Recept na Pepřový guláš

přidal(a) Iveta Kotalová
2/5
   ( 3 hlasů)
0 komentářů
Obtížnost: 2
Doba přípravy: do 1hod
Pro koho: Ostatní
Příležitost: Běžný den
Pepřový guláš

Ingredience pro recept

800 gvepřového masa
sůl
2 lžícehladké mouky
olej
1 lžičkamleté sladké papriky
0,5 balíčkucelého pepře
100 guzeného bůčku
2 kscibule
40 g másla
Pikantní guláš na pepři pikantní guláš, guláš na pepři, pepřový guláš recept, pikantní maso recept, hovězí guláš, vepřový guláš, guláš se slaninou, guláš s bůčkem, pepřový omáčkový guláš, český guláš recept, domácí guláš, guláš do trouby nebo hrnce, cibule na másle, ostrý guláš, tradiční české guláše, masové omáčky recept, guláš na mleté paprice, jednoduchý guláš, hustý guláš, zimní guláš, rychlý gulášový recept, guláš s výpekem, pepřové maso recept

Omyté maso nakrájíme na větší kostky, osolíme a poprášíme moukou. Kostky masa vložíme do rozpáleného tuku, přidáme mletou papriku a osmažíme za občasného míchání. Pak zalijeme horkou vodou, přidáme pepř a dusíme doměkka.

Uzený bůček nebo anglickou slaninu nakrájíme na kostičky a vyškvaříme. Cibuli oloupeme, nakrájíme na nudličky a osmažíme na másle dozlatova.

Měkké maso vyjmeme, přidáme bůček, posypeme cibulí a vše polijeme procezenou šťávou.

 

Pikantní guláš na pepři

INGREDIENCE:
- Hovězí nebo vepřové maso (na větší kostky)
- Sůl
- Hladká mouka (na poprášení)
- Tuk nebo olej (na smažení)
- Mletá sladká paprika
- Horká voda (na podlití)
- Pepř (ideálně drcený)
- Uzený bůček nebo anglická slanina (na kostičky)
- Máslo
- Cibule (nakrájená na nudličky)

POSTUP:

1) Maso
Maso omyjeme, nakrájíme na větší kostky, osolíme a poprášíme moukou.
Rozpálíme tuk a kostky masa orestujeme společně s mletou paprikou.
Smažíme za občasného míchání.

2) Dušení
Zalijeme horkou vodou, přidáme větší množství pepře (podle chuti pikantní).
Dusíme doměkka pod pokličkou.

3) Bůček a cibule
Uzený bůček nebo anglickou slaninu nakrájíme na kostičky a vyškvaříme.
Cibuli nakrájíme na nudličky a na másle osmažíme dozlatova.

4) Dokončení
Když je maso měkké, vyjmeme ho z hrnce.
Do šťávy vložíme vyškvařený bůček.
Maso položíme na talíř, posypeme osmaženou cibulí a vše zalijeme procezenou šťávou z guláše.

5) Podávání
Skvělé s chlebem, knedlíkem nebo vařenými bramborami.

TIPY:
- Pro pikantnější chuť přidej zelený nebo růžový pepř.
- Místo vody lze použít vývar pro hlubší chuť.
- Pokud chceš hustější guláš, část masa lze pomixovat nebo přidat trochu jíšky.

Komentáře k receptu:

Přidat nový komentář



Podobné recepty

  • Řízek po wallisersku

     - Řízek po wallisersku.jpg
    Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00
    Řízky se sýrem a kapií řízky se sýrem a kapií, maso se sýrem recept, řízky s oreganem, jednoduché řízky na pánvi, vepřové řízky se sýrem, kuřecí řízky s kapí, maso se zeleninou a sýrem, rychlé smažené maso, sýr na řízcích recept, české řízkové recepty, roztavený sýr na masu, křehké řízky recept, řízky na oleji, masové plátky se sýrem, oběd pro rodinu maso, recepty s kapií, moderní řízky s doplňky, domácí večeře maso, jednoduché smažené řízky, rychlé recepty na řízky
    Obtížnost:
    1
    Doba přípravy
    do 1hod
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Iveta Kotalová
  • Řízek po tessinsku

     - Řízek po tessinsku.jpg
    Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00
    Řízky v sýrovém těstíčku řízky v sýrovém těstíčku, medailonky v sýrové směsi, maso v sýru recept, sýrové řízky recept, rychlé smažené maso, kuřecí řízky v těstíčku, vepřové řízky se sýrem, sýr a vejce obal, jednoduché řízky na pánvi, domácí smažené maso, sýrové obalování recept, křehké řízky se sýrem, smažené medailonky, sýrové těstíčko na maso, rychlá večeře řízky, české řízky se sýrem, rodinné smažené recepty, chutné maso se sýrem, vepřové řízky rychlé, obalované maso bez strouhanky
    Obtížnost:
    1
    Doba přípravy
    do 30min
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Iveta Kotalová
  • Zapečený žampionový řízek

     -
    Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00
    Zapečené řízky s žampiony a smetanou zapečené řízky se smetanou, řízky se žampiony, houbová omáčka na řízky, vepřové nebo kuřecí řízky z trouby, smetanové řízky recept, žampiony na smetaně, zapékané maso se sýrem, jednoduché zapečené maso, řízky v troubě recept, česká kuchyně maso, houbová směs se smetanou
    Obtížnost:
    1
    Doba přípravy
    do 1hod
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Iveta Kotalová

Jak vybrat překapávač?

V čem jsou rozdíly a na jakém principu překapávač na kávu funguje?

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!