Recept na Řízek Neapol

přidal(a) Iveta Kotalová
3/5
   ( 2 hlasů)
0 komentářů
Obtížnost: 1
Doba přípravy: do 1,5hod
Pro koho: Ostatní
Příležitost: Běžný den

Italské řízky s rajčaty a bazalkou italské řízky recept, řízky s rajčaty a bazalkou, italská kuchyně maso, rajčatová omáčka k masu, kuřecí řízky italsky, vepřové řízky italsky, řízky v jogurtové marinádě, bazalka recepty s masem, středomořská omáčka rajčata, jednoduché italské recepty, rajčatové řízky na pánvi, maso na víno a česnek, jogurtová marináda maso, domácí italská jídla, salsy z rajčat recept, řízky se zeleninou, rychlá italská večeře, maso s bylinkami, italské maso na pánvi, moderní česká kuchyně inspirace
Řízek Neapol

Ingredience pro recept

8 lžicolivového oleje
2 lžičky provensálského koření
16 lžicčerveného vína
2 stroužkyčesneku
4 ksvepřového masa
1000 grajčat
1 kscibule
4 lžícetuku
sůl
mletý bílý pepř
2 svazkybazalky

Připravíme si marinádu-smícháme olej, koření, víno a česnek (olej, bílý jogurt, grilovací koření, sůl). Řízky osušíme, položíme do marinády a necháme hodinu odležet, občas obrátíme. Rajčata spaříme vařící vodou, oloupeme a rozpůlíme. Lžící odstraníme jádra. Dřeň nakrájíme na drobné kostičky. Bazalku nakrájíme na proužky. Rajčata necháme v jednom hrnci s cibulí a dvěma lžícemi marinády asi 15 minut povařit. Řízky vyjmeme z marinády a necháme okapat. V pánvi rozpálíme tuk a řízky v něm opečeme z každé strany po 4 minutách. Okořeníme solí a pepřem. Na talíři řízky přelijeme rajčaty a posypeme bazalkou.

 

Italské řízky s rajčaty a bazalkou

INGREDIENCE:
MARINÁDA:
- Olej
- Bílý jogurt
- Grilovací koření
- Sůl
- (Volitelně bílé víno a česnek – dle původní varianty)

MASO A OMÁČKA:
- Kuřecí nebo vepřové řízky
- Rajčata (spařená, oloupaná, rozpůlená)
- Cibule (najemno)
- Bazalka (na proužky)
- Sůl
- Pepř
- Tuk/oil na smažení

POSTUP:

1) Marináda
Smícháme olej, bílý jogurt, grilovací koření a sůl.
(Kdo chce výraznější chuť, přidá bílé víno a prolisovaný česnek.)
Řízky osušíme, vložíme do marinády a necháme 1 hodinu odležet. Občas obrátíme.

2) Rajčata
Rajčata spaříme horkou vodou, oloupeme a rozpůlíme.
Lžící odstraníme jadérka.
Dřeň nakrájíme na malé kostičky.
Bazalku nakrájíme na proužky.

3) Omáčka z rajčat
Rajčata dáme do hrnce společně s cibulí a dvěma lžícemi marinády.
Vaříme asi 15 minut, d

Komentáře k receptu:

Přidat nový komentář



Podobné recepty

  • Řízek po wallisersku

     - Řízek po wallisersku.jpg
    Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00
    Řízky se sýrem a kapií řízky se sýrem a kapií, maso se sýrem recept, řízky s oreganem, jednoduché řízky na pánvi, vepřové řízky se sýrem, kuřecí řízky s kapí, maso se zeleninou a sýrem, rychlé smažené maso, sýr na řízcích recept, české řízkové recepty, roztavený sýr na masu, křehké řízky recept, řízky na oleji, masové plátky se sýrem, oběd pro rodinu maso, recepty s kapií, moderní řízky s doplňky, domácí večeře maso, jednoduché smažené řízky, rychlé recepty na řízky
    Obtížnost:
    1
    Doba přípravy
    do 1hod
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Iveta Kotalová
  • Řízek po tessinsku

     - Řízek po tessinsku.jpg
    Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00
    Řízky v sýrovém těstíčku řízky v sýrovém těstíčku, medailonky v sýrové směsi, maso v sýru recept, sýrové řízky recept, rychlé smažené maso, kuřecí řízky v těstíčku, vepřové řízky se sýrem, sýr a vejce obal, jednoduché řízky na pánvi, domácí smažené maso, sýrové obalování recept, křehké řízky se sýrem, smažené medailonky, sýrové těstíčko na maso, rychlá večeře řízky, české řízky se sýrem, rodinné smažené recepty, chutné maso se sýrem, vepřové řízky rychlé, obalované maso bez strouhanky
    Obtížnost:
    1
    Doba přípravy
    do 30min
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Iveta Kotalová
  • Zapečený žampionový řízek

     -
    Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00
    Zapečené řízky s žampiony a smetanou zapečené řízky se smetanou, řízky se žampiony, houbová omáčka na řízky, vepřové nebo kuřecí řízky z trouby, smetanové řízky recept, žampiony na smetaně, zapékané maso se sýrem, jednoduché zapečené maso, řízky v troubě recept, česká kuchyně maso, houbová směs se smetanou
    Obtížnost:
    1
    Doba přípravy
    do 1hod
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Iveta Kotalová

Jak vybrat překapávač?

V čem jsou rozdíly a na jakém principu překapávač na kávu funguje?

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!