Recept na Vepřové kousky na kari

přidal(a) Iveta Kotalová
5/5
   ( 3 hlasů)
0 komentářů
Obtížnost: 1
Doba přípravy: do 1hod
Pro koho: Ostatní
Příležitost: Běžný den

Vepřové nudličky nebo kostky na kari koření vepřové maso kari, vepřové na kari recept, kari omáčka vepřové, rychlá večeře maso kari, české kari maso, dušené vepřové s kari, jednoduché kari recept, vepřové s cibulí a kari, oběd z jednoho hrnce, syté kari maso
Vepřové kousky na kari
  • Vepřové kousky na kari -
  • Vepřové kousky na kari -

Ingredience pro recept

1 kscibule
olej
500 gvepřového masa
sůl
2 lžičkykari koření

Cibuli oloupeme, nadrobno nakrájíme a na oleji zpěníme. Vepřové plecko (kýtu apod.) nakrájíme na kousky, přidáme k cibuli a osmažíme. Osolíme, přidáme kari koření, podlijeme a dusíme doměkka.

 

Podrobný postup na Vepřové kousky na kari

Ingredience:

  • 600g vepřové plecko (nebo kýta)

  • 2 střední cibule

  • 2-3 lžíce oleje

  • 1-2 lžičky kari koření (dle chuti)

  • sůl dle chuti

  • cca 200ml vody nebo vývaru

Postup:

  1. Příprava surovin:

    • Cibuli oloupejte a nakrájejte najemno.

    • Vepřové maso opláchněte a nakrájejte na menší kostičky nebo nudličky, podle preference.

  2. Opékání cibule:

    • Rozpalte v hrnci nebo hlubší pánvi olej.

    • Přidejte nakrájenou cibuli, orestujte ji na střední teplotě do zlatova, občas míchejte.

  3. Přidání masa:

    • K osmažené cibuli přidejte nakrájené vepřové maso.

    • Za častého míchání ho opečte, až pustí šťávu a zatáhne se ze všech stran.

  4. Kořenění:

    • Maso osolte a posypte kari kořením. Důkladně promíchejte, aby se koření rovnoměrně obalilo na masu.

  5. Podlití a dušení:

    • Podlijte maso vodou nebo vývarem tak, aby bylo skoro ponořené, ale neplavalo.

    • Přiklopte pokličkou a duste na mírném ohni, dokud maso nezměkne (zhruba 45–60 minut), podle potřeby občas podlijte, případně promíchejte.

  6. Dochucení a podávání:

    • Na závěr podle chuti dosolte a pokud je potřeba, přidejte ještě špetku kari koření.

    • Podávejte nejlépe s dušenou rýží nebo s těstovinami.

Tipy:

  • Jídlo můžete na závěr zjemnit lžící smetany nebo přidat trochu másla pro jemnější chuť.

  • Pro pikantnější variantu přidejte špetku chilli nebo stroužek česneku.

Dobrou chuť!

Komentáře k receptu:

Přidat nový komentář



Podobné recepty

  • Řízek po wallisersku

     - Řízek po wallisersku.jpg
    Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00
    Řízky se sýrem a kapií řízky se sýrem a kapií, maso se sýrem recept, řízky s oreganem, jednoduché řízky na pánvi, vepřové řízky se sýrem, kuřecí řízky s kapí, maso se zeleninou a sýrem, rychlé smažené maso, sýr na řízcích recept, české řízkové recepty, roztavený sýr na masu, křehké řízky recept, řízky na oleji, masové plátky se sýrem, oběd pro rodinu maso, recepty s kapií, moderní řízky s doplňky, domácí večeře maso, jednoduché smažené řízky, rychlé recepty na řízky
    Obtížnost:
    1
    Doba přípravy
    do 1hod
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Iveta Kotalová
  • Řízek po tessinsku

     - Řízek po tessinsku.jpg
    Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00
    Řízky v sýrovém těstíčku řízky v sýrovém těstíčku, medailonky v sýrové směsi, maso v sýru recept, sýrové řízky recept, rychlé smažené maso, kuřecí řízky v těstíčku, vepřové řízky se sýrem, sýr a vejce obal, jednoduché řízky na pánvi, domácí smažené maso, sýrové obalování recept, křehké řízky se sýrem, smažené medailonky, sýrové těstíčko na maso, rychlá večeře řízky, české řízky se sýrem, rodinné smažené recepty, chutné maso se sýrem, vepřové řízky rychlé, obalované maso bez strouhanky
    Obtížnost:
    1
    Doba přípravy
    do 30min
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Iveta Kotalová
  • Zapečený žampionový řízek

     -
    Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00
    Zapečené řízky s žampiony a smetanou zapečené řízky se smetanou, řízky se žampiony, houbová omáčka na řízky, vepřové nebo kuřecí řízky z trouby, smetanové řízky recept, žampiony na smetaně, zapékané maso se sýrem, jednoduché zapečené maso, řízky v troubě recept, česká kuchyně maso, houbová směs se smetanou
    Obtížnost:
    1
    Doba přípravy
    do 1hod
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Iveta Kotalová

Jak vybrat překapávač?

V čem jsou rozdíly a na jakém principu překapávač na kávu funguje?

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!