Recept na Restovaná játra

přidal(a) Administrátor
4/5
   ( 6 hlasů)
2 komentáře
Obtížnost: 1
Doba přípravy: do 30min
Pro koho: Ostatní
Příležitost: Běžný den
Restovaná játra

Ingredience pro recept

500 gvepřových jater
1 dcloleje
2 lžícemedu
2 lžíceworcestrová omáčka
1 kslilku
1 ksmalé cukety
10 kssušených rajčat
0,5 ksřapíkatého celeru
steakové koření
Játra se zeleninou podle Ludmily Janouškové játra se zeleninou recept, vepřová játra na pánvi, játra v medu a worcesteru, ludmila janoušková recept, restovaná játra se zeleninou, cuketa a lilek s masem, játra se sušenými rajčaty, řapíkatý celer recept, rychlá játrová směs, steakové koření zelenina, originální recepty z jater, zdravá játrová jídla, medová marináda na maso, játra s omáčkou, české recepty z drobů, lehká večeře s játry, zeleninová pánev s játry, pikantní játra, domácí játrové recepty, fitness jídlo s játry

Vepřová játra nakrájeme na plátky a naložíme do medu a worchestru, poté orestujeme. Nakrájený lilek (vypocený), cuketu, sušená rajčata a proužky řapíkatého celeru zasypeme steakovým kořením a také orestujeme. Do pánve přidáme medovo-worchestrovou marinádu a prohřejeme. Na talíř vyskládáme pyramidku ze zeleniny a játra a přelijeme marinádou.

 

Játra se zeleninou
(Autor: Ludmila Janoušková)

INGREDIENCE:
- Vepřová játra (na plátky)
- Med
- Worcestershire omáčka
- Lilek (vypocený a nakrájený)
- Cuketa (na kousky)
- Sušená rajčata (na proužky)
- Řapíkatý celer (na proužky)
- Steakové koření
- Olej (na restování)

POSTUP:

1) Marinování jater
Vepřová játra nakrájíme na plátky.
Naložíme je do směsi medu a worcesteru.
Necháme alespoň 30 minut marinovat.

2) Restování jater
Játra vyjmeme z marinády a orestujeme na rozpáleném oleji.
Opečená játra dáme stranou, marinádu si ponecháme.

3) Zelenina
Lilek nakrájíme, posolíme a necháme „vypotit“, poté opláchneme a osušíme.
Cuketu, sušená rajčata i řapíkatý celer nakrájíme na kousky nebo proužky.
Zeleninu zasypeme steakovým kořením a orestujeme na pánvi.

4) Dokončení
Do pánve se zeleninou přidáme odloženou medovo-worcestrovou marinádu.
Necháme krátce prohřát.

5) Servírování
Na talíř vytvoříme „pyramidku“ ze zeleniny.
Navrch položíme opečená játra.
Přelijeme teplou marinádou.

TIPY:
- Játra restuj krátce, aby zůstala měkká.
- Sušená rajčata lze nahradit čerstvými nebo cherry rajčaty.
- Skvělá příloha: rýže, bulgur, kuskus nebo čerstvé pečivo.

Komentáře k receptu:

Přidat nový komentář


  • Autor: Jakub B.03. srpna 2023 ve 16:09
    Játra ty já můžu a na tenhle recept nedám dopustit.. bomba
  • Autor: Pavlos12. května 2020 ve 02:00
    Tak tohle byla dost luxusní flákota

Podobné recepty

  • Játra v kukuřičné krustě

     -
    Hodnocení receptu je 4.33Hodnocení receptu je 4.33Hodnocení receptu je 4.33Hodnocení receptu je 4.33Z celkového počtu 5
    Smažená játra v kukuřičných lupínkách smažená játra, játra v kukuřičných lupínkách, kuřecí játra, vepřová játra, obalování v kukuřičných lupínkách, smažené játra, domácí recept, křupavá játra, jednoduchý recept, játrové pokrmy, česká kuchyně, rychlý oběd, vaření, jídlo
    Obtížnost:
    1
    Doba přípravy
    do 1hod
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Iveta Kotalová
  • Křenová omáčka

     - s jazykem
    Hodnocení receptu je 4.17Hodnocení receptu je 4.17Hodnocení receptu je 4.17Hodnocení receptu je 4.17Z celkového počtu 5
    Dobrá omáčka k vařenému jazyku. omáčka ke jazyku, křenová omáčka, bešamel, vařený jazyk, uzený jazyk, česká kuchyně, domácí recept, křen, smetanová omáčka, bešamelový základ, vařené maso, omáčka s křenem, tradiční recept, vaření, jídlo
    Obtížnost:
    2
    Doba přípravy
    do 1hod
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Iveta Kotalová
  • Drůbeží játra na slanině

     - foto-Nikola Behenská
    Hodnocení receptu je 4.00Hodnocení receptu je 4.00Hodnocení receptu je 4.00Hodnocení receptu je 4.00Z celkového počtu 5
    Kuřecí nebo krůtí játra se slaninou kuřecí játra, krůtí játra, játra se slaninou, špek, drcený kmín, solamyl, jednoduchý recept, česká kuchyně, játrová omáčka, játrové jídlo, domácí recept, rýže, bramborová kaše, pečené játra, vaření, jídlo
    Obtížnost:
    1
    Doba přípravy
    do 1hod
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Iveta Kotalová

Jak vybrat překapávač?

V čem jsou rozdíly a na jakém principu překapávač na kávu funguje?

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!