Recept na Vepřové kousky na kari
Cibuli oloupeme, nadrobno nakrájíme a na oleji zpěníme. Vepřové plecko (kýtu apod.) nakrájíme na kousky, přidáme k cibuli a osmažíme. Osolíme, přidáme kari koření, podlijeme a dusíme doměkka.
Podrobný postup na Vepřové kousky na kari
Ingredience:
- 
600g vepřové plecko (nebo kýta)
 - 
2 střední cibule
 - 
2-3 lžíce oleje
 - 
1-2 lžičky kari koření (dle chuti)
 - 
sůl dle chuti
 - 
cca 200ml vody nebo vývaru
 
Postup:
- 
Příprava surovin:
- 
Cibuli oloupejte a nakrájejte najemno.
 - 
Vepřové maso opláchněte a nakrájejte na menší kostičky nebo nudličky, podle preference.
 
 - 
 - 
Opékání cibule:
- 
Rozpalte v hrnci nebo hlubší pánvi olej.
 - 
Přidejte nakrájenou cibuli, orestujte ji na střední teplotě do zlatova, občas míchejte.
 
 - 
 - 
Přidání masa:
- 
K osmažené cibuli přidejte nakrájené vepřové maso.
 - 
Za častého míchání ho opečte, až pustí šťávu a zatáhne se ze všech stran.
 
 - 
 - 
Kořenění:
- 
Maso osolte a posypte kari kořením. Důkladně promíchejte, aby se koření rovnoměrně obalilo na masu.
 
 - 
 - 
Podlití a dušení:
- 
Podlijte maso vodou nebo vývarem tak, aby bylo skoro ponořené, ale neplavalo.
 - 
Přiklopte pokličkou a duste na mírném ohni, dokud maso nezměkne (zhruba 45–60 minut), podle potřeby občas podlijte, případně promíchejte.
 
 - 
 - 
Dochucení a podávání:
- 
Na závěr podle chuti dosolte a pokud je potřeba, přidejte ještě špetku kari koření.
 - 
Podávejte nejlépe s dušenou rýží nebo s těstovinami.
 
 - 
 
Tipy:
- 
Jídlo můžete na závěr zjemnit lžící smetany nebo přidat trochu másla pro jemnější chuť.
 - 
Pro pikantnější variantu přidejte špetku chilli nebo stroužek česneku.
 
Dobrou chuť!







