Recept na Bůčková roláda
Ingredience pro recept
| 500 g | vepřového bůčku bez kosti | 
| sůl | |
| pepř | |
| olej | |
| 1/2 ks | cibule | 
| 1 hrst | hub | 
| 1 hrst | listového špenátu | 
| 2 ks | vejce | 
| kmín | 
Bůček na roládu prožízneme, jako bychom chtěli udělat knihu a dáváme pozor, abychom maso neprořízli. Vzniklý plát rozklepeme mezi dvěma fóliemi, osolíme a opepříme. Na oleji zpěníme cibuli, přidáme houby, podusíme, zalijeme je troškou vody a necháme ji vyvařit. Pak přidáme špenát, který necháme zavadnout, potom vmícháme vejce. Směs osolíme, opepříme a necháme ztuhnout a pak ji necháme mírně vychladnout, Vaječnou hmotu natřeme na plát masa a stočíme do rolády, svážeme potravinářským motouzem, případně spíchneme jehlami nebo párátky v místech, kde by mohla náplň vytéct. Bůček posypeme kmínem, přendáme na pekáč a vložíme do trouby předehřáté na 220st.C a pečeme zhruba 10 minut bez vody, aby se maso zatáhlo. Pak pečeni podlijeme vodou, přikryjeme druhým pekáčem a pečeme 30 minut. Potom přilijeme trochou vody a pečeme odkrytou dalších 40 minut. Podáváme s hlávkovým zelím, knedlíkem, případně i bramborem.
























