Recept na Ražniči z vepřového maso

přidal(a) Iveta Kotalová
3/5
   ( 2 hlasů)
0 komentářů
Obtížnost: 2
Doba přípravy: do 1hod
Pro koho: Ostatní
Příležitost: Běžný den

Maso na jehle maso na jehle, špízy z vepřového masa, vepřové špízy recept, vepřové maso na jehle, masové jehly v troubě, špíz se zeleninou, maso se slaninou špíz, domácí špíz recept, maso paprika žampiony, pečené špízy v troubě, jednoduché masové špízy, grilovací jehly recept, české špízy z trouby, střídavé napichování masa, klobása na špízu, žampionové špízy, vepřové kostky recept, pečené maso se zeleninou, rodinná večeře maso, masové jehly na gril i do trouby
Ražniči z vepřového maso 1
  • Ražniči z vepřového maso -
  • Ražniči z vepřového maso - ingredience
  • Ražniči z vepřového maso - příprava

Ingredience pro recept

500 gvepřového masa
150 gslaniny
1 kspapriky
250 gžampionů
2 kscibule
60 goleje
sůl
mletý černý pepř
mletá paprika

Vepřové maso (plecko, kýta) nakrájíme na kostičky, dáme do misky osolíme a okořeníme (mletý pepř, mletá paprika, grilovací koření apod.) zakápneme olejem, zamícháme a necháme chvilku odležet. Mezitím si nakráníme na kostičky slaninu nebo klobásku a syrovou papriku. Hlavičky žampionů necháme podle velikosti celé nebo je překrojíme napůl. Cibuli nakrájíme na kolečka nebo ji rozkrojíme na čtvrtky.

Na kovovou jehlu nebo špejli napichujeme střídavě maso, slaninu, cibulu, papriku a žampiony. Připravené jehly dáme do pekáčku podlejeme trochou vody a dáme do trouby péci cca 50min při 200-220 st.C. Během pečení jehly opatrně obrátíme aby se maso opeklo i z druhé strany.

Podáváme s vařenými brambory nebo hranolkami.

Maso na jehle

INGREDIENCE:
- Vepřové maso (plecko nebo kýta), na kostičky
- Sůl
- Mletý pepř
- Mletá paprika
- Grilovací koření (dle chuti)
- Olej
- Slanina nebo klobása (na kostičky)
- Paprika (na kousky)
- Žampiony (celé nebo překrojené)
- Cibule (kolečka nebo čtvrtky)
- Voda (na podlití)
- Kovové jehly nebo špejle

POSTUP:

1) Příprava masa
Vepřové maso nakrájíme na kostičky.
Osolíme, okořeníme pepřem, paprikou a grilovacím kořením.
Zakápneme olejem, promícháme a necháme chvíli odležet.

2) Zelenina a ostatní suroviny
Slaninu nebo klobásu nakrájíme na kostičky.
Papriky na větší kousky.
Žampiony necháme celé nebo rozkrojíme.
Cibuli nakrájíme na kolečka nebo čtvrtky.

3) Napichování
Na jehlu nebo špejli střídavě napichujeme:
– maso  
– slaninu/klobásu  
– cibuli  
– papriku  
– žampiony  

4) Pečení
Jehly vložíme do pekáčku.
Podlijeme trochou vody.
Pečeme při 200–220 °C zhruba 50 minut.
Během pečení jehly opatrně obrátíme, aby se maso upeklo ze všech stran.

5) Podávání
Podáváme s vařenými bramborami, hranolkami nebo pečivem.

TIPY:
- Pro šťavnatější chuť přidej i pár kapek sojové omáčky.
- Skvělé také na grilu nebo kontaktním grilu.
- Před napichováním můžeš maso naložit i přes noc.

Komentáře k receptu:

Přidat nový komentář



Podobné recepty

  • Řízek po wallisersku

     - Řízek po wallisersku.jpg
    Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00
    Řízky se sýrem a kapií řízky se sýrem a kapií, maso se sýrem recept, řízky s oreganem, jednoduché řízky na pánvi, vepřové řízky se sýrem, kuřecí řízky s kapí, maso se zeleninou a sýrem, rychlé smažené maso, sýr na řízcích recept, české řízkové recepty, roztavený sýr na masu, křehké řízky recept, řízky na oleji, masové plátky se sýrem, oběd pro rodinu maso, recepty s kapií, moderní řízky s doplňky, domácí večeře maso, jednoduché smažené řízky, rychlé recepty na řízky
    Obtížnost:
    1
    Doba přípravy
    do 1hod
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Iveta Kotalová
  • Řízek po tessinsku

     - Řízek po tessinsku.jpg
    Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00
    Řízky v sýrovém těstíčku řízky v sýrovém těstíčku, medailonky v sýrové směsi, maso v sýru recept, sýrové řízky recept, rychlé smažené maso, kuřecí řízky v těstíčku, vepřové řízky se sýrem, sýr a vejce obal, jednoduché řízky na pánvi, domácí smažené maso, sýrové obalování recept, křehké řízky se sýrem, smažené medailonky, sýrové těstíčko na maso, rychlá večeře řízky, české řízky se sýrem, rodinné smažené recepty, chutné maso se sýrem, vepřové řízky rychlé, obalované maso bez strouhanky
    Obtížnost:
    1
    Doba přípravy
    do 30min
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Iveta Kotalová
  • Zapečený žampionový řízek

     -
    Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00
    Zapečené řízky s žampiony a smetanou zapečené řízky se smetanou, řízky se žampiony, houbová omáčka na řízky, vepřové nebo kuřecí řízky z trouby, smetanové řízky recept, žampiony na smetaně, zapékané maso se sýrem, jednoduché zapečené maso, řízky v troubě recept, česká kuchyně maso, houbová směs se smetanou
    Obtížnost:
    1
    Doba přípravy
    do 1hod
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Iveta Kotalová

Jak vybrat překapávač?

V čem jsou rozdíly a na jakém principu překapávač na kávu funguje?

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!