Recept na Vepřové nudličky s klíčky

přidal(a) Iveta Kotalová
4/5
   ( 1 hlasů)
0 komentářů
Obtížnost: 1
Doba přípravy: do 1hod
Pro koho: Ostatní
Příležitost: Běžný den
Vepřové nudličky s klíčky

Ingredience pro recept

300 gvepřového masa
1 lžičkanastrouhaného zázvoru
1 lžičkacukru
pepř
sůl
1 kschilli paprička
1/2 kscitronové šťávy
50 mlsherry
1 kostkamasoxu
250 grýžových nudlí
200 gmrkve
100 gpórku
2 lžíceoleje
1 konzervabambusových výhonků
1 konzervasójových klíčků
150 mlzeleninového vývaru z kostky
1 lžičkaškrobové moučky
pažitka
Nudličky s klíčky a rýžovými nudlemi

Vepřové maso nakrájíme na nudličky, dáme do misky, přidáme nastrouhaný zázvor, lžičku cukru, sůl, pepř a drcenou chilli papričku. Vše zalijeme šťávou z 1/2 citronu a 50ml shery a necháme rozležet.

Do litru vroucí vody s kostkou bujonu dáme 250g tenkých rýžových nudlí, minutu je povaříme a přecedíme. Mrkev a pórek omyjeme pod studenou tekoucí vodou a obojí nakrájíme na plátky.

V pánvi zahřejeme dvě lžíce oleje, přidáme maso i s nálevem a podusíme asi 4-5 minut. Poté přidáme nakrájenou mrkev, pórek, bambusové výhonky a sojové klíčky a vše společně krátce povaříme.

V zeleninovém vývaru rozmícháme lžičku škrobové moučky. Mírně zahuštěný vývar nalijeme do pánve k masu, vše společně necháme trochu zhoustnout a nakonec do směsi vmícháme uvařené nudle. Ozdobíme pažitkou.

 


Komentáře k receptu:

Přidat nový komentář



Podobné recepty

  • Řízek po wallisersku

     -
    Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00
    Řízky se sýrem a kapií
    Obtížnost:
    1
    Doba přípravy
    do 1hod
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Iveta Kotalová
  • Řízek po tessinsku

     -
    Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00
    Řízky v sýrovém těstíčku
    Obtížnost:
    1
    Doba přípravy
    do 30min
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Iveta Kotalová
  • Zapečený žampionový řízek

     -
    Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00
    Zapečené řízky s žampiony a smetanou
    Obtížnost:
    1
    Doba přípravy
    do 1hod
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Iveta Kotalová

Chci ZDE článek / odkaz


Je libo ostrý a kvalitní kuchyňský nůž? Naše nabídka moderních kuchyňských nožů vás jistě zaujme!


Jedlé papíry

Máme skladem: Cukrářské potřeby, pomůcky na pečení, suroviny, marcipán

Rizoto recepty

Nejlepší recepty na rizoto na Receptnajidlo.cz

Jak vybrat překapávač?

V čem jsou rozdíly a na jakém principu překapávač na kávu funguje?

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!