Recept na Vepřové ledvinky na smetaně
Ingredience pro recept
| 400 g | vepřových ledvinek |
| 40 g | oleje |
| 2 dl | smetany |
| 40 g | hladké mouky |
| sůl | |
| mletý černý pepř | |
| mletá paprika |
Vepřové ledvinky odblaníme, rozkrojíme na plocho, vykrojíme močovody a ledvinky dobře opereme ve studené vodě. Potom je nakrájíme na plátky, vložíme do hrnce s horkou vodou a necháme přejít varem.Takto spařené ledvinky scedíme a několikrát propláchneme studenou vodou a necháme okapat. Olej zahřejeme v kastrolu na plotně, přisypeme mletou papriku a vložíme nakrájené ledvinky a opečeme po všech stranách. Potom je podlijeme horkou vodou nebo vývarem, přiklopíme pokličkou a dusíme. Při dušení občas zamícháme a podle potřeby mírně podlijeme horkou vodou. Když jsou ledvinky měkké, necháme šťávu vydusit, až zůstane jenom tuk, zalijeme smetanou, ve které jsme rozkvedlali hladkou mouku a osolíme. Podáváme s dušenou rýží nebo houskovým knedlíkem.
Vyzkoušejte tuto úpravu ledvinek
POSTUP:
Vepřové ledvinky odblaníme, rozkrojíme na plocho, vykrojíme močovody a důkladně je propereme ve studené vodě. Ledvinky nakrájíme na plátky, vložíme do hrnce s horkou vodou a necháme přejít varem. Spařené ledvinky scedíme, několikrát propláchneme studenou vodou a necháme okapat.
V kastrolu rozehřejeme olej, přisypeme mletou papriku a přidáme nakrájené ledvinky. Opečeme je ze všech stran. Podlijeme horkou vodou nebo vývarem, přiklopíme pokličkou a dusíme doměkka. Během dušení občas promícháme a podle potřeby mírně podlijeme.
Když jsou ledvinky měkké, necháme šťávu vydusit téměř na tuk. Zalijeme smetanou, ve které jsme rozkvedlali hladkou mouku, a osolíme. Krátce provaříme.
Podáváme s dušenou rýží nebo houskovým knedlíkem.
Komentáře k receptu:
Přidat nový komentář
Podobné recepty
-
Játra v kukuřičné krustě
Smažená játra v kukuřičných lupínkách smažená játra, játra v kukuřičných lupínkách, kuřecí játra, vepřová játra, obalování v kukuřičných lupínkách, smažené játra, domácí recept, křupavá játra, jednoduchý recept, játrové pokrmy, česká kuchyně, rychlý oběd, vaření, jídlo- Obtížnost:
- 1
- Doba přípravy
- do 1hod
- Pro koho
- Ostatní
- Příležitost
- Běžný den
- Autor
- Iveta Kotalová
-
Křenová omáčka
Dobrá omáčka k vařenému jazyku. omáčka ke jazyku, křenová omáčka, bešamel, vařený jazyk, uzený jazyk, česká kuchyně, domácí recept, křen, smetanová omáčka, bešamelový základ, vařené maso, omáčka s křenem, tradiční recept, vaření, jídlo- Obtížnost:
- 2
- Doba přípravy
- do 1hod
- Pro koho
- Ostatní
- Příležitost
- Běžný den
- Autor
- Iveta Kotalová
-
Restovaná játra
Játra se zeleninou podle Ludmily Janouškové játra se zeleninou recept, vepřová játra na pánvi, játra v medu a worcesteru, ludmila janoušková recept, restovaná játra se zeleninou, cuketa a lilek s masem, játra se sušenými rajčaty, řapíkatý celer recept, rychlá játrová směs, steakové koření zelenina, originální recepty z jater, zdravá játrová jídla, medová marináda na maso, játra s omáčkou, české recepty z drobů, lehká večeře s játry, zeleninová pánev s játry, pikantní játra, domácí játrové recepty, fitness jídlo s játry- Obtížnost:
- 1
- Doba přípravy
- do 30min
- Pro koho
- Ostatní
- Příležitost
- Běžný den
- Autor
- Administrátor






