Recept na Ražniči z vepřového maso
Ingredience pro recept
| 500 g | vepřového masa |
| 150 g | slaniny |
| 1 ks | papriky |
| 250 g | žampionů |
| 2 ks | cibule |
| 60 g | oleje |
| sůl | |
| mletý černý pepř | |
| mletá paprika |
Vepřové maso (plecko, kýta) nakrájíme na kostičky, dáme do misky osolíme a okořeníme (mletý pepř, mletá paprika, grilovací koření apod.) zakápneme olejem, zamícháme a necháme chvilku odležet. Mezitím si nakráníme na kostičky slaninu nebo klobásku a syrovou papriku. Hlavičky žampionů necháme podle velikosti celé nebo je překrojíme napůl. Cibuli nakrájíme na kolečka nebo ji rozkrojíme na čtvrtky.
Na kovovou jehlu nebo špejli napichujeme střídavě maso, slaninu, cibulu, papriku a žampiony. Připravené jehly dáme do pekáčku podlejeme trochou vody a dáme do trouby péci cca 50min při 200-220 st.C. Během pečení jehly opatrně obrátíme aby se maso opeklo i z druhé strany.
Podáváme s vařenými brambory nebo hranolkami.
Maso na jehle
INGREDIENCE:
- Vepřové maso (plecko nebo kýta), na kostičky
- Sůl
- Mletý pepř
- Mletá paprika
- Grilovací koření (dle chuti)
- Olej
- Slanina nebo klobása (na kostičky)
- Paprika (na kousky)
- Žampiony (celé nebo překrojené)
- Cibule (kolečka nebo čtvrtky)
- Voda (na podlití)
- Kovové jehly nebo špejle
POSTUP:
1) Příprava masa
Vepřové maso nakrájíme na kostičky.
Osolíme, okořeníme pepřem, paprikou a grilovacím kořením.
Zakápneme olejem, promícháme a necháme chvíli odležet.
2) Zelenina a ostatní suroviny
Slaninu nebo klobásu nakrájíme na kostičky.
Papriky na větší kousky.
Žampiony necháme celé nebo rozkrojíme.
Cibuli nakrájíme na kolečka nebo čtvrtky.
3) Napichování
Na jehlu nebo špejli střídavě napichujeme:
– maso
– slaninu/klobásu
– cibuli
– papriku
– žampiony
4) Pečení
Jehly vložíme do pekáčku.
Podlijeme trochou vody.
Pečeme při 200–220 °C zhruba 50 minut.
Během pečení jehly opatrně obrátíme, aby se maso upeklo ze všech stran.
5) Podávání
Podáváme s vařenými bramborami, hranolkami nebo pečivem.
TIPY:
- Pro šťavnatější chuť přidej i pár kapek sojové omáčky.
- Skvělé také na grilu nebo kontaktním grilu.
- Před napichováním můžeš maso naložit i přes noc.
Komentáře k receptu:
Přidat nový komentář
Podobné recepty
-
Řízek po wallisersku
Řízky se sýrem a kapií řízky se sýrem a kapií, maso se sýrem recept, řízky s oreganem, jednoduché řízky na pánvi, vepřové řízky se sýrem, kuřecí řízky s kapí, maso se zeleninou a sýrem, rychlé smažené maso, sýr na řízcích recept, české řízkové recepty, roztavený sýr na masu, křehké řízky recept, řízky na oleji, masové plátky se sýrem, oběd pro rodinu maso, recepty s kapií, moderní řízky s doplňky, domácí večeře maso, jednoduché smažené řízky, rychlé recepty na řízky- Obtížnost:
- 1
- Doba přípravy
- do 1hod
- Pro koho
- Ostatní
- Příležitost
- Běžný den
- Autor
- Iveta Kotalová
-
Řízek po tessinsku
Řízky v sýrovém těstíčku řízky v sýrovém těstíčku, medailonky v sýrové směsi, maso v sýru recept, sýrové řízky recept, rychlé smažené maso, kuřecí řízky v těstíčku, vepřové řízky se sýrem, sýr a vejce obal, jednoduché řízky na pánvi, domácí smažené maso, sýrové obalování recept, křehké řízky se sýrem, smažené medailonky, sýrové těstíčko na maso, rychlá večeře řízky, české řízky se sýrem, rodinné smažené recepty, chutné maso se sýrem, vepřové řízky rychlé, obalované maso bez strouhanky- Obtížnost:
- 1
- Doba přípravy
- do 30min
- Pro koho
- Ostatní
- Příležitost
- Běžný den
- Autor
- Iveta Kotalová
-
Zapečený žampionový řízek
Zapečené řízky s žampiony a smetanou zapečené řízky se smetanou, řízky se žampiony, houbová omáčka na řízky, vepřové nebo kuřecí řízky z trouby, smetanové řízky recept, žampiony na smetaně, zapékané maso se sýrem, jednoduché zapečené maso, řízky v troubě recept, česká kuchyně maso, houbová směs se smetanou- Obtížnost:
- 1
- Doba přípravy
- do 1hod
- Pro koho
- Ostatní
- Příležitost
- Běžný den
- Autor
- Iveta Kotalová








