Recept na Restovaná játra
Ingredience pro recept
| 500 g | vepřových jater |
| 1 dcl | oleje |
| 2 lžíce | medu |
| 2 lžíce | worcestrová omáčka |
| 1 ks | lilku |
| 1 ks | malé cukety |
| 10 ks | sušených rajčat |
| 0,5 ks | řapíkatého celeru |
| steakové koření |
Vepřová játra nakrájeme na plátky a naložíme do medu a worchestru, poté orestujeme. Nakrájený lilek (vypocený), cuketu, sušená rajčata a proužky řapíkatého celeru zasypeme steakovým kořením a také orestujeme. Do pánve přidáme medovo-worchestrovou marinádu a prohřejeme. Na talíř vyskládáme pyramidku ze zeleniny a játra a přelijeme marinádou.
Játra se zeleninou
(Autor: Ludmila Janoušková)
INGREDIENCE:
- Vepřová játra (na plátky)
- Med
- Worcestershire omáčka
- Lilek (vypocený a nakrájený)
- Cuketa (na kousky)
- Sušená rajčata (na proužky)
- Řapíkatý celer (na proužky)
- Steakové koření
- Olej (na restování)
POSTUP:
1) Marinování jater
Vepřová játra nakrájíme na plátky.
Naložíme je do směsi medu a worcesteru.
Necháme alespoň 30 minut marinovat.
2) Restování jater
Játra vyjmeme z marinády a orestujeme na rozpáleném oleji.
Opečená játra dáme stranou, marinádu si ponecháme.
3) Zelenina
Lilek nakrájíme, posolíme a necháme „vypotit“, poté opláchneme a osušíme.
Cuketu, sušená rajčata i řapíkatý celer nakrájíme na kousky nebo proužky.
Zeleninu zasypeme steakovým kořením a orestujeme na pánvi.
4) Dokončení
Do pánve se zeleninou přidáme odloženou medovo-worcestrovou marinádu.
Necháme krátce prohřát.
5) Servírování
Na talíř vytvoříme „pyramidku“ ze zeleniny.
Navrch položíme opečená játra.
Přelijeme teplou marinádou.
TIPY:
- Játra restuj krátce, aby zůstala měkká.
- Sušená rajčata lze nahradit čerstvými nebo cherry rajčaty.
- Skvělá příloha: rýže, bulgur, kuskus nebo čerstvé pečivo.
Komentáře k receptu:
Přidat nový komentář
- Autor: Jakub B.03. srpna 2023 ve 16:09Játra ty já můžu a na tenhle recept nedám dopustit.. bomba
- Autor: Pavlos12. května 2020 ve 02:00Tak tohle byla dost luxusní flákota
Podobné recepty
-
Játra v kukuřičné krustě
Smažená játra v kukuřičných lupínkách smažená játra, játra v kukuřičných lupínkách, kuřecí játra, vepřová játra, obalování v kukuřičných lupínkách, smažené játra, domácí recept, křupavá játra, jednoduchý recept, játrové pokrmy, česká kuchyně, rychlý oběd, vaření, jídlo- Obtížnost:
- 1
- Doba přípravy
- do 1hod
- Pro koho
- Ostatní
- Příležitost
- Běžný den
- Autor
- Iveta Kotalová
-
Křenová omáčka
Dobrá omáčka k vařenému jazyku. omáčka ke jazyku, křenová omáčka, bešamel, vařený jazyk, uzený jazyk, česká kuchyně, domácí recept, křen, smetanová omáčka, bešamelový základ, vařené maso, omáčka s křenem, tradiční recept, vaření, jídlo- Obtížnost:
- 2
- Doba přípravy
- do 1hod
- Pro koho
- Ostatní
- Příležitost
- Běžný den
- Autor
- Iveta Kotalová
-
Drůbeží játra na slanině
Kuřecí nebo krůtí játra se slaninou kuřecí játra, krůtí játra, játra se slaninou, špek, drcený kmín, solamyl, jednoduchý recept, česká kuchyně, játrová omáčka, játrové jídlo, domácí recept, rýže, bramborová kaše, pečené játra, vaření, jídlo- Obtížnost:
- 1
- Doba přípravy
- do 1hod
- Pro koho
- Ostatní
- Příležitost
- Běžný den
- Autor
- Iveta Kotalová






