Recept na Vepřové maso po cikánsku
Ingredience pro recept
| 600 g | vepřové plece |
| sůl | |
| pepř | |
| 2 lžíce | sádla |
| 2 ks | cibule |
| 150 g | slaniny |
| mletá paprika | |
| mletý kmín | |
| nové koření | |
| feferonka | |
| bobkový list | |
| 5 stroužků | česneku |
| vývar | |
| 1 sklenice | leča |
| hladká mouka |
Z omyté plece si nakrájíme plátky. Na sádle orestujeme cibuli se špekem, přidáme osolené a opepřené maso a zprudka opečeme z obou stran. Přidáme ostatní koření, nasekanou feferonku, bobkový list, nasekaný česnek, promícháme, podlijeme vývarem a dusíme do měkka. Přidáme sklenici domácího leča, malinko zaprášíme moukou a krátce povaříme. Podáváme s rýží, nebo i těstovinami .





