Recept na Rozlítaní ptáčci

přidal(a) Administrátor
2/5
   ( 2 hlasů)
0 komentářů
Obtížnost: 1
Doba přípravy: do 1,5hod
Pro koho: Ostatní
Příležitost: Běžný den
Rozlítaní ptáčci

Ingredience pro recept

3 lžíceoleje
500 gvepřového masa
sůl
mletý černý pepř
gulášové koření
adžika
3 lžícehořčice
3 ksnového koření
3 kscelého pepře
1 ksbobkového listu
hladká mouka
2 ksdietních párků
2 ksnakládaných okurek
2 ksvejce na tvrdo
1 kszakysané smetany
Vepřové kostky se zakysanou smetanou od paní Michaely Sadovské vepřové kostky se smetanou, vepřové maso v omáčce, zakysaná smetana recepty, vepřové s párkem a okurkou, pikantní vepřová omáčka, maso s adžikou recept, gulášové koření vepřové, vepřové maso na kostky recept, česká domácí omáčka, smetanové vepřové recepty, maso s vařeným vejcem, vepřové s okurkou a smetanou, tradiční česká jídla, hustá omáčka s vepřovým, maso s okurkovým lákem, rodinné recepty z vepřového, vepřové s párkem omáčka, omáčka se zakysanou smetanou, jednoduché vepřové recepty, vepřové maso na paprice alternativně

Do rozpáleného oleje dáme na kostky nakrájené vepřové maso, osolíme, opepříme, posypeme gulášovým kořením a adžikou. Přidáme hořtici, nové kořecí, celý pepř a bobkový list a zalijeme vodou. Uvaříme a jak je maso měkké zahustíme moukou s vodou. Přidáme na kolečka nakrájený párek, povaříme a nakonec přidáme na kostičky nakrájený okurek a vařené vajíčko. Přimícháme zakysanou smetanu a trochu láku z okurek. Prohřejeme, dochutíme a hotovo.

 

Vepřové kostky se zakysanou smetanou (podle paní Michaely Sadovské)

INGREDIENCE:
- Vepřové maso (na kostky)
- Olej
- Sůl
- Pepř
- Gulášové koření
- Adžika (kořenící směs)
- Hořčice
- Nové koření
- Celý pepř
- Bobkový list
- Voda
- Hladká mouka (na zahuštění)
- Párek (kolečka)
- Sterilovaná okurka (kostičky)
- Vařené vejce (kostičky)
- Zakysaná smetana
- Trocha láku z okurek

POSTUP:

1) Opečení masa
V hlubší pánvi nebo hrnci rozpálíme olej.
Přidáme na kostky nakrájené vepřové maso.
Osolíme, opepříme, posypeme gulášovým kořením a adžikou.

2) Dochucení a vaření
Přidáme lžíci hořčice.
Přidáme nové koření, celý pepř a bobkový list.
Zalijeme vodou tak, aby bylo maso ponořené.
Vaříme, dokud maso nezměkne.

3) Zahuštění
Mouku rozmícháme ve vodě a zahustíme omáčku.
Necháme krátce provařit.

4) Obohacení omáčky
Přidáme párek nakrájený na kolečka a povaříme.
Poté vmícháme kostičky okurky a vařeného vejce.

5) Dochucení smetanou
Vmícháme zakysanou smetanu a trochu okurkového láku.
Prohřejeme, dochutíme solí a pepřem.

6) Podávání
Podáváme s brambory, rýží, těstovinami nebo chlebem.

TIPY:
- Přidání láku z okurek dodá pokrmu pikantně-kyselou chuť.
- Je možné přidat i cibuli nebo česnek pro výraznější základ.
- Skvěle chutná i s bramborovou kaší.

Komentáře k receptu:

Přidat nový komentář



Podobné recepty

  • Řízek po wallisersku

     - Řízek po wallisersku.jpg
    Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00
    Řízky se sýrem a kapií řízky se sýrem a kapií, maso se sýrem recept, řízky s oreganem, jednoduché řízky na pánvi, vepřové řízky se sýrem, kuřecí řízky s kapí, maso se zeleninou a sýrem, rychlé smažené maso, sýr na řízcích recept, české řízkové recepty, roztavený sýr na masu, křehké řízky recept, řízky na oleji, masové plátky se sýrem, oběd pro rodinu maso, recepty s kapií, moderní řízky s doplňky, domácí večeře maso, jednoduché smažené řízky, rychlé recepty na řízky
    Obtížnost:
    1
    Doba přípravy
    do 1hod
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Iveta Kotalová
  • Řízek po tessinsku

     - Řízek po tessinsku.jpg
    Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00
    Řízky v sýrovém těstíčku řízky v sýrovém těstíčku, medailonky v sýrové směsi, maso v sýru recept, sýrové řízky recept, rychlé smažené maso, kuřecí řízky v těstíčku, vepřové řízky se sýrem, sýr a vejce obal, jednoduché řízky na pánvi, domácí smažené maso, sýrové obalování recept, křehké řízky se sýrem, smažené medailonky, sýrové těstíčko na maso, rychlá večeře řízky, české řízky se sýrem, rodinné smažené recepty, chutné maso se sýrem, vepřové řízky rychlé, obalované maso bez strouhanky
    Obtížnost:
    1
    Doba přípravy
    do 30min
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Iveta Kotalová
  • Zapečený žampionový řízek

     -
    Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00
    Zapečené řízky s žampiony a smetanou zapečené řízky se smetanou, řízky se žampiony, houbová omáčka na řízky, vepřové nebo kuřecí řízky z trouby, smetanové řízky recept, žampiony na smetaně, zapékané maso se sýrem, jednoduché zapečené maso, řízky v troubě recept, česká kuchyně maso, houbová směs se smetanou
    Obtížnost:
    1
    Doba přípravy
    do 1hod
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Iveta Kotalová

Jak vybrat překapávač?

V čem jsou rozdíly a na jakém principu překapávač na kávu funguje?

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!