Recept na Smažený vepřový řízek
Ingredience pro recept
| 400 g | vepřového masa |
| sůl | |
| 40 g | hladké mouky |
| 1-2 ks | vejce |
| 2-3 lžíce | mléka |
| 100 g | strouhanky |
| olej |
Vepřové plátky (kotleta s kostí i bez, kýta) případně kuřecí prsa opláchneme ve studené vodě, osušíme, naklepeme, posolíme a obalujeme v trojobalu. Nejprve v hladké mouce, potom v rozšlehaném vejci s mlékem a nakonec ve strouhance. Olej rozpálíme v pánvi na plotně, vkládáme do něho obalené řízky a smažíme po obou stranách do červena. Usmažené řízky můžeme pokapat citronovou šťávou. Podáváme s brambory, hranolky, bramborouvou kaší apod.
Oblíbené české řízky z vepřového nebo kuřecího masa
INGREDIENCE:
- Vepřové maso (kotleta s kostí, bez kosti, kýta) nebo kuřecí prsa
- Sůl
- Hladká mouka
- Vejce
- Mléko
- Strouhanka
- Olej na smažení
- Citronová šťáva (volitelně k pokapání)
POSTUP:
1) Příprava masa
Maso opláchneme ve studené vodě, osušíme a naklepeme.
Osolíme z obou stran.
2) Trojobal
Každý řízek postupně obalíme:
1. v hladké mouce
2. v rozšlehaném vejci s trochou mléka
3. ve strouhance
3) Smažení
V pánvi rozpálíme dostatek oleje.
Řízky vkládáme do horkého oleje a smažíme po obou stranách dozlatova.
Po usmažení necháme okapat na papírovém ubrousku.
4) Podávání
Řízky můžeme pokapat citronovou šťávou.
Podáváme s bramborem, bramborovou kaší, hranolky, bramborovým salátem nebo s čerstvou zeleninou.
TIPY:
- Pro extra křupavou krustu použijte hrubší strouhanku.
- Kuřecí řízky se smaží rychleji – pozor na vysušení.
- Máslo přidané do oleje dodá řízkům lepší chuť.
Komentáře k receptu:
Přidat nový komentář
Podobné recepty
-
Řízek po wallisersku
Řízky se sýrem a kapií řízky se sýrem a kapií, maso se sýrem recept, řízky s oreganem, jednoduché řízky na pánvi, vepřové řízky se sýrem, kuřecí řízky s kapí, maso se zeleninou a sýrem, rychlé smažené maso, sýr na řízcích recept, české řízkové recepty, roztavený sýr na masu, křehké řízky recept, řízky na oleji, masové plátky se sýrem, oběd pro rodinu maso, recepty s kapií, moderní řízky s doplňky, domácí večeře maso, jednoduché smažené řízky, rychlé recepty na řízky- Obtížnost:
- 1
- Doba přípravy
- do 1hod
- Pro koho
- Ostatní
- Příležitost
- Běžný den
- Autor
- Iveta Kotalová
-
Řízek po tessinsku
Řízky v sýrovém těstíčku řízky v sýrovém těstíčku, medailonky v sýrové směsi, maso v sýru recept, sýrové řízky recept, rychlé smažené maso, kuřecí řízky v těstíčku, vepřové řízky se sýrem, sýr a vejce obal, jednoduché řízky na pánvi, domácí smažené maso, sýrové obalování recept, křehké řízky se sýrem, smažené medailonky, sýrové těstíčko na maso, rychlá večeře řízky, české řízky se sýrem, rodinné smažené recepty, chutné maso se sýrem, vepřové řízky rychlé, obalované maso bez strouhanky- Obtížnost:
- 1
- Doba přípravy
- do 30min
- Pro koho
- Ostatní
- Příležitost
- Běžný den
- Autor
- Iveta Kotalová
-
Zapečený žampionový řízek
Zapečené řízky s žampiony a smetanou zapečené řízky se smetanou, řízky se žampiony, houbová omáčka na řízky, vepřové nebo kuřecí řízky z trouby, smetanové řízky recept, žampiony na smetaně, zapékané maso se sýrem, jednoduché zapečené maso, řízky v troubě recept, česká kuchyně maso, houbová směs se smetanou- Obtížnost:
- 1
- Doba přípravy
- do 1hod
- Pro koho
- Ostatní
- Příležitost
- Běžný den
- Autor
- Iveta Kotalová






