Recept na Pražský flamendr

přidal(a) Iveta Kotalová
4/5
   ( 1 hlasů)
0 komentářů
Obtížnost: 1
Doba přípravy: do 1,5hod
Pro koho: Ostatní
Příležitost: Běžný den
Vepřový guláš.jpg

Ingredience pro recept

600 gvepřové plece
olej
2 kscibule
sůl
pepř
70 grajského protlaku
1 lžícemleté sladké papriky
1 kostkamasoxu
1 ksbrambor
2 stroužkyčesneku
majoránka
Vepřový guláš vepřový guláš recept, český vepřový guláš, guláš s bramborem, hustý guláš recept, guláš se sladkou paprikou, tradiční české guláše, vepřové maso na guláš, domácí gulášová omáčka, guláš s cibulí a česnekem, zahuštěný guláš bramborem, jednoduchý guláš recept, masox guláš, dušené vepřové maso recept, česká kuchyně maso, guláš s knedlíkem, rodinné gulášové recepty, rychlý vepřový guláš, omáčka s majoránkou, domácí české jídlo, recepty na guláš krok za krokem

Maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na kostky. V kastrolu opečeme dozlatova nahrubo nakrájenou cibuli, přidáme maso, sůl, pepř, a vše orestujeme. Dále přidáme rajský protlak, sladkou papriku, promícháme, podlijeme vodou, přidáme masox a pod pokličkou dusíme, až je maso skoro měkké. Brambor oloupeme, nastrouháme najemno, vmícháme do guláše a pomalu vaříme, až zhoustne. Hotovou směs dochutíme česnekem utřeným se solí, majoránkou a podáváme s knedlíky, noky nebo pečivem.

 

Vepřový guláš

INGREDIENCE:
- Vepřové maso (na kostky)
- Cibule (nahrubo)
- Sůl
- Pepř
- Rajský protlak
- Sladká paprika
- Voda
- Masox nebo vývar
- Brambor (1 kus, najemno nastrouhaný)
- Česnek (utřený se solí)
- Majoránka
- Olej nebo sádlo na opečení

POSTUP:

1) Maso
Vepřové maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na střední kostky.

2) Cibule
V kastrolu rozehřejeme olej nebo sádlo.
Nahrubo nakrájenou cibuli opečeme dozlatova.

3) Restování masa
K cibuli přidáme maso.
Osolíme, opepříme a zprudka orestujeme.

4) Základ guláše
Přidáme rajský protlak a sladkou papriku.
Krátce promícháme, aby se koření rozvonělo.
Podlijeme vodou a přidáme masox nebo část vývaru.

5) Dušení
Zakryjeme a dusíme, dokud maso není téměř měkké.

6) Zahuštění bramborem
Oloupaný brambor nastrouháme najemno.
Vmícháme ho do guláše a pomalu vaříme, dokud směs nezhoustne.

7) Dochucení
Přidáme utřený česnek se solí, majoránku a dle chuti ještě dosolíme či dopepříme.

8) Podávání
Podáváme s houskovým knedlíkem, bramborovými noky nebo čerstvým pečivem.

TIPY:
- Přidáním hrstky kmínu získá guláš výraznější chuť.
- Místo vody použij plný vývar – guláš bude silnější.
- Brambor je skvělé přírodní zahušťovadlo a dodá guláši jemnost.

Komentáře k receptu:

Přidat nový komentář



Podobné recepty

  • Řízek po wallisersku

     - Řízek po wallisersku.jpg
    Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00
    Řízky se sýrem a kapií řízky se sýrem a kapií, maso se sýrem recept, řízky s oreganem, jednoduché řízky na pánvi, vepřové řízky se sýrem, kuřecí řízky s kapí, maso se zeleninou a sýrem, rychlé smažené maso, sýr na řízcích recept, české řízkové recepty, roztavený sýr na masu, křehké řízky recept, řízky na oleji, masové plátky se sýrem, oběd pro rodinu maso, recepty s kapií, moderní řízky s doplňky, domácí večeře maso, jednoduché smažené řízky, rychlé recepty na řízky
    Obtížnost:
    1
    Doba přípravy
    do 1hod
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Iveta Kotalová
  • Řízek po tessinsku

     - Řízek po tessinsku.jpg
    Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00
    Řízky v sýrovém těstíčku řízky v sýrovém těstíčku, medailonky v sýrové směsi, maso v sýru recept, sýrové řízky recept, rychlé smažené maso, kuřecí řízky v těstíčku, vepřové řízky se sýrem, sýr a vejce obal, jednoduché řízky na pánvi, domácí smažené maso, sýrové obalování recept, křehké řízky se sýrem, smažené medailonky, sýrové těstíčko na maso, rychlá večeře řízky, české řízky se sýrem, rodinné smažené recepty, chutné maso se sýrem, vepřové řízky rychlé, obalované maso bez strouhanky
    Obtížnost:
    1
    Doba přípravy
    do 30min
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Iveta Kotalová
  • Zapečený žampionový řízek

     -
    Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00
    Zapečené řízky s žampiony a smetanou zapečené řízky se smetanou, řízky se žampiony, houbová omáčka na řízky, vepřové nebo kuřecí řízky z trouby, smetanové řízky recept, žampiony na smetaně, zapékané maso se sýrem, jednoduché zapečené maso, řízky v troubě recept, česká kuchyně maso, houbová směs se smetanou
    Obtížnost:
    1
    Doba přípravy
    do 1hod
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Iveta Kotalová

Jak vybrat překapávač?

V čem jsou rozdíly a na jakém principu překapávač na kávu funguje?

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!