Recept na Rozlítaní ptáčci
Ingredience pro recept
| 3 lžíce | oleje |
| 500 g | vepřového masa |
| sůl | |
| mletý černý pepř | |
| gulášové koření | |
| adžika | |
| 3 lžíce | hořčice |
| 3 ks | nového koření |
| 3 ks | celého pepře |
| 1 ks | bobkového listu |
| hladká mouka | |
| 2 ks | dietních párků |
| 2 ks | nakládaných okurek |
| 2 ks | vejce na tvrdo |
| 1 ks | zakysané smetany |
Do rozpáleného oleje dáme na kostky nakrájené vepřové maso, osolíme, opepříme, posypeme gulášovým kořením a adžikou. Přidáme hořtici, nové kořecí, celý pepř a bobkový list a zalijeme vodou. Uvaříme a jak je maso měkké zahustíme moukou s vodou. Přidáme na kolečka nakrájený párek, povaříme a nakonec přidáme na kostičky nakrájený okurek a vařené vajíčko. Přimícháme zakysanou smetanu a trochu láku z okurek. Prohřejeme, dochutíme a hotovo.
Vepřové kostky se zakysanou smetanou (podle paní Michaely Sadovské)
INGREDIENCE:
- Vepřové maso (na kostky)
- Olej
- Sůl
- Pepř
- Gulášové koření
- Adžika (kořenící směs)
- Hořčice
- Nové koření
- Celý pepř
- Bobkový list
- Voda
- Hladká mouka (na zahuštění)
- Párek (kolečka)
- Sterilovaná okurka (kostičky)
- Vařené vejce (kostičky)
- Zakysaná smetana
- Trocha láku z okurek
POSTUP:
1) Opečení masa
V hlubší pánvi nebo hrnci rozpálíme olej.
Přidáme na kostky nakrájené vepřové maso.
Osolíme, opepříme, posypeme gulášovým kořením a adžikou.
2) Dochucení a vaření
Přidáme lžíci hořčice.
Přidáme nové koření, celý pepř a bobkový list.
Zalijeme vodou tak, aby bylo maso ponořené.
Vaříme, dokud maso nezměkne.
3) Zahuštění
Mouku rozmícháme ve vodě a zahustíme omáčku.
Necháme krátce provařit.
4) Obohacení omáčky
Přidáme párek nakrájený na kolečka a povaříme.
Poté vmícháme kostičky okurky a vařeného vejce.
5) Dochucení smetanou
Vmícháme zakysanou smetanu a trochu okurkového láku.
Prohřejeme, dochutíme solí a pepřem.
6) Podávání
Podáváme s brambory, rýží, těstovinami nebo chlebem.
TIPY:
- Přidání láku z okurek dodá pokrmu pikantně-kyselou chuť.
- Je možné přidat i cibuli nebo česnek pro výraznější základ.
- Skvěle chutná i s bramborovou kaší.
Komentáře k receptu:
Přidat nový komentář
Podobné recepty
-
Řízek po wallisersku
Řízky se sýrem a kapií řízky se sýrem a kapií, maso se sýrem recept, řízky s oreganem, jednoduché řízky na pánvi, vepřové řízky se sýrem, kuřecí řízky s kapí, maso se zeleninou a sýrem, rychlé smažené maso, sýr na řízcích recept, české řízkové recepty, roztavený sýr na masu, křehké řízky recept, řízky na oleji, masové plátky se sýrem, oběd pro rodinu maso, recepty s kapií, moderní řízky s doplňky, domácí večeře maso, jednoduché smažené řízky, rychlé recepty na řízky- Obtížnost:
- 1
- Doba přípravy
- do 1hod
- Pro koho
- Ostatní
- Příležitost
- Běžný den
- Autor
- Iveta Kotalová
-
Řízek po tessinsku
Řízky v sýrovém těstíčku řízky v sýrovém těstíčku, medailonky v sýrové směsi, maso v sýru recept, sýrové řízky recept, rychlé smažené maso, kuřecí řízky v těstíčku, vepřové řízky se sýrem, sýr a vejce obal, jednoduché řízky na pánvi, domácí smažené maso, sýrové obalování recept, křehké řízky se sýrem, smažené medailonky, sýrové těstíčko na maso, rychlá večeře řízky, české řízky se sýrem, rodinné smažené recepty, chutné maso se sýrem, vepřové řízky rychlé, obalované maso bez strouhanky- Obtížnost:
- 1
- Doba přípravy
- do 30min
- Pro koho
- Ostatní
- Příležitost
- Běžný den
- Autor
- Iveta Kotalová
-
Zapečený žampionový řízek
Zapečené řízky s žampiony a smetanou zapečené řízky se smetanou, řízky se žampiony, houbová omáčka na řízky, vepřové nebo kuřecí řízky z trouby, smetanové řízky recept, žampiony na smetaně, zapékané maso se sýrem, jednoduché zapečené maso, řízky v troubě recept, česká kuchyně maso, houbová směs se smetanou- Obtížnost:
- 1
- Doba přípravy
- do 1hod
- Pro koho
- Ostatní
- Příležitost
- Běžný den
- Autor
- Iveta Kotalová





