Recept na Smažená játra se špenátem

přidal(a) Iveta Kotalová
3/5
   ( 2 hlasů)
0 komentářů
Obtížnost: 1
Doba přípravy: do 1hod
Pro koho: Ostatní
Příležitost: Běžný den
Smažená játra se špenátem.jpg

Ingredience pro recept

1 kgbrambor
500 gvepřových jater
citronová šťáva
2 lžícehladké mouky
2 ksvejce
3 kscelozrnné rohlíky
1 lžícesezamových semínek
olej na smažení
sůl
listový špenát
Smažená játra v sezamové strouhance s listovým špenátem smažená játra v sezamu, játra v sezamové strouhance, játra se špenátem recept, smažená játra s bramborem, játrové řízky recept, játra na pánvi obalovaná, zdravější strouhanka celozrnná, kuřecí játra obalovaná, vepřová játra smažená, játra s listovým špenátem, játra ve strouhance recept, rychlá játra na večeři, české recepty z jater, játra s citrónem, oba

Brambory dobře umyjeme a uvaříme i se slupkou v osolené vodě. Játra nakrájíme na plátky, jemně naklepeme, pokapeme citronovou šťávou a obalíme nejprve v mouce, pak v rozšlehaných vejcích a nakonec ve strouhance z celozrných rohlíků smíchané se sezamovými semínky. Prudce je osmažíme nejprve z obou stran. Teplotu potom snížíme a na pávni játra dopečeme. Osolíme. Smažená játra obložíme listovým špenátem a brambory.

 

Smažená játra v sezamové strouhance s listovým špenátem

INGREDIENCE:
- Vepřová nebo kuřecí játra
- Citronová šťáva
- Hladká mouka
- Vejce (rozšlehaná)
- Strouhanka z celozrnných rohlíků
- Sezamová semínka
- Olej na smažení
- Brambory (vařené ve slupce)
- Listový špenát
- Sůl

POSTUP:

1) Brambory  
Brambory důkladně omyjeme a uvaříme ve slupce v osolené vodě doměkka.

2) Příprava jater  
Játra očistíme, nakrájíme na plátky a jemně naklepeme.  
Pokapeme citronovou šťávou.

3) Obalování  
Každý plátek obalíme v mouce, poté v rozšlehaných vejcích a nakonec ve strouhance smíchané se sezamovými semínky.

4) Smažení  
Játra prudce osmažíme na oleji z obou stran.  
Poté stáhneme teplotu a na pánvi je pomalu dopečeme, aby zůstala šťavnatá.  
Na závěr osolíme.

5) Podávání  
Na talíř dáme listový špenát, vedle rozložíme uvařené brambory ve slupce a nahoru položíme smažená játra.

TIPY:
- Do strouhanky lze přidat trochu černého nebo bílého sezamu pro výraznější chuť.
- Špenát můžeme podávat i lehce podušený na česneku.
- Játra solíme až po tepelné úpravě, aby nezatuhla.

Komentáře k receptu:

Přidat nový komentář



Podobné recepty

  • Játra v kukuřičné krustě

     -
    Hodnocení receptu je 4.33Hodnocení receptu je 4.33Hodnocení receptu je 4.33Hodnocení receptu je 4.33Z celkového počtu 5
    Smažená játra v kukuřičných lupínkách smažená játra, játra v kukuřičných lupínkách, kuřecí játra, vepřová játra, obalování v kukuřičných lupínkách, smažené játra, domácí recept, křupavá játra, jednoduchý recept, játrové pokrmy, česká kuchyně, rychlý oběd, vaření, jídlo
    Obtížnost:
    1
    Doba přípravy
    do 1hod
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Iveta Kotalová
  • Křenová omáčka

     - s jazykem
    Hodnocení receptu je 4.17Hodnocení receptu je 4.17Hodnocení receptu je 4.17Hodnocení receptu je 4.17Z celkového počtu 5
    Dobrá omáčka k vařenému jazyku. omáčka ke jazyku, křenová omáčka, bešamel, vařený jazyk, uzený jazyk, česká kuchyně, domácí recept, křen, smetanová omáčka, bešamelový základ, vařené maso, omáčka s křenem, tradiční recept, vaření, jídlo
    Obtížnost:
    2
    Doba přípravy
    do 1hod
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Iveta Kotalová
  • Restovaná játra

     - foto-Ludmila Janoušková
    Hodnocení receptu je 4.00Hodnocení receptu je 4.00Hodnocení receptu je 4.00Hodnocení receptu je 4.00Z celkového počtu 5
    Játra se zeleninou podle Ludmily Janouškové játra se zeleninou recept, vepřová játra na pánvi, játra v medu a worcesteru, ludmila janoušková recept, restovaná játra se zeleninou, cuketa a lilek s masem, játra se sušenými rajčaty, řapíkatý celer recept, rychlá játrová směs, steakové koření zelenina, originální recepty z jater, zdravá játrová jídla, medová marináda na maso, játra s omáčkou, české recepty z drobů, lehká večeře s játry, zeleninová pánev s játry, pikantní játra, domácí játrové recepty, fitness jídlo s játry
    Obtížnost:
    1
    Doba přípravy
    do 30min
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Administrátor

Jak vybrat překapávač?

V čem jsou rozdíly a na jakém principu překapávač na kávu funguje?

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!