíce | sekané petrželky | 
Cibuli nakrájíme nadrobno, povaříme s bílým vínem a kořením, vychladíme a nalijeme na opepřené a osolené maso a dáme marinovat. Během té doby ho občas obrátíme. Druhý den maso vyjmeme a osušíme. V horkém tuku řízky zvolna osmažíme po obou stranách. Přilijeme marinádu, masový vývar a necháme asi 20 minut zvolna vařit. Řízky vyjmeme a posypeme petrželí. Smetanu vmícháme do omáčky a krátce povaříme. Omáčkou přelijeme řízky na talíři. Podáváme s noky nebo těstovinou.
























