Recept na Vepřové kousky na kari

přidal(a) Iveta Kotalová
5/5
   ( 3 hlasů)
0 komentářů
Obtížnost: 1
Doba přípravy: do 1hod
Pro koho: Ostatní
Příležitost: Běžný den
Vepřové kousky na kari
  • Vepřové kousky na kari -
  • Vepřové kousky na kari -

Ingredience pro recept

1 kscibule
olej
500 gvepřového masa
sůl
2 lžičkykari koření
Vepřové nudličky nebo kostky na kari koření

Cibuli oloupeme, nadrobno nakrájíme a na oleji zpěníme. Vepřové plecko (kýtu apod.) nakrájíme na kousky, přidáme k cibuli a osmažíme. Osolíme, přidáme kari koření, podlijeme a dusíme doměkka.

 

Podrobný postup na Vepřové kousky na kari

Ingredience:

  • 600g vepřové plecko (nebo kýta)

  • 2 střední cibule

  • 2-3 lžíce oleje

  • 1-2 lžičky kari koření (dle chuti)

  • sůl dle chuti

  • cca 200ml vody nebo vývaru

Postup:

  1. Příprava surovin:

    • Cibuli oloupejte a nakrájejte najemno.

    • Vepřové maso opláchněte a nakrájejte na menší kostičky nebo nudličky, podle preference.

  2. Opékání cibule:

    • Rozpalte v hrnci nebo hlubší pánvi olej.

    • Přidejte nakrájenou cibuli, orestujte ji na střední teplotě do zlatova, občas míchejte.

  3. Přidání masa:

    • K osmažené cibuli přidejte nakrájené vepřové maso.

    • Za častého míchání ho opečte, až pustí šťávu a zatáhne se ze všech stran.

  4. Kořenění:

    • Maso osolte a posypte kari kořením. Důkladně promíchejte, aby se koření rovnoměrně obalilo na masu.

  5. Podlití a dušení:

    • Podlijte maso vodou nebo vývarem tak, aby bylo skoro ponořené, ale neplavalo.

    • Přiklopte pokličkou a duste na mírném ohni, dokud maso nezměkne (zhruba 45–60 minut), podle potřeby občas podlijte, případně promíchejte.

  6. Dochucení a podávání:

    • Na závěr podle chuti dosolte a pokud je potřeba, přidejte ještě špetku kari koření.

    • Podávejte nejlépe s dušenou rýží nebo s těstovinami.

Tipy:

  • Jídlo můžete na závěr zjemnit lžící smetany nebo přidat trochu másla pro jemnější chuť.

  • Pro pikantnější variantu přidejte špetku chilli nebo stroužek česneku.

Dobrou chuť!

Komentáře k receptu:

Přidat nový komentář



Podobné recepty

  • Řízek po wallisersku

     -
    Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00
    Řízky se sýrem a kapií
    Obtížnost:
    1
    Doba přípravy
    do 1hod
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Iveta Kotalová
  • Řízek po tessinsku

     -
    Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00
    Řízky v sýrovém těstíčku
    Obtížnost:
    1
    Doba přípravy
    do 30min
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Iveta Kotalová
  • Zapečený žampionový řízek

     -
    Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00
    Zapečené řízky s žampiony a smetanou
    Obtížnost:
    1
    Doba přípravy
    do 1hod
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Iveta Kotalová

Jak vybrat překapávač?

V čem jsou rozdíly a na jakém principu překapávač na kávu funguje?

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!