Recept na Pikantní vepřové kousky
Ingredience pro recept
| 0,5 kg | vepřového plecka |
| olivový olej | |
| koření Argentina | |
| 1 ks | cibule |
| 1 ks | papriky |
| 1 ks | řapíkatého celeru |
| 1 ks | feferonky |
| sterilované houby | |
| zeleninový vývar | |
| sůl | |
| pepř |
Vepřové plecko nakrájíme na kousky a naložíme do olivového oleje s kořením Argentina. Cibuli nakrájíme na půlkolečka, přidáme maso i s marinádou a prudce opečeme. Poté ztlumíme, přidáme papriku, řapíkatý celer, feferonku, sterilované houbičky bez nálevu, vše společně zarestujeme, mírně podlijeme zeleninovým vývarem a podusíme dokud maso nezměkne. Dle potřeby ještě dochutíme solí a pepřem a přidáme lžíci hnědé miso pasty. Jako příloha jsou čerstvé italské tagliatelle s hoblinami sýru Grana Padano, ozdobené bazalkou.
Pikantní vepřové kousky a italské tagliatelle
(Autor: Milča Jandusová)
INGREDIENCE:
- Vepřové plecko (nakrájené na kousky)
- Olivový olej
- Koření Argentina
- Cibule (nakrájená na půlkolečka)
- Paprika (na proužky)
- Řapíkatý celer (nakrájený)
- Feferonka (dle chuti)
- Sterilované houbičky (bez nálevu)
- Zeleninový vývar
- Sůl
- Pepř
- Hnědá miso pasta (1 lžíce)
- Tagliatelle (čerstvé italské)
- Sýr Grana Padano (hobliny)
- Bazalka (na ozdobu)
POSTUP:
1) Marinování masa
Vepřové plecko nakrájíme na menší kousky.
Naložíme do olivového oleje smíchaného s kořením Argentina.
Necháme alespoň 1 hodinu odležet (ideálně přes noc).
2) Opečení
Cibuli nakrájíme na půlkolečka.
Na pánvi rozpálíme olej z marinády.
Přidáme cibuli, maso s marinádou a prudce opečeme.
3) Zelenina
Ztlumíme plamen.
Přidáme papriku, řapíkatý celer, nakrájenou feferonku a sterilované houbičky.
Vše společně krátce zarestujeme.
4) Dušení
Mírně podlijeme zeleninovým vývarem.
Dusíme při nízké teplotě, dokud maso není měkké.
5) Dochucení
Dle potřeby osolíme a opepříme.
Přidáme 1 lžíci hnědé miso pasty pro výraznější chuť a promícháme.
6) Příloha
Mezitím uvaříme čerstvé tagliatelle podle návodu.
Podáváme je posypané hoblinami sýru Grana Padano a ozdobené čerstvou bazalkou.
7) Servírování
Na talíř dáme porci tagliatelle, vedle pikantní vepřové kousky se zeleninou a miso omáčkou.
TIPY:
- Miso pastu nepřidávej na začátku, aby se neztratila její chuť.
- Lze přidat i sušená rajčata nebo olivy.
- Výborné také s parmazánem místo Grana Padano.
Komentáře k receptu:
Přidat nový komentář
Podobné recepty
-
Řízek po wallisersku
Řízky se sýrem a kapií řízky se sýrem a kapií, maso se sýrem recept, řízky s oreganem, jednoduché řízky na pánvi, vepřové řízky se sýrem, kuřecí řízky s kapí, maso se zeleninou a sýrem, rychlé smažené maso, sýr na řízcích recept, české řízkové recepty, roztavený sýr na masu, křehké řízky recept, řízky na oleji, masové plátky se sýrem, oběd pro rodinu maso, recepty s kapií, moderní řízky s doplňky, domácí večeře maso, jednoduché smažené řízky, rychlé recepty na řízky- Obtížnost:
- 1
- Doba přípravy
- do 1hod
- Pro koho
- Ostatní
- Příležitost
- Běžný den
- Autor
- Iveta Kotalová
-
Řízek po tessinsku
Řízky v sýrovém těstíčku řízky v sýrovém těstíčku, medailonky v sýrové směsi, maso v sýru recept, sýrové řízky recept, rychlé smažené maso, kuřecí řízky v těstíčku, vepřové řízky se sýrem, sýr a vejce obal, jednoduché řízky na pánvi, domácí smažené maso, sýrové obalování recept, křehké řízky se sýrem, smažené medailonky, sýrové těstíčko na maso, rychlá večeře řízky, české řízky se sýrem, rodinné smažené recepty, chutné maso se sýrem, vepřové řízky rychlé, obalované maso bez strouhanky- Obtížnost:
- 1
- Doba přípravy
- do 30min
- Pro koho
- Ostatní
- Příležitost
- Běžný den
- Autor
- Iveta Kotalová
-
Zapečený žampionový řízek
Zapečené řízky s žampiony a smetanou zapečené řízky se smetanou, řízky se žampiony, houbová omáčka na řízky, vepřové nebo kuřecí řízky z trouby, smetanové řízky recept, žampiony na smetaně, zapékané maso se sýrem, jednoduché zapečené maso, řízky v troubě recept, česká kuchyně maso, houbová směs se smetanou- Obtížnost:
- 1
- Doba přípravy
- do 1hod
- Pro koho
- Ostatní
- Příležitost
- Běžný den
- Autor
- Iveta Kotalová





