Recept na Pečený jelitový prejt
Koupený prejt vyjmeme z obalu, nakrájíme a vložíme do pekáčku. Můžeme opepřit a přidat majoránku a lisovaný česnek. Podlejeme a dáme do trouby péci. Jakmile se prejt rozpeče zamícháme. Pečeme dozlatova, tak aby nebyl moc vysušený. Podáváme s bramborami a vařeným zelím.
Zabijačková pochoutka
INGREDIENCE:
- Koupený prejt (jitrnicový nebo jelítkový)
- Pepř (volitelně)
- Majoránka (volitelně)
- Lisovaný česnek (volitelně)
- Voda nebo vývar (na podlití)
POSTUP:
1) Příprava prejtu
Prejt vyjmeme z obalu, nakrájíme na plátky nebo větší kusy a vložíme do pekáčku.
2) Dochucení
Můžeme přidat pepř, majoránku a lisovaný česnek podle chuti.
Lehce podlijeme vodou nebo vývarem.
3) Pečení
Dáme péct do trouby na 180–200 °C.
Jakmile se prejt rozpeče, promícháme, aby se krásně rozdrobil.
Pečeme dozlatova, ale ne do vysušení – musí zůstat šťavnatý.
4) Podávání
Podáváme tradičně s vařeným zelím a bramborami (vařené, pečené nebo kaše).
TIPY:
- Můžeš přidat i cibuli nakrájenou na měsíčky.
- Pro jemnější chuť přidej lžíci sádla.
- Pokud chceš křupavější kousky, nech posledních 5–10 minut péct odkryté.
Komentáře k receptu:
Přidat nový komentář
- Autor: Martin29. června 2019 ve 07:03Co takhle napsat na kolik stupňů se to pece? Ono, když si v receptu na zapečený prejt přečtu, že si ho mám zapict, to se toho moc nedozvim.
- Autor: Jiří31. července 2019 ve 19:55Jelitový, tmavý, prejt do zlatova? To jde? S jitrnicovým to jde krásně.
Podobné recepty
-
Játra v kukuřičné krustě
Smažená játra v kukuřičných lupínkách smažená játra, játra v kukuřičných lupínkách, kuřecí játra, vepřová játra, obalování v kukuřičných lupínkách, smažené játra, domácí recept, křupavá játra, jednoduchý recept, játrové pokrmy, česká kuchyně, rychlý oběd, vaření, jídlo- Obtížnost:
- 1
- Doba přípravy
- do 1hod
- Pro koho
- Ostatní
- Příležitost
- Běžný den
- Autor
- Iveta Kotalová
-
Křenová omáčka
Dobrá omáčka k vařenému jazyku. omáčka ke jazyku, křenová omáčka, bešamel, vařený jazyk, uzený jazyk, česká kuchyně, domácí recept, křen, smetanová omáčka, bešamelový základ, vařené maso, omáčka s křenem, tradiční recept, vaření, jídlo- Obtížnost:
- 2
- Doba přípravy
- do 1hod
- Pro koho
- Ostatní
- Příležitost
- Běžný den
- Autor
- Iveta Kotalová
-
Restovaná játra
Játra se zeleninou podle Ludmily Janouškové játra se zeleninou recept, vepřová játra na pánvi, játra v medu a worcesteru, ludmila janoušková recept, restovaná játra se zeleninou, cuketa a lilek s masem, játra se sušenými rajčaty, řapíkatý celer recept, rychlá játrová směs, steakové koření zelenina, originální recepty z jater, zdravá játrová jídla, medová marináda na maso, játra s omáčkou, české recepty z drobů, lehká večeře s játry, zeleninová pánev s játry, pikantní játra, domácí játrové recepty, fitness jídlo s játry- Obtížnost:
- 1
- Doba přípravy
- do 30min
- Pro koho
- Ostatní
- Příležitost
- Běžný den
- Autor
- Administrátor







