Recept na Plněný vepřový řízek

přidal(a) Iveta Kotalová
5/5
   ( 1 hlasů)
0 komentářů
Obtížnost: 2
Doba přípravy: do 1hod
Pro koho: Ostatní
Příležitost: Běžný den
Plněný vepřový řízek.jpg

Ingredience pro recept

1 kstvrdšího rohlíku
80 gmletého masa
2 lžícesekané petrželky
2 ksžloutky
sůl
mletý černý pepř
4 ks vepřového masa
500 gpórku
240 gžampionů
2 stroužkyčesneku
200 gzakysané smetany
12 lžicvývaru
10 lžicbílého vína
Plátky masa plněné mletým masem plněné plátky masa, maso plněné mletým masem, masové kapsy recept, řízky s náplní, plněné řízky se zeleninou, smetanová omáčka k masu, houbová omáčka recept, mleté maso nádivka, kapsa v mase recept, dušené maso se smetanou, večeře z mletého masa, slavnostní masový pokrm, plněné maso v omáčce, česká kuchyně maso recepty, vepřové kapsy recept, hovězí plněné maso, řízky na pánvi recept, omáčka s vínem a smetanou, maso se zeleninou a omáčkou, rodinné masové jídlo

Rohlík namočíme ve vodě, rozmačkáme a dobře promícháme s mletým masem, petrželí a žloutky. Okořeníme solí a pepřem. Do řízků vyřízneme hluboké kapsy, které naplníme masovou směsí a zašijeme nití.

Pórek a houby nakrájíme na plátky, česnek vylisujeme a vše dusíme se zakysanou smetanou, bílým vínem a vývarem asi 15 minut.

Řízky smažíme v rozpáleném tuku z každé strany asi 4 minuty a na slabém plameni necháme ještě asi 4 minuty podusit.

Z dušené zeleniny slijeme šťávu a uložíme ji na teplé místo. Šťávu krátce povaříme, ochutíme pepřem a solí. Z řízků odstraníme nitě. Podáváme se zeleninou, polijeme omáčkou a nakonec posypeme petrželí.

 

Plátky masa plněné mletým masem

INGREDIENCE:
MASO:
- Plátky masa (vepřové, hovězí nebo krůtí)
- Sůl
- Pepř
- Tuk/olej na smažení
- Jehla nebo nit na zašití kapes

NÁPLŇ:
- Mleté maso
- Rohlík (namočený ve vodě)
- Petržel (nasekaná)
- Žloutky
- Sůl
- Pepř

ZELENINA A OMÁČKA:
- Pórek (na plátky)
- Houby (na plátky)
- Česnek (prolisovaný)
- Zakysaná smetana
- Bílé víno
- Vývar
- Petrželka (na posypání)

POSTUP:

1) Náplň
Rohlík namočíme ve vodě, vymačkáme a smícháme s mletým masem.
Přidáme petrželku, žloutky, sůl a pepř.
Vše důkladně promícháme.

2) Kapsy v mase
Do každého plátku masa vyřízneme hlubokou kapsu.
Naplníme masovou směsí a kapsu zašijeme nití nebo překryjeme párátky.
Maso osolíme a opepříme i zvenku.

3) Zeleninový základ
Pórek a houby nakrájíme na plátky.
Na pánvi je společně s česnekem podusíme se zakysanou smetanou, vínem a vývarem cca 15 minut.
Zeleninu poté scedíme – šťávu necháme v pánvi na omáčku, zeleninu uložíme na teplé místo.

4) Smažení řízků
Řízky smažíme v rozpáleném tuku z každé strany asi 4 minuty.
Poté stáhneme plamen a podusíme ještě asi 4 minuty, aby se maso dobře propeklo.

5) Omáčka
Do pánve s tekutinou ze zeleniny vrátíme výpek.
Krátce povaříme, dochutíme pepřem a solí.

6) Dokončení
Z řízků odstraníme nitě.
Podáváme je se zeleninou, přelijeme omáčkou a posypeme čerstvou petrželí.

TIPY:
- Náplň lze obohatit o slaninu nebo strouhaný sýr.
- Omáčku můžeš zjemnit lžičkou másla.
- Výborná příloha: rýže, brambory, bramborová kaše nebo těstoviny.

Komentáře k receptu:

Přidat nový komentář



Podobné recepty

  • Řízek po wallisersku

     - Řízek po wallisersku.jpg
    Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00
    Řízky se sýrem a kapií řízky se sýrem a kapií, maso se sýrem recept, řízky s oreganem, jednoduché řízky na pánvi, vepřové řízky se sýrem, kuřecí řízky s kapí, maso se zeleninou a sýrem, rychlé smažené maso, sýr na řízcích recept, české řízkové recepty, roztavený sýr na masu, křehké řízky recept, řízky na oleji, masové plátky se sýrem, oběd pro rodinu maso, recepty s kapií, moderní řízky s doplňky, domácí večeře maso, jednoduché smažené řízky, rychlé recepty na řízky
    Obtížnost:
    1
    Doba přípravy
    do 1hod
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Iveta Kotalová
  • Řízek po tessinsku

     - Řízek po tessinsku.jpg
    Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00
    Řízky v sýrovém těstíčku řízky v sýrovém těstíčku, medailonky v sýrové směsi, maso v sýru recept, sýrové řízky recept, rychlé smažené maso, kuřecí řízky v těstíčku, vepřové řízky se sýrem, sýr a vejce obal, jednoduché řízky na pánvi, domácí smažené maso, sýrové obalování recept, křehké řízky se sýrem, smažené medailonky, sýrové těstíčko na maso, rychlá večeře řízky, české řízky se sýrem, rodinné smažené recepty, chutné maso se sýrem, vepřové řízky rychlé, obalované maso bez strouhanky
    Obtížnost:
    1
    Doba přípravy
    do 30min
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Iveta Kotalová
  • Zapečený žampionový řízek

     -
    Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00
    Zapečené řízky s žampiony a smetanou zapečené řízky se smetanou, řízky se žampiony, houbová omáčka na řízky, vepřové nebo kuřecí řízky z trouby, smetanové řízky recept, žampiony na smetaně, zapékané maso se sýrem, jednoduché zapečené maso, řízky v troubě recept, česká kuchyně maso, houbová směs se smetanou
    Obtížnost:
    1
    Doba přípravy
    do 1hod
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Iveta Kotalová

Jak vybrat překapávač?

V čem jsou rozdíly a na jakém principu překapávač na kávu funguje?

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!