Recept na Smetanový řízek

přidal(a) Iveta Kotalová
3/5
   ( 2 hlasů)
0 komentářů
Obtížnost: 1
Doba přípravy: do 1hod
Pro koho: Ostatní
Příležitost: Běžný den

Řízky se žampiony a smetanou. řízky se žampiony, smetanová žampionová omáčka, řízky na smetaně, vepřové řízky se žampiony, kuřecí řízky se smetanou, řízky v omáčce, smetanová omáčka k masu, rychlé řízky recept, žampionová směs k masu, české recepty řízky, obalované řízky v mouce, restované žampiony se smetanou, jednoduché recepty z řízků, maso se žampiony recept, omáčka k řízkům, jemná smetanová omáčka, domácí recepty z pánve, klasické české řízky, řízky se smetanovou omáčkou, rodinné recepty maso
smetanovy rizek.jpg

Ingredience pro recept

4 ksvepřového masa
sůl
mletý černý pepř
2 lžícehladké mouky
100 gžampionů
6 lžictuku
250 mlsmetany

Řízky osolíme a opepříme, potom obalíme v mouce. Žampiony nakrájíme na tenké plátky. Rozpálíme tuk a na něm opečeme řízky z obou stran asi 5minut. Řízky vyjmeme a odstavíme na teplé místo zakryté alobalem. Plátky žampionů pečeme za stálého míchání ve vypečeném tuku. Přilijeme smetanou, vše dobře promícháme a necháme krátce povařit. Dochutíme solí a pepřem. Omáčkou přelijeme řízky a podáváme.

 

Řízky se žampiony a smetanou

INGREDIENCE:
- Vepřové nebo kuřecí řízky
- Sůl, pepř
- Hladká mouka
- Žampiony (nakrájené na tenké plátky)
- Tuk nebo olej na smažení
- Smetana ke šlehání nebo smetana na vaření

POSTUP:

1) Příprava masa  
Řízky osolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce.

2) Opečení řízků  
Na pánvi rozpálíme tuk.  
Řízky smažíme z obou stran asi 5 minut, dokud nezískají zlatavou barvu.  
Poté je vyjmeme a uložíme na teplé místo, nejlépe zakryté alobalem.

3) Žampionová omáčka  
Do výpeku nasypeme nakrájené žampiony a za stálého míchání je opékáme do změknutí.  
Přilijeme smetanu, důkladně promícháme a necháme krátce povařit.  
Podle chuti dosolíme a dopepříme.

4) Podávání  
Omáčku nalijeme na připravené řízky a ihned podáváme.

TIPY:
- Pro výraznější chuť lze přidat lžičku dijonské hořčice nebo kapku worcesteru.  
- Omáčka bude ještě jemnější, pokud smetanu zredukuješ o něco déle.  
- Podává se skvěle s rýží, bramborovou kaší nebo vařenými bramborami.

Komentáře k receptu:

Přidat nový komentář



Podobné recepty

  • Řízek po wallisersku

     - Řízek po wallisersku.jpg
    Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00
    Řízky se sýrem a kapií řízky se sýrem a kapií, maso se sýrem recept, řízky s oreganem, jednoduché řízky na pánvi, vepřové řízky se sýrem, kuřecí řízky s kapí, maso se zeleninou a sýrem, rychlé smažené maso, sýr na řízcích recept, české řízkové recepty, roztavený sýr na masu, křehké řízky recept, řízky na oleji, masové plátky se sýrem, oběd pro rodinu maso, recepty s kapií, moderní řízky s doplňky, domácí večeře maso, jednoduché smažené řízky, rychlé recepty na řízky
    Obtížnost:
    1
    Doba přípravy
    do 1hod
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Iveta Kotalová
  • Řízek po tessinsku

     - Řízek po tessinsku.jpg
    Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00
    Řízky v sýrovém těstíčku řízky v sýrovém těstíčku, medailonky v sýrové směsi, maso v sýru recept, sýrové řízky recept, rychlé smažené maso, kuřecí řízky v těstíčku, vepřové řízky se sýrem, sýr a vejce obal, jednoduché řízky na pánvi, domácí smažené maso, sýrové obalování recept, křehké řízky se sýrem, smažené medailonky, sýrové těstíčko na maso, rychlá večeře řízky, české řízky se sýrem, rodinné smažené recepty, chutné maso se sýrem, vepřové řízky rychlé, obalované maso bez strouhanky
    Obtížnost:
    1
    Doba přípravy
    do 30min
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Iveta Kotalová
  • Zapečený žampionový řízek

     -
    Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00
    Zapečené řízky s žampiony a smetanou zapečené řízky se smetanou, řízky se žampiony, houbová omáčka na řízky, vepřové nebo kuřecí řízky z trouby, smetanové řízky recept, žampiony na smetaně, zapékané maso se sýrem, jednoduché zapečené maso, řízky v troubě recept, česká kuchyně maso, houbová směs se smetanou
    Obtížnost:
    1
    Doba přípravy
    do 1hod
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Iveta Kotalová

Jak vybrat překapávač?

V čem jsou rozdíly a na jakém principu překapávač na kávu funguje?

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!