Recept na Pivní řízek

přidal(a) Iveta Kotalová
5/5
   ( 1 hlasů)
0 komentářů
Obtížnost: 1
Doba přípravy: do 30min
Pro koho: Ostatní
Příležitost: Běžný den
Pivní řízek 1
  • Pivní řízek -
  • Pivní řízek -

Ingredience pro recept

4 ks vepřového masa
2 lžičkymleté sladké papriky
sůl
mletý černý pepř
4 lžícetuku
12 lžicpiva
Pikantní řízky zalité pivem pikantní řízky s pivem, řízky na pivu, řízky smažené recept, pivní řízky, křupavé řízky, pivo v kuchyni recept, paprikové řízky, rychlé řízky recept, smažené maso s pivem, české řízky recepty, pivní omáčka maso, řízky z pánve, vepřové řízky pikantní, kuřecí řízky pikantní, jednoduché masové recepty, řízky pro rodinu, pivní marináda maso, maso a pivo recept, řízky na pánev

Řízky potřeme paprikou, opepříme a osolíme. Maso osmahneme v horkém tuku z každé strany asi minutu a potom pokapeme trochou piva. Pečeme je další 2 minuty a maso opět přelijeme trochou piva. Tento postup ještě několikrát opakujeme, až jsou řízky propečené a křupavé.

 

Pikantní řízky zalité pivem

INGREDIENCE:
- Vepřové nebo kuřecí řízky
- Sůl
- Pepř
- Mletá paprika
- Tuk nebo olej na smažení
- Pivo (světlé)

POSTUP:

1) Příprava masa
Řízky zlehka naklepeme.
Potřeme je mletou paprikou, osolíme a opepříme z obou stran.

2) Rychlé opečení
V pánvi rozpálíme tuk.
Řízky osmahneme z každé strany asi 1 minutu na vysoké teplotě.

3) Pivo
Pokapeme je trochou piva.
Pečeme další 2 minuty a znovu pokapeme pivem.

4) Opakování
Tento postup (opečení – pivo) několikrát opakujeme, dokud nejsou řízky:
- propečené,
- šťavnaté uvnitř,
- a křupavé zvenku.

5) Podávání
Podáváme s bramborami, opečenými brambory, hranolkami nebo čerstvým chlebem.

TIPY:
- Světlé pivo je nejlepší – nepřebije chuť masa.
- Na závěr můžeš přidat trošku másla pro jemnější chuť.
- Pokud chceš pikantnější řízky, přidej špetku chilli nebo pálivé papriky.

Komentáře k receptu:

Přidat nový komentář



Podobné recepty

  • Řízek po wallisersku

     - Řízek po wallisersku.jpg
    Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00
    Řízky se sýrem a kapií řízky se sýrem a kapií, maso se sýrem recept, řízky s oreganem, jednoduché řízky na pánvi, vepřové řízky se sýrem, kuřecí řízky s kapí, maso se zeleninou a sýrem, rychlé smažené maso, sýr na řízcích recept, české řízkové recepty, roztavený sýr na masu, křehké řízky recept, řízky na oleji, masové plátky se sýrem, oběd pro rodinu maso, recepty s kapií, moderní řízky s doplňky, domácí večeře maso, jednoduché smažené řízky, rychlé recepty na řízky
    Obtížnost:
    1
    Doba přípravy
    do 1hod
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Iveta Kotalová
  • Řízek po tessinsku

     - Řízek po tessinsku.jpg
    Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00
    Řízky v sýrovém těstíčku řízky v sýrovém těstíčku, medailonky v sýrové směsi, maso v sýru recept, sýrové řízky recept, rychlé smažené maso, kuřecí řízky v těstíčku, vepřové řízky se sýrem, sýr a vejce obal, jednoduché řízky na pánvi, domácí smažené maso, sýrové obalování recept, křehké řízky se sýrem, smažené medailonky, sýrové těstíčko na maso, rychlá večeře řízky, české řízky se sýrem, rodinné smažené recepty, chutné maso se sýrem, vepřové řízky rychlé, obalované maso bez strouhanky
    Obtížnost:
    1
    Doba přípravy
    do 30min
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Iveta Kotalová
  • Zapečený žampionový řízek

     -
    Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00
    Zapečené řízky s žampiony a smetanou zapečené řízky se smetanou, řízky se žampiony, houbová omáčka na řízky, vepřové nebo kuřecí řízky z trouby, smetanové řízky recept, žampiony na smetaně, zapékané maso se sýrem, jednoduché zapečené maso, řízky v troubě recept, česká kuchyně maso, houbová směs se smetanou
    Obtížnost:
    1
    Doba přípravy
    do 1hod
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Iveta Kotalová

Jak vybrat překapávač?

V čem jsou rozdíly a na jakém principu překapávač na kávu funguje?

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!