Recept na Řízek Neapol
Ingredience pro recept
| 8 lžic | olivového oleje |
| 2 lžičky | provensálského koření |
| 16 lžic | červeného vína |
| 2 stroužky | česneku |
| 4 ks | vepřového masa |
| 1000 g | rajčat |
| 1 ks | cibule |
| 4 lžíce | tuku |
| sůl | |
| mletý bílý pepř | |
| 2 svazky | bazalky |
Připravíme si marinádu-smícháme olej, koření, víno a česnek (olej, bílý jogurt, grilovací koření, sůl). Řízky osušíme, položíme do marinády a necháme hodinu odležet, občas obrátíme. Rajčata spaříme vařící vodou, oloupeme a rozpůlíme. Lžící odstraníme jádra. Dřeň nakrájíme na drobné kostičky. Bazalku nakrájíme na proužky. Rajčata necháme v jednom hrnci s cibulí a dvěma lžícemi marinády asi 15 minut povařit. Řízky vyjmeme z marinády a necháme okapat. V pánvi rozpálíme tuk a řízky v něm opečeme z každé strany po 4 minutách. Okořeníme solí a pepřem. Na talíři řízky přelijeme rajčaty a posypeme bazalkou.





