Recept na Vepřová roláda
Ingredience pro recept
| 1 kg | plát vepřového masa |
| sůl | |
| mletý černý pepř | |
| 300 g | tatarského bifteku |
| 1 hrnek | vařené rýže |
| 1 hrst | listů medvědího česneku |
| mletá paprika | |
| 1 ks | cibule |
| 1 lžíce | hladké mouky |
| 1 ks | zakysané smetany |
Plát vepřového masa rozložíme, osolíme a opepříme, na maso položíme váleček masové směsi, do které jsme krátce předtím vmíchali hrnek uvařené rýže. Váleček hovězí směsi posypeme nasekanými listy medvědího česneku, plát pevně srolujeme a převážeme režnou nití. Roládu na povrchu potřeme mletou červenou paprikou, položíme na plech, podlijeme vývarem a pečeme s nahrubo nakrájenou cibulí zhruba 90 minut, ke konci sundáme poklici a dopečeme dozlatova. Šťávu z výpeku propasírujeme, zahustíme lžící mouky a necháme 10 minut povařit, pak zjemníme zakysanou smetanou. Podáváme s rýží nebo bramborem.
Masová směs-tatarský biftek: mleté syrové hovězí maso, worcester, sůl, pepř, žloutek, česnek, cibule.





