Recept na Pražský flamendr
Ingredience pro recept
| 600 g | vepřové plece |
| olej | |
| 2 ks | cibule |
| sůl | |
| pepř | |
| 70 g | rajského protlaku |
| 1 lžíce | mleté sladké papriky |
| 1 kostka | masoxu |
| 1 ks | brambor |
| 2 stroužky | česneku |
| majoránka |
Maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na kostky. V kastrolu opečeme dozlatova nahrubo nakrájenou cibuli, přidáme maso, sůl, pepř, a vše orestujeme. Dále přidáme rajský protlak, sladkou papriku, promícháme, podlijeme vodou, přidáme masox a pod pokličkou dusíme, až je maso skoro měkké. Brambor oloupeme, nastrouháme najemno, vmícháme do guláše a pomalu vaříme, až zhoustne. Hotovou směs dochutíme česnekem utřeným se solí, majoránkou a podáváme s knedlíky, noky nebo pečivem.
Vepřový guláš
INGREDIENCE:
- Vepřové maso (na kostky)
- Cibule (nahrubo)
- Sůl
- Pepř
- Rajský protlak
- Sladká paprika
- Voda
- Masox nebo vývar
- Brambor (1 kus, najemno nastrouhaný)
- Česnek (utřený se solí)
- Majoránka
- Olej nebo sádlo na opečení
POSTUP:
1) Maso
Vepřové maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na střední kostky.
2) Cibule
V kastrolu rozehřejeme olej nebo sádlo.
Nahrubo nakrájenou cibuli opečeme dozlatova.
3) Restování masa
K cibuli přidáme maso.
Osolíme, opepříme a zprudka orestujeme.
4) Základ guláše
Přidáme rajský protlak a sladkou papriku.
Krátce promícháme, aby se koření rozvonělo.
Podlijeme vodou a přidáme masox nebo část vývaru.
5) Dušení
Zakryjeme a dusíme, dokud maso není téměř měkké.
6) Zahuštění bramborem
Oloupaný brambor nastrouháme najemno.
Vmícháme ho do guláše a pomalu vaříme, dokud směs nezhoustne.
7) Dochucení
Přidáme utřený česnek se solí, majoránku a dle chuti ještě dosolíme či dopepříme.
8) Podávání
Podáváme s houskovým knedlíkem, bramborovými noky nebo čerstvým pečivem.
TIPY:
- Přidáním hrstky kmínu získá guláš výraznější chuť.
- Místo vody použij plný vývar – guláš bude silnější.
- Brambor je skvělé přírodní zahušťovadlo a dodá guláši jemnost.
Komentáře k receptu:
Přidat nový komentář
Podobné recepty
-
Řízek po wallisersku
Řízky se sýrem a kapií řízky se sýrem a kapií, maso se sýrem recept, řízky s oreganem, jednoduché řízky na pánvi, vepřové řízky se sýrem, kuřecí řízky s kapí, maso se zeleninou a sýrem, rychlé smažené maso, sýr na řízcích recept, české řízkové recepty, roztavený sýr na masu, křehké řízky recept, řízky na oleji, masové plátky se sýrem, oběd pro rodinu maso, recepty s kapií, moderní řízky s doplňky, domácí večeře maso, jednoduché smažené řízky, rychlé recepty na řízky- Obtížnost:
- 1
- Doba přípravy
- do 1hod
- Pro koho
- Ostatní
- Příležitost
- Běžný den
- Autor
- Iveta Kotalová
-
Řízek po tessinsku
Řízky v sýrovém těstíčku řízky v sýrovém těstíčku, medailonky v sýrové směsi, maso v sýru recept, sýrové řízky recept, rychlé smažené maso, kuřecí řízky v těstíčku, vepřové řízky se sýrem, sýr a vejce obal, jednoduché řízky na pánvi, domácí smažené maso, sýrové obalování recept, křehké řízky se sýrem, smažené medailonky, sýrové těstíčko na maso, rychlá večeře řízky, české řízky se sýrem, rodinné smažené recepty, chutné maso se sýrem, vepřové řízky rychlé, obalované maso bez strouhanky- Obtížnost:
- 1
- Doba přípravy
- do 30min
- Pro koho
- Ostatní
- Příležitost
- Běžný den
- Autor
- Iveta Kotalová
-
Zapečený žampionový řízek
Zapečené řízky s žampiony a smetanou zapečené řízky se smetanou, řízky se žampiony, houbová omáčka na řízky, vepřové nebo kuřecí řízky z trouby, smetanové řízky recept, žampiony na smetaně, zapékané maso se sýrem, jednoduché zapečené maso, řízky v troubě recept, česká kuchyně maso, houbová směs se smetanou- Obtížnost:
- 1
- Doba přípravy
- do 1hod
- Pro koho
- Ostatní
- Příležitost
- Běžný den
- Autor
- Iveta Kotalová





