Recept na Plněný vepřový řízek
Ingredience pro recept
| 1 ks | tvrdšího rohlíku |
| 80 g | mletého masa |
| 2 lžíce | sekané petrželky |
| 2 ks | žloutky |
| sůl | |
| mletý černý pepř | |
| 4 ks | vepřového masa |
| 500 g | pórku |
| 240 g | žampionů |
| 2 stroužky | česneku |
| 200 g | zakysané smetany |
| 12 lžic | vývaru |
| 10 lžic | bílého vína |
Rohlík namočíme ve vodě, rozmačkáme a dobře promícháme s mletým masem, petrželí a žloutky. Okořeníme solí a pepřem. Do řízků vyřízneme hluboké kapsy, které naplníme masovou směsí a zašijeme nití.
Pórek a houby nakrájíme na plátky, česnek vylisujeme a vše dusíme se zakysanou smetanou, bílým vínem a vývarem asi 15 minut.
Řízky smažíme v rozpáleném tuku z každé strany asi 4 minuty a na slabém plameni necháme ještě asi 4 minuty podusit.
Z dušené zeleniny slijeme šťávu a uložíme ji na teplé místo. Šťávu krátce povaříme, ochutíme pepřem a solí. Z řízků odstraníme nitě. Podáváme se zeleninou, polijeme omáčkou a nakonec posypeme petrželí.
Plátky masa plněné mletým masem
INGREDIENCE:
MASO:
- Plátky masa (vepřové, hovězí nebo krůtí)
- Sůl
- Pepř
- Tuk/olej na smažení
- Jehla nebo nit na zašití kapes
NÁPLŇ:
- Mleté maso
- Rohlík (namočený ve vodě)
- Petržel (nasekaná)
- Žloutky
- Sůl
- Pepř
ZELENINA A OMÁČKA:
- Pórek (na plátky)
- Houby (na plátky)
- Česnek (prolisovaný)
- Zakysaná smetana
- Bílé víno
- Vývar
- Petrželka (na posypání)
POSTUP:
1) Náplň
Rohlík namočíme ve vodě, vymačkáme a smícháme s mletým masem.
Přidáme petrželku, žloutky, sůl a pepř.
Vše důkladně promícháme.
2) Kapsy v mase
Do každého plátku masa vyřízneme hlubokou kapsu.
Naplníme masovou směsí a kapsu zašijeme nití nebo překryjeme párátky.
Maso osolíme a opepříme i zvenku.
3) Zeleninový základ
Pórek a houby nakrájíme na plátky.
Na pánvi je společně s česnekem podusíme se zakysanou smetanou, vínem a vývarem cca 15 minut.
Zeleninu poté scedíme – šťávu necháme v pánvi na omáčku, zeleninu uložíme na teplé místo.
4) Smažení řízků
Řízky smažíme v rozpáleném tuku z každé strany asi 4 minuty.
Poté stáhneme plamen a podusíme ještě asi 4 minuty, aby se maso dobře propeklo.
5) Omáčka
Do pánve s tekutinou ze zeleniny vrátíme výpek.
Krátce povaříme, dochutíme pepřem a solí.
6) Dokončení
Z řízků odstraníme nitě.
Podáváme je se zeleninou, přelijeme omáčkou a posypeme čerstvou petrželí.
TIPY:
- Náplň lze obohatit o slaninu nebo strouhaný sýr.
- Omáčku můžeš zjemnit lžičkou másla.
- Výborná příloha: rýže, brambory, bramborová kaše nebo těstoviny.
Komentáře k receptu:
Přidat nový komentář
Podobné recepty
-
Řízek po wallisersku
Řízky se sýrem a kapií řízky se sýrem a kapií, maso se sýrem recept, řízky s oreganem, jednoduché řízky na pánvi, vepřové řízky se sýrem, kuřecí řízky s kapí, maso se zeleninou a sýrem, rychlé smažené maso, sýr na řízcích recept, české řízkové recepty, roztavený sýr na masu, křehké řízky recept, řízky na oleji, masové plátky se sýrem, oběd pro rodinu maso, recepty s kapií, moderní řízky s doplňky, domácí večeře maso, jednoduché smažené řízky, rychlé recepty na řízky- Obtížnost:
- 1
- Doba přípravy
- do 1hod
- Pro koho
- Ostatní
- Příležitost
- Běžný den
- Autor
- Iveta Kotalová
-
Řízek po tessinsku
Řízky v sýrovém těstíčku řízky v sýrovém těstíčku, medailonky v sýrové směsi, maso v sýru recept, sýrové řízky recept, rychlé smažené maso, kuřecí řízky v těstíčku, vepřové řízky se sýrem, sýr a vejce obal, jednoduché řízky na pánvi, domácí smažené maso, sýrové obalování recept, křehké řízky se sýrem, smažené medailonky, sýrové těstíčko na maso, rychlá večeře řízky, české řízky se sýrem, rodinné smažené recepty, chutné maso se sýrem, vepřové řízky rychlé, obalované maso bez strouhanky- Obtížnost:
- 1
- Doba přípravy
- do 30min
- Pro koho
- Ostatní
- Příležitost
- Běžný den
- Autor
- Iveta Kotalová
-
Zapečený žampionový řízek
Zapečené řízky s žampiony a smetanou zapečené řízky se smetanou, řízky se žampiony, houbová omáčka na řízky, vepřové nebo kuřecí řízky z trouby, smetanové řízky recept, žampiony na smetaně, zapékané maso se sýrem, jednoduché zapečené maso, řízky v troubě recept, česká kuchyně maso, houbová směs se smetanou- Obtížnost:
- 1
- Doba přípravy
- do 1hod
- Pro koho
- Ostatní
- Příležitost
- Běžný den
- Autor
- Iveta Kotalová





