Recept na Kotlety na másle

přidal(a) Iveta Kotalová
4/5
   ( 2 hlasů)
0 komentářů
Obtížnost: 1
Doba přípravy: do 1hod
Pro koho: Ostatní
Příležitost: Běžný den

Pečená kotleta na másle s jablky vepřová kotleta, pečená kotleta, maso s jablky, vepřové maso, kotleta na másle, česká kuchyně, domácí recept, pečené maso, bramborová kaše, jablka, vepřové na sladko, sváteční oběd, vaření, jídlo
Kotlety na másle
  • Kotlety na másle -
  • Kotlety na másle -

Ingredience pro recept

máslo
6 ksvepřové kotlety
sůl
pepř
3 ksjablka
cukr

Pekáč pořádně vymažeme máslem a na dno položíme ještě 2-3 tenké plátky másla. Každý kousek masa několikrát propíchneme vidličkou, z obou stran osolíme a opepříme a naskládáme do pekáče na máslo. Jablka oloupeme, rozpůlíme, zabívne jádřinců a vypouklou stranu pocukrujeme. Na každý kousek masa položíme jednu půlku jablka. Vložíme do trouby vyhřáté na 200st.C a pečeme do změknutí masa cca 1 hod. Nepodléváme, maso a jablka pustí šťávu. Během pečení můžeme občas maso přelít výpekem. Pokud jablíčka hnědnou příliš rychle, zakryjeme pekáč alobalem. Podáváme s bramborovou kaší.

 

Pečená kotleta na másle s jablky

Ingredience:

  • 4 vepřové kotlety

  • 80 g másla (část na vymazání pekáče, část na pečení)

  • Sůl a pepř podle chuti

  • 2–3 jablka (oloupaná, rozpůlená a zbavená jádřinců)

  • 1 lžíce cukru (na posypání jablek)


Postup:

  1. Příprava masa:
    Vepřové kotlety několikrát propíchej vidličkou, osol a opepři z obou stran.

  2. Příprava pekáče:
    Pekáč vymaž máslem a na dno polož ještě 2–3 tenké plátky másla. Na máslo naskládej připravené kotlety.

  3. Příprava jablek:
    Jablka oloupej, rozpůl, odstraň jádřince a vypouklou stranu lehce posyp cukrem.
    Každou půlku jablka polož na jeden kousek masa.

  4. Pečení:
    Vlož do trouby předehřáté na 200 °C a peč zhruba 1 hodinu, dokud maso nezměkne a jablka nezískají zlatavou barvu.
    Nepodlévej – maso i jablka pustí vlastní šťávu.
    Během pečení můžeš maso občas přelít výpekem.
    Pokud jablka hnědnou příliš rychle, zakryj pekáč alobalem.

  5. Podávání:
    Podávej s bramborovou kaší nebo vařenými brambory.

Tip:
Do výpeku můžeš po upečení přidat kapku jablečného vína nebo cidru pro jemnou ovocnou omáčku.

Komentáře k receptu:

Přidat nový komentář



Podobné recepty

  • Řízek po wallisersku

     - Řízek po wallisersku.jpg
    Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00
    Řízky se sýrem a kapií řízky se sýrem a kapií, maso se sýrem recept, řízky s oreganem, jednoduché řízky na pánvi, vepřové řízky se sýrem, kuřecí řízky s kapí, maso se zeleninou a sýrem, rychlé smažené maso, sýr na řízcích recept, české řízkové recepty, roztavený sýr na masu, křehké řízky recept, řízky na oleji, masové plátky se sýrem, oběd pro rodinu maso, recepty s kapií, moderní řízky s doplňky, domácí večeře maso, jednoduché smažené řízky, rychlé recepty na řízky
    Obtížnost:
    1
    Doba přípravy
    do 1hod
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Iveta Kotalová
  • Řízek po tessinsku

     - Řízek po tessinsku.jpg
    Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00
    Řízky v sýrovém těstíčku řízky v sýrovém těstíčku, medailonky v sýrové směsi, maso v sýru recept, sýrové řízky recept, rychlé smažené maso, kuřecí řízky v těstíčku, vepřové řízky se sýrem, sýr a vejce obal, jednoduché řízky na pánvi, domácí smažené maso, sýrové obalování recept, křehké řízky se sýrem, smažené medailonky, sýrové těstíčko na maso, rychlá večeře řízky, české řízky se sýrem, rodinné smažené recepty, chutné maso se sýrem, vepřové řízky rychlé, obalované maso bez strouhanky
    Obtížnost:
    1
    Doba přípravy
    do 30min
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Iveta Kotalová
  • Zapečený žampionový řízek

     -
    Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00
    Zapečené řízky s žampiony a smetanou zapečené řízky se smetanou, řízky se žampiony, houbová omáčka na řízky, vepřové nebo kuřecí řízky z trouby, smetanové řízky recept, žampiony na smetaně, zapékané maso se sýrem, jednoduché zapečené maso, řízky v troubě recept, česká kuchyně maso, houbová směs se smetanou
    Obtížnost:
    1
    Doba přípravy
    do 1hod
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Iveta Kotalová

Jak vybrat překapávač?

V čem jsou rozdíly a na jakém principu překapávač na kávu funguje?

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!