Recept na Velikonoční hlavička

přidal(a) Iveta Kotalová
5/5
   ( 1 hlasů)
0 komentářů
Obtížnost: 1
Doba přípravy: do 1hod
Pro koho: Ostatní
Příležitost: Velikonoce
: Běžný den
Velikonoční hlavička

Ingredience pro recept

100 gsádla
2 kscibule
200 gdrůbežích jater
1 dclčerného piva
1 hrstnasekaných bylinek
500 gstrouhanky
3 dclmléka
200 guzeného masa
200 gpečeného vepřového boku
200 gslaniny
5 ksvejce
sůl
mletý černý pepř
muškátový oříšek
Tradiční velikonoční hlavička - pečená masová směs

Na pánvi rozehřejeme část tuku, zpěníme na něm jednu nakrájenou cibuli, přidáme na malé kousky nakrájená játra, osmahneme je, podlijeme pivem a krátce podusíme. Na jiné pánvi osmahneme na zbylém tuku druhou nakrájenou cibuli, přidáme směs bylinek (pažitka, petrželka, listy mladých kopřiv a pampelišek) které jsme předtím spařili horkou vodou a nasekali nadrobno, a krátce podusíme. Strouhanku nebo kostičky veky zalijeme mlékem, které necháme vsáknout. Uvařené uzené a vepřové maso nakrájíme na kostičky, přidáme nakrájenou slaninu, podušená játra, bylinkovou směs, strouhanku nebo housky a na závěr vmícháme osolená a opepřená vejce okořeněná špetkou muškátového oříšku. Dobře promícháme, směs vložíme do vymaštěného pekáče a ve vyhřáté troubě pečeme asi 40 minut.

Podáváme se zeleninovým salátem.

 


Komentáře k receptu:

Přidat nový komentář



Podobné recepty

  • Řízek po wallisersku

     -
    Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00
    Řízky se sýrem a kapií
    Obtížnost:
    1
    Doba přípravy
    do 1hod
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Iveta Kotalová
  • Řízek po tessinsku

     -
    Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00
    Řízky v sýrovém těstíčku
    Obtížnost:
    1
    Doba přípravy
    do 30min
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Iveta Kotalová
  • Zapečený žampionový řízek

     -
    Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00
    Zapečené řízky s žampiony a smetanou
    Obtížnost:
    1
    Doba přípravy
    do 1hod
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Iveta Kotalová

Chci ZDE článek / odkaz


Je libo ostrý a kvalitní kuchyňský nůž? Naše nabídka moderních kuchyňských nožů vás jistě zaujme!


Jedlé papíry

Máme skladem: Cukrářské potřeby, pomůcky na pečení, suroviny, marcipán

Rizoto recepty

Nejlepší recepty na rizoto na Receptnajidlo.cz

Jak vybrat překapávač?

V čem jsou rozdíly a na jakém principu překapávač na kávu funguje?

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!