Recept na Pikantní panenka
Ingredience pro recept
| 0,5 kg | vepřové panenky |
| sůl | |
| mletý černý pepř | |
| 1 ks | cibule |
| 3 stroužky | česneku |
| 2 lžíce | oleje |
| 1 ks | rajského protlaku |
| 1 dcl | vody |
| muškátový oříšek | |
| mletý hřebíček |
Vepřovou panenku nakrájíme na asi 2 cm silné plátky, cibuli očistíme a nakrájíme nadrobno, česnek prolisujeme.
Na pánvi rozpálíme olej. Osolené a opepřené medailonky osmažíme po obou stranách asi 3 minuty na každé. Osmažené medailonky vyjmememe a dáme zatím do tepla. Na pánev přidáme cibuli a česnek a na středním plameni orestujeme dozlatova. Přidáme rajský protlak, vodu, muškátový oříšek a mletý hřebíček. Na mírném plameni vaříme asi 10 minut. Potom vložíme medailonky, dobře prohřejeme a podle chuti dosolíme a dopepříme.





