Recept na Pikantní panenka

přidal(a) Romča Langerova
5/5
   ( 1 hlasů)
0 komentářů
Obtížnost: 1
Doba přípravy: do 30min
Pro koho: Ostatní
Příležitost: Běžný den

Pikantní panenka od Romči Langerové pikantní panenka, panenka recept, romča langerová recept, vepřová panenka na pánvi, vepřové medailonky, rajčatová omáčka k panence, panenka v omáčce, panenka s cibulí a česnekem, kořeněná panenka, rychlé maso recept, česká panenka recept, panenka na rajčatové omáčce, muškátový oříšek recept, vepřové maso jednoduché recepty, jemná panenka, pikantní maso na pánvi, vepřové s brambory, masové obědy panenka, domácí recepty panenka, vepřové omáčkové recepty
Pikantní panenka

Ingredience pro recept

0,5 kgvepřové panenky
sůl
mletý černý pepř
1 kscibule
3 stroužkyčesneku
2 lžíceoleje
1 ksrajského protlaku
1 dclvody
muškátový oříšek
mletý hřebíček

Vepřovou panenku nakrájíme na asi 2 cm silné plátky, cibuli očistíme a nakrájíme nadrobno, česnek prolisujeme.
Na pánvi rozpálíme olej. Osolené a opepřené medailonky osmažíme po obou stranách asi 3 minuty na každé. Osmažené medailonky vyjmememe a dáme zatím do tepla. Na pánev přidáme cibuli a česnek a na středním plameni orestujeme dozlatova. Přidáme rajský protlak, vodu, muškátový oříšek a mletý hřebíček. Na mírném plameni vaříme asi 10 minut. Potom vložíme medailonky, dobře prohřejeme a podle chuti dosolíme a dopepříme.

 

Pikantní panenka
(Autor: Romča Langerová)

INGREDIENCE:
- Vepřová panenka
- Sůl
- Pepř
- Cibule (najemno)
- Česnek (prolisovaný)
- Olej
- Rajský protlak
- Voda
- Muškátový oříšek
- Mletý hřebíček

POSTUP:

1) Příprava masa
Panenku nakrájíme na přibližně 2 cm silné plátky.
Osolíme a opepříme z obou stran.

2) Opečení medailonků
Na pánvi rozpálíme olej.
Osolené a opepřené medailonky osmažíme z každé strany asi 3 minuty.
Vyjmeme je a uložíme zatím do tepla.

3) Základ omáčky
Na témže oleji orestujeme cibuli a česnek dozlatova.
Přidáme rajský protlak, vodu, špetku muškátového oříšku a mletého hřebíčku.
Vaříme na mírném plameni asi 10 minut.

4) Dokončení
Do omáčky vrátíme předem opečené medailonky.
Dobře prohřejeme.
Podle potřeby dosolíme a dopepříme.

5) Podávání
Skvělé s bramborami, rýží, těstovinami nebo bramborovou kaší.

TIPY:
- Muškátový oříšek a hřebíček používej jen v malém množství – mají silnou chuť.
- Lze přidat kapku smetany pro jemnější verzi.
- Pokud chceš pikantnější chuť, přidej špetku chilli nebo pálivé papriky.

Komentáře k receptu:

Přidat nový komentář



Podobné recepty

  • Řízek po wallisersku

     - Řízek po wallisersku.jpg
    Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00
    Řízky se sýrem a kapií řízky se sýrem a kapií, maso se sýrem recept, řízky s oreganem, jednoduché řízky na pánvi, vepřové řízky se sýrem, kuřecí řízky s kapí, maso se zeleninou a sýrem, rychlé smažené maso, sýr na řízcích recept, české řízkové recepty, roztavený sýr na masu, křehké řízky recept, řízky na oleji, masové plátky se sýrem, oběd pro rodinu maso, recepty s kapií, moderní řízky s doplňky, domácí večeře maso, jednoduché smažené řízky, rychlé recepty na řízky
    Obtížnost:
    1
    Doba přípravy
    do 1hod
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Iveta Kotalová
  • Řízek po tessinsku

     - Řízek po tessinsku.jpg
    Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00
    Řízky v sýrovém těstíčku řízky v sýrovém těstíčku, medailonky v sýrové směsi, maso v sýru recept, sýrové řízky recept, rychlé smažené maso, kuřecí řízky v těstíčku, vepřové řízky se sýrem, sýr a vejce obal, jednoduché řízky na pánvi, domácí smažené maso, sýrové obalování recept, křehké řízky se sýrem, smažené medailonky, sýrové těstíčko na maso, rychlá večeře řízky, české řízky se sýrem, rodinné smažené recepty, chutné maso se sýrem, vepřové řízky rychlé, obalované maso bez strouhanky
    Obtížnost:
    1
    Doba přípravy
    do 30min
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Iveta Kotalová
  • Zapečený žampionový řízek

     -
    Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00
    Zapečené řízky s žampiony a smetanou zapečené řízky se smetanou, řízky se žampiony, houbová omáčka na řízky, vepřové nebo kuřecí řízky z trouby, smetanové řízky recept, žampiony na smetaně, zapékané maso se sýrem, jednoduché zapečené maso, řízky v troubě recept, česká kuchyně maso, houbová směs se smetanou
    Obtížnost:
    1
    Doba přípravy
    do 1hod
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Iveta Kotalová

Jak vybrat překapávač?

V čem jsou rozdíly a na jakém principu překapávač na kávu funguje?

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!