Recept na Smažená játra se špenátem
Ingredience pro recept
| 1 kg | brambor |
| 500 g | vepřových jater |
| citronová šťáva | |
| 2 lžíce | hladké mouky |
| 2 ks | vejce |
| 3 ks | celozrnné rohlíky |
| 1 lžíce | sezamových semínek |
| olej na smažení | |
| sůl | |
| listový špenát |
Brambory dobře umyjeme a uvaříme i se slupkou v osolené vodě. Játra nakrájíme na plátky, jemně naklepeme, pokapeme citronovou šťávou a obalíme nejprve v mouce, pak v rozšlehaných vejcích a nakonec ve strouhance z celozrných rohlíků smíchané se sezamovými semínky. Prudce je osmažíme nejprve z obou stran. Teplotu potom snížíme a na pávni játra dopečeme. Osolíme. Smažená játra obložíme listovým špenátem a brambory.
Smažená játra v sezamové strouhance s listovým špenátem
INGREDIENCE:
- Vepřová nebo kuřecí játra
- Citronová šťáva
- Hladká mouka
- Vejce (rozšlehaná)
- Strouhanka z celozrnných rohlíků
- Sezamová semínka
- Olej na smažení
- Brambory (vařené ve slupce)
- Listový špenát
- Sůl
POSTUP:
1) Brambory
Brambory důkladně omyjeme a uvaříme ve slupce v osolené vodě doměkka.
2) Příprava jater
Játra očistíme, nakrájíme na plátky a jemně naklepeme.
Pokapeme citronovou šťávou.
3) Obalování
Každý plátek obalíme v mouce, poté v rozšlehaných vejcích a nakonec ve strouhance smíchané se sezamovými semínky.
4) Smažení
Játra prudce osmažíme na oleji z obou stran.
Poté stáhneme teplotu a na pánvi je pomalu dopečeme, aby zůstala šťavnatá.
Na závěr osolíme.
5) Podávání
Na talíř dáme listový špenát, vedle rozložíme uvařené brambory ve slupce a nahoru položíme smažená játra.
TIPY:
- Do strouhanky lze přidat trochu černého nebo bílého sezamu pro výraznější chuť.
- Špenát můžeme podávat i lehce podušený na česneku.
- Játra solíme až po tepelné úpravě, aby nezatuhla.
Komentáře k receptu:
Přidat nový komentář
Podobné recepty
-
Játra v kukuřičné krustě
Smažená játra v kukuřičných lupínkách smažená játra, játra v kukuřičných lupínkách, kuřecí játra, vepřová játra, obalování v kukuřičných lupínkách, smažené játra, domácí recept, křupavá játra, jednoduchý recept, játrové pokrmy, česká kuchyně, rychlý oběd, vaření, jídlo- Obtížnost:
- 1
- Doba přípravy
- do 1hod
- Pro koho
- Ostatní
- Příležitost
- Běžný den
- Autor
- Iveta Kotalová
-
Křenová omáčka
Dobrá omáčka k vařenému jazyku. omáčka ke jazyku, křenová omáčka, bešamel, vařený jazyk, uzený jazyk, česká kuchyně, domácí recept, křen, smetanová omáčka, bešamelový základ, vařené maso, omáčka s křenem, tradiční recept, vaření, jídlo- Obtížnost:
- 2
- Doba přípravy
- do 1hod
- Pro koho
- Ostatní
- Příležitost
- Běžný den
- Autor
- Iveta Kotalová
-
Restovaná játra
Játra se zeleninou podle Ludmily Janouškové játra se zeleninou recept, vepřová játra na pánvi, játra v medu a worcesteru, ludmila janoušková recept, restovaná játra se zeleninou, cuketa a lilek s masem, játra se sušenými rajčaty, řapíkatý celer recept, rychlá játrová směs, steakové koření zelenina, originální recepty z jater, zdravá játrová jídla, medová marináda na maso, játra s omáčkou, české recepty z drobů, lehká večeře s játry, zeleninová pánev s játry, pikantní játra, domácí játrové recepty, fitness jídlo s játry- Obtížnost:
- 1
- Doba přípravy
- do 30min
- Pro koho
- Ostatní
- Příležitost
- Běžný den
- Autor
- Administrátor






