Recept na Smažený vepřový řízek

přidal(a) Iveta Kotalová
3/5
   ( 2 hlasů)
0 komentářů
Obtížnost: 1
Doba přípravy: do 30min
Pro koho: Ostatní
Příležitost: Běžný den

Oblíbené české řízky děláme z vepřového masa, ale lze použít i maso kuřecí české řízky recept, klasické vepřové řízky, kuřecí řízky v trojobalu, smažené řízky na pánvi, obalované řízky recept, řízky s bramborami, vepřová kotleta smažená, kuřecí řízek krok za krokem, domácí řízek recept, česká kuchyně řízek, tradiční smažené maso, řízek s citronem, jednoduché řízky na večeři, recept na řízek, vepřový řízek smažený, křupavý trojobal recept, kotleta v trojobalu, levné české recepty, rychlý oběd smažené maso, řízky pro celou rodinu
Smažený vepřový řízek 1
  • Smažený vepřový řízek - Vepřový řízek

Ingredience pro recept

400 gvepřového masa
sůl
40 ghladké mouky
1-2 ksvejce
2-3 lžícemléka
100 gstrouhanky
olej

Vepřové plátky (kotleta s kostí i bez, kýta) případně kuřecí prsa opláchneme ve studené vodě, osušíme, naklepeme, posolíme a obalujeme v trojobalu. Nejprve v hladké mouce, potom v rozšlehaném vejci s mlékem a nakonec ve strouhance. Olej rozpálíme v pánvi na plotně, vkládáme do něho obalené řízky a smažíme po obou stranách do červena. Usmažené řízky můžeme pokapat citronovou šťávou. Podáváme s brambory, hranolky, bramborouvou kaší apod.

Oblíbené české řízky z vepřového nebo kuřecího masa

INGREDIENCE:
- Vepřové maso (kotleta s kostí, bez kosti, kýta) nebo kuřecí prsa
- Sůl
- Hladká mouka
- Vejce
- Mléko
- Strouhanka
- Olej na smažení
- Citronová šťáva (volitelně k pokapání)

POSTUP:

1) Příprava masa  
Maso opláchneme ve studené vodě, osušíme a naklepeme.  
Osolíme z obou stran.

2) Trojobal  
Každý řízek postupně obalíme:  
1. v hladké mouce  
2. v rozšlehaném vejci s trochou mléka  
3. ve strouhance

3) Smažení  
V pánvi rozpálíme dostatek oleje.  
Řízky vkládáme do horkého oleje a smažíme po obou stranách dozlatova.  
Po usmažení necháme okapat na papírovém ubrousku.

4) Podávání  
Řízky můžeme pokapat citronovou šťávou.  
Podáváme s bramborem, bramborovou kaší, hranolky, bramborovým salátem nebo s čerstvou zeleninou.

TIPY:
- Pro extra křupavou krustu použijte hrubší strouhanku.  
- Kuřecí řízky se smaží rychleji – pozor na vysušení.  
- Máslo přidané do oleje dodá řízkům lepší chuť.

Komentáře k receptu:

Přidat nový komentář



Podobné recepty

  • Řízek po wallisersku

     - Řízek po wallisersku.jpg
    Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00
    Řízky se sýrem a kapií řízky se sýrem a kapií, maso se sýrem recept, řízky s oreganem, jednoduché řízky na pánvi, vepřové řízky se sýrem, kuřecí řízky s kapí, maso se zeleninou a sýrem, rychlé smažené maso, sýr na řízcích recept, české řízkové recepty, roztavený sýr na masu, křehké řízky recept, řízky na oleji, masové plátky se sýrem, oběd pro rodinu maso, recepty s kapií, moderní řízky s doplňky, domácí večeře maso, jednoduché smažené řízky, rychlé recepty na řízky
    Obtížnost:
    1
    Doba přípravy
    do 1hod
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Iveta Kotalová
  • Řízek po tessinsku

     - Řízek po tessinsku.jpg
    Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00
    Řízky v sýrovém těstíčku řízky v sýrovém těstíčku, medailonky v sýrové směsi, maso v sýru recept, sýrové řízky recept, rychlé smažené maso, kuřecí řízky v těstíčku, vepřové řízky se sýrem, sýr a vejce obal, jednoduché řízky na pánvi, domácí smažené maso, sýrové obalování recept, křehké řízky se sýrem, smažené medailonky, sýrové těstíčko na maso, rychlá večeře řízky, české řízky se sýrem, rodinné smažené recepty, chutné maso se sýrem, vepřové řízky rychlé, obalované maso bez strouhanky
    Obtížnost:
    1
    Doba přípravy
    do 30min
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Iveta Kotalová
  • Zapečený žampionový řízek

     -
    Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00
    Zapečené řízky s žampiony a smetanou zapečené řízky se smetanou, řízky se žampiony, houbová omáčka na řízky, vepřové nebo kuřecí řízky z trouby, smetanové řízky recept, žampiony na smetaně, zapékané maso se sýrem, jednoduché zapečené maso, řízky v troubě recept, česká kuchyně maso, houbová směs se smetanou
    Obtížnost:
    1
    Doba přípravy
    do 1hod
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Iveta Kotalová

Jak vybrat překapávač?

V čem jsou rozdíly a na jakém principu překapávač na kávu funguje?

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!