Recept na Pikantní vepřové kousky

přidal(a) Milča Jandusová
3/5
   ( 2 hlasů)
0 komentářů
Obtížnost: 1
Doba přípravy: do 1hod
Pro koho: Ostatní
Příležitost: Běžný den
Pikantní vepřové kousky

Ingredience pro recept

0,5 kgvepřového plecka
olivový olej
koření Argentina
1 kscibule
1 kspapriky
1 ksřapíkatého celeru
1 ksfeferonky
sterilované houby
zeleninový vývar
sůl
pepř
Pikantní vepřové kousky a italské tagliatelle podle Milči Jandusové pikantní vepřové kousky, milča jandusová recept, vepřové tagliatelle, vepřové maso argentina koření, vepřové na pánvi, vepřové s miso pastou, italské těstoviny tagliatelle, grana padano recept, vepřové se zeleninou, vepřové s paprikou a celerem, pikantní vepřové recepty, miso maso recept, argentinské koření maso, vepřové a zelenina na pánvi, italská kuchyně s masem, domácí tagliatelle recept, rychlé vepřové kousky, maso a těstoviny recepty, plecko recepty, gurmánské recepty vepřové

Vepřové plecko nakrájíme na kousky a naložíme do olivového oleje s kořením Argentina. Cibuli nakrájíme na půlkolečka, přidáme maso i s marinádou a prudce opečeme. Poté ztlumíme, přidáme papriku, řapíkatý celer, feferonku, sterilované houbičky bez nálevu, vše společně zarestujeme, mírně podlijeme zeleninovým vývarem a podusíme dokud maso nezměkne. Dle potřeby ještě dochutíme solí a pepřem a přidáme lžíci hnědé miso pasty. Jako příloha jsou čerstvé italské tagliatelle s hoblinami sýru Grana Padano, ozdobené bazalkou.

Pikantní vepřové kousky a italské tagliatelle
(Autor: Milča Jandusová)

INGREDIENCE:
- Vepřové plecko (nakrájené na kousky)
- Olivový olej
- Koření Argentina
- Cibule (nakrájená na půlkolečka)
- Paprika (na proužky)
- Řapíkatý celer (nakrájený)
- Feferonka (dle chuti)
- Sterilované houbičky (bez nálevu)
- Zeleninový vývar
- Sůl
- Pepř
- Hnědá miso pasta (1 lžíce)
- Tagliatelle (čerstvé italské)
- Sýr Grana Padano (hobliny)
- Bazalka (na ozdobu)

POSTUP:

1) Marinování masa
Vepřové plecko nakrájíme na menší kousky.
Naložíme do olivového oleje smíchaného s kořením Argentina.
Necháme alespoň 1 hodinu odležet (ideálně přes noc).

2) Opečení
Cibuli nakrájíme na půlkolečka.
Na pánvi rozpálíme olej z marinády.
Přidáme cibuli, maso s marinádou a prudce opečeme.

3) Zelenina
Ztlumíme plamen.
Přidáme papriku, řapíkatý celer, nakrájenou feferonku a sterilované houbičky.
Vše společně krátce zarestujeme.

4) Dušení
Mírně podlijeme zeleninovým vývarem.
Dusíme při nízké teplotě, dokud maso není měkké.

5) Dochucení
Dle potřeby osolíme a opepříme.
Přidáme 1 lžíci hnědé miso pasty pro výraznější chuť a promícháme.

6) Příloha
Mezitím uvaříme čerstvé tagliatelle podle návodu.
Podáváme je posypané hoblinami sýru Grana Padano a ozdobené čerstvou bazalkou.

7) Servírování
Na talíř dáme porci tagliatelle, vedle pikantní vepřové kousky se zeleninou a miso omáčkou.

TIPY:
- Miso pastu nepřidávej na začátku, aby se neztratila její chuť.
- Lze přidat i sušená rajčata nebo olivy.
- Výborné také s parmazánem místo Grana Padano.

 

Komentáře k receptu:

Přidat nový komentář



Podobné recepty

  • Řízek po wallisersku

     - Řízek po wallisersku.jpg
    Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00
    Řízky se sýrem a kapií řízky se sýrem a kapií, maso se sýrem recept, řízky s oreganem, jednoduché řízky na pánvi, vepřové řízky se sýrem, kuřecí řízky s kapí, maso se zeleninou a sýrem, rychlé smažené maso, sýr na řízcích recept, české řízkové recepty, roztavený sýr na masu, křehké řízky recept, řízky na oleji, masové plátky se sýrem, oběd pro rodinu maso, recepty s kapií, moderní řízky s doplňky, domácí večeře maso, jednoduché smažené řízky, rychlé recepty na řízky
    Obtížnost:
    1
    Doba přípravy
    do 1hod
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Iveta Kotalová
  • Řízek po tessinsku

     - Řízek po tessinsku.jpg
    Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00
    Řízky v sýrovém těstíčku řízky v sýrovém těstíčku, medailonky v sýrové směsi, maso v sýru recept, sýrové řízky recept, rychlé smažené maso, kuřecí řízky v těstíčku, vepřové řízky se sýrem, sýr a vejce obal, jednoduché řízky na pánvi, domácí smažené maso, sýrové obalování recept, křehké řízky se sýrem, smažené medailonky, sýrové těstíčko na maso, rychlá večeře řízky, české řízky se sýrem, rodinné smažené recepty, chutné maso se sýrem, vepřové řízky rychlé, obalované maso bez strouhanky
    Obtížnost:
    1
    Doba přípravy
    do 30min
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Iveta Kotalová
  • Zapečený žampionový řízek

     -
    Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00
    Zapečené řízky s žampiony a smetanou zapečené řízky se smetanou, řízky se žampiony, houbová omáčka na řízky, vepřové nebo kuřecí řízky z trouby, smetanové řízky recept, žampiony na smetaně, zapékané maso se sýrem, jednoduché zapečené maso, řízky v troubě recept, česká kuchyně maso, houbová směs se smetanou
    Obtížnost:
    1
    Doba přípravy
    do 1hod
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Iveta Kotalová

Jak vybrat překapávač?

V čem jsou rozdíly a na jakém principu překapávač na kávu funguje?

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!