Recept na Vepřové plátky

přidal(a) Iveta Kotalová
3/5
   ( 2 hlasů)
0 komentářů
Obtížnost: 2
Doba přípravy: do 1hod
Pro koho: Ostatní
Příležitost: Běžný den
Vepřové plátky

Ingredience pro recept

6 ksvepřového masa
sůl
pepř
olivový olej
2 kscibule
3 stroužkyčesneku
drcený kmín
mletá paprika
1 lžícekečupu
3 lžícerajského protlaku
250 mlhovězího vývaru
1 kspórku
4 lžícehladké mouky
100 ganglické slaniny
Lahodné vepřové plátky.

Vepřové plátky naklepeme, z obou stran osolíme, opepříme, lehce poprášíme lžící mouky a na oleji zprudka osmažíme. Poté maso vyjmeme a uchováme v teple. Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme na plátky. Ve výpeku osmažíme cibuli a česnek , přidíme kmín, mletou papriku, kečup a rajčatový protlak. Zalijeme 150ml vývaru, maso vrátíme zpět a společně dusíme. Jeli omáčka příliš hustá, zředíme ji vodou.

Asi v polovině dušení přidáme oloupaný a na kolečka nákrájený pórek, dle potřeby osolíme a dusíme dál. Slaninu opečeme na pánvi, vyjmeme a dáme stranou. Z oleje a tří lžic mouky osmažíme jíšku, rozšleháme ji ve zbylém vývaru a nalijeme do omáčky. promícháme a dusíme ještě dalších 10 minut, případně zředíme vodou.

Vepřové maso podáváme s omáčkou, ozdobené dokřupava osmaženou slaninou. Vhodnou přílohou jsou vařené brambory nebo bramborové krokety či vařená rýže.

 


Komentáře k receptu:

Přidat nový komentář



Podobné recepty

  • Řízek po wallisersku

     -
    Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00
    Řízky se sýrem a kapií
    Obtížnost:
    1
    Doba přípravy
    do 1hod
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Iveta Kotalová
  • Řízek po tessinsku

     -
    Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00
    Řízky v sýrovém těstíčku
    Obtížnost:
    1
    Doba přípravy
    do 30min
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Iveta Kotalová
  • Zapečený žampionový řízek

     -
    Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00
    Zapečené řízky s žampiony a smetanou
    Obtížnost:
    1
    Doba přípravy
    do 1hod
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Iveta Kotalová

Chci ZDE článek / odkaz


Je libo ostrý a kvalitní kuchyňský nůž? Naše nabídka moderních kuchyňských nožů vás jistě zaujme!


Jedlé papíry

Máme skladem: Cukrářské potřeby, pomůcky na pečení, suroviny, marcipán

Rizoto recepty

Nejlepší recepty na rizoto na Receptnajidlo.cz

Jak vybrat překapávač?

V čem jsou rozdíly a na jakém principu překapávač na kávu funguje?

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!